| کد مطلب: ۱۱۸۹۱۸۱
لینک کوتاه کپی شد
دولت واحد پولی جدید کشور را اعلام کرد

دولت واحد پولی جدید کشور را اعلام کرد

به گزارش آرمان ملی آنلاین ،با تأیید شورای نگهبان، اصلاحیه تازه قانون بانک مرکزی رسمیت یافت؛ اصلاحیه‌ای که اختیار تعیین نرخ ریال و ارز را در قالب نظام ارزی کشور رسماً به بانک مرکزی واگذار می‌کند و زمینه را برای حذف چهار صفر از پول ملی نیز فراهم می‌سازد.

مسعود پزشکیان با استناد به اصل ۱۲۳ قانون اساسی، اصلاح بند «الف» ماده ۵۸ قانون بانک مرکزی را که در جلسه علنی ۱۱ آبان ۱۴۰۴ مجلس تصویب و سه روز بعد مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت، برای اجرا به بانک مرکزی ابلاغ کرده است. در متن جدید، تأکید شده که واحد پول ایران یعنی «ریال» بر اساس «نظام ارزی حاکم» و توسط بانک مرکزی مشخص و اعلام می‌شود.

به موجب این اصلاحیه، تعیین نرخ خرید و فروش ارز نیز بر عهده بانک مرکزی است، با این شرط که تعهدات قانونی کشور و سطح ذخایر ارزی در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شود.

این مصوبه علاوه بر تأیید شورای نگهبان، به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام هم رسیده و هیچ مغایرتی با شرع یا قانون اساسی برای آن شناخته نشده است؛ موضوعی که عملاً مسیر اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی را باز می‌کند.

در نسخه اصلاح‌شده قانون تصریح شده که تعیین نرخ ارز باید بر اساس «نظام ارزی حاکم» مندرج در ماده ۴۴ قانون بانک مرکزی انجام شود.

جدید

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار