| کد مطلب: ۱۱۰۳۴۹۰
لینک کوتاه کپی شد

تقی آزاد ارمکی در گفت و گو با «آرمان ملی» از عدم رای خاتمی می‌گوید:

اقدام خاتمی روزنه‌گشایی بود/ اصلاح‌طلبی جامعه‌محور می‌شود

آرمان ملی :جریان اصلاحات نه اهل تحریم انتخابات است و نه اهل ریختن طرح برای ضربه زدن به نظام! در این دوره از انتخابات نیز عملا اصلاح طلبان را به صحنه کنش سیاسی راه نداند و مساله عدم تایید صلاحیت‌ها حتی موجب شد، اصلاح‌طلبان اعلام کننده چون نامزدی ندارند در انتخابات حاضر نخواهند شد.

اقدام خاتمی روزنه‌گشایی  بود/ اصلاح‌طلبی جامعه‌محور می‌شود

 از سوی دیگر برخی از اصلاح‌طلبان و تعدادی از احزاب   اصلاح‌طلب که معتقد بودند باید از هر روزنه‌ای برای ارسال پیغام ملت به حاکمیت استفاده کرد، تجربه حمایت از اعتدالیون را در دستور کار قرار دادند و در تهران به رغم اینکه جبهه اصلاحات بیانیه داده بود که در انتخابات شرکت نخواهیم کرد، از لیست علی مطهری حمایت کردند و این لیست هم البته رای نیاورد.

در این میان البته بخشی از بدنه اصلاح‌طلب در اندیشه آن بود که رای بدهد تا نه!  و آیا خاتمی با روزنه گشایان است یا با جبهه اصلاحات که رسما اعلام کرده بود در انتخابات مشارکت نخواهند کرد؛ که به ناگاه خاتمی رای نداد و فضای سیاسی کشور بیش از اینکه تحت تاثیر انتخابات باشد تحت تاثیر  اقدام خاتمی قرار گرفت و از آن روز به بعد شرایط سیاسی کشور رنگ و بوی تخریب و تمجید از خاتمی به خود گرفته است. از دکتر آزاد ارمکی، جامعه شناس و استاد دانشگاه خواستیم که در این ارتباط با ما در آرمان ملی صحبت کند. او در مجموع معتقد بود که خاتمی روزنه گشوده است نه بخشی از اصلاح طلبان که در این انتخابات به روزنه گشا مشهور شدند. وی معتقد است:«چند نکته در ارتباط با توضیح و نه توجیه رای ندادن سید محمد خاتمی وجود دارد یکی تلاش کسانی است که قصد روزنه گشایی داشتند.

به نظر من در بدترین شرایط و موقعیت این دوستان  بازی خوردند آن هم به نام روزنه گشایی چون هیچ نشانه ای برای گشایش روزنه وجود نداشت. زمانی که در یک  رقابت  مثلا کشتی شما را راه نمی دهند  در جمع تماشاچی بودن نیز اهانت است.  چون در این شرایط فقط باید کتک خورد. چون طرف شما وسط  رقابت نیست که برای او کف بزنی و با او بد رفتاری کنی که شکست خورد یا پیروز شد. روزنه گشایان افرادی بودند که رفته بودند که کتک بخورند و کتک هم خوردند. تحلیل من هم از قبل  این بود که روزنه گشایان بیش از آنچه بازنده بودند، بازنده شدند. فرآیند کلی انتخابات در کنار گذاشتن  اصلاح طلبان بود. در حدود چهار دهه و نیم گذشته چند مرحله  در زمین بازی سیاست در ایران وجود داشته است. در یک مرحله ملی مذهبی ها کنار گذاشته شدند. یعنی افرادی که فاصله فکری‌ای با نیروهای به قدرت رسیده بعد از انقلاب داشتند. نماد اصلی این دسته ملی مذهبی ها بودند، پشتوانه این نیروها ملی ها  ونیروهای چپ بودند.   در مرحله بعد کنار گذاشتن بخشی از نیروهای خود که شبه خودی تفسیر می‌شدند، بود. این پروژه از دهه 70 شروع شد و در دهه90 به پایان رسید. یعنی استراتژی این بود که اصلاح طلبی را کاملا حذف کند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار