| کد مطلب: ۱۰۶۰۴۳۳
لینک کوتاه کپی شد

حقابه هیرمند به کجا رسید؟ | سیستان و بلوچستان در خطر تنش جدی آبی

اسماعیل حسین‌زهی، نماینده مجلس درباره اوضاع آب در استان سیستان و بلوچستان گفته: در حال حاضر هم مرکز استان و هم شهرهای سیستان و خاش با تنش آبی شدید مواجه است، باید حقابه هیرمند از سوی دولت پیگیری و حتما این آب به کشور سرازیر شود در غیر این صورت تا ۳- ۲ ماه آینده با چالش عدیده‌ای مواجه خواهیم بود.

حقابه هیرمند به کجا رسید؟ | سیستان و بلوچستان در خطر تنش جدی آبی

به گزارش آرمان ملی آنلاین او افزوده: اکنون مطالعاتی برای حفر چاه در حال انجام است همچنین چاه‌هایی در کوه‌خواجه حفر می‌شود که فقط تسکینی هستند. در کوتاه‌مدت تا حدی می‌توانند مشکل را حل کنند اما برای بلندمدت نیاز است که حتما حقابه را پیگیری کنیم.  عضو هیات نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اکنون ۸۰ درصد شهر خاش آب ندارند و ۲۰ درصدی هم که آب دارند غیر قابل شرب و حتی غیرقابل شست و شو است. فقط شاید بتوانند برای استحمام استفاده کنند که آنهم اصلا استاندارد و بهداشتی نیست. حتما نیاز است موضوع حقابه و علاوه بر آن بحث مدیریتی آب پیگیری شود. 

او با تاکید بر لزوم احداث سد، گفته: اکنون افت ۲۰ متری آب چاه‌ها را داریم، آبدهی چاه‌هایی که قبلا در حد ۲۰ لیتر در ثانیه بود در حال حاضر به ۴ تا ۵ لیتر بر ثانیه رسیده است. حسین‌زهی با بیان اینکه باید در بحث آب‌های مشترکی که با کشور پاکستان داریم هم تجدیدنظر شود، خاطرنشان کرده: آب‌هایی که به صورت روان‌آب جاری می‌شوند، باید جمع‌آوری و ذخیره شوند، اکنون نگران این هستیم که برخی از شهرها خالی از سکنه شوند، ضمن اینکه علاوه بر چالش کسری آب؛ طوفان هم مضاف بر مشکلات شده است. 

او بیان کرده: باید روان‌آب‌های ناشی از سیلاب‌های موسمی ذخیره شوند که می‌توان آب را برای مدت زیادی ذخیره کنیم مثلا با احداث سد در منطقه چابهار که آب‌های در پی بارندگی را ذخیره می‌کند توانستیم ۱۱ برابر سد لتیان را ذخیره کنیم. 

به گفته این نماینده مجلس؛ اگر روان‌آب‌ها را مهار کنیم به جای اینکه پرت و یا تبخیر شوند، می‌توانیم جهت تامین نیاز آبی منطقه بهره‌برداری کنیم، اما متاسفانه در حوزه آبخیزداری هیچ کاری در سطح استان سیستان و بلوچستان انجام نشده است، بنابراین در صورتی که بارندگی هم داشته باشیم این روان‌آب‌ها راهی پاکستان شده و در هامون‌ها تبخیر می‌شوند و یا اینکه در مسیر از شهری به شهر دیگر به هدر می‌روند. 

 

رئیس شورای گردشگری سلامت:

۲۷۰۰ هتل کم داریم

رئیس شورای گردشگری سلامت با بیان اینکه هیچ اقدامی در زمینه گردشگری سلامت صورت نمی‌گیرد، گفته: اگر این روند به همین صورت پیش برود، ما زعامت مرکز توسعه گردشگری اسلامی را در بین کشورهای اسلامی از دست می‌دهیم. 

مهدی کریمی در این باره که به‌رغم تلاش‌های صورت گرفته، اقدامات ایران در گردشگری سلامت به نتیجه مطلوب نرسیده و برخی کشورها از جمله ترکیه در این زمینه از ما پیشی گرفته‌اند، علت این امر چیست؟ توضیح داده: قوانین دست و پا گیر مانع از موفقیت ما در این بخش است و از طرفی هیچ بودجه‌ای برای این کار در نظر گرفته نمی‌شود و در مجموع هیچ اقدامی در این زمینه طی سال‌های گذشته صورت نگرفته است. 

او گفته: ما به عنوان یک بخش بین‌المللی هیچ بودجه‌ای برای اجرای برنامه‌هایمان نداریم به‌غیر از ممبرشیپ‌ها و این کار را برای ما سخت می‌کند. 

رئیس شورای گردشگری سلامت تصریح کرده: اگر این روند به همین صورت پیش برود ما زعامت مرکز توسعه گردشگری اسلامی را در بین کشورهای اسلامی از دست می‌دهیم ما در انتخابات منتخب شده‌ایم، اگر خوب کار نکنیم و ضعیف باشیم این زعامت از ایران گرفته خواهد شد. 

به گفته کریمی: کشوری که گردشگری درمان را راه‌اندازی می‌کند، باید دارای یک سری امکانات باشد. ما در کشورمان زیرساخت‌های لازم را نداریم. ما حدود ۲۷۰۰ هتل کم داریم اگر قرار باشد فردی برای درمان به کشور ما مراجعه کند همراهش باید در کجا اقامت داشته باشد. 

به گفته او: سرمایه‌گذاری در این بخش عین سود است که متاسفانه هیچ توجهی نمی‌شود. ما براساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید در این سال تمام این قله‌ها را فتح کنیم، اما نه تنها فتح نکرده‌ایم بلکه در ابتدای این قله هم نیستیم، چراکه مجریان ما بر اساس مفاد سند پیش نرفته‌اند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار