«آرمان ملی» اظهارات جدید ترامپ را بررسی میکند
کاخ سفید و کرملین در یکقدمی جنگ؟
آرمان ملی، گروه سیاسی: بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ، همه در انتظار آرامش بودیم زیرا او وعده داده بود که هم به جنگ اوکراین خاتمه خواهد دارد و هم در غزه آتشبس برقرار خواهد شد و در ادامه با تهران و مسکو هم در روند مذاکراتی به نتیجههایی خواهد رسید ولی نهتنها جنگی را به پایان نرساند بلکه پنجرههای جدید را در شرایط جنگی گشوده است و باعث تشدید دیگر جنگها هم شده است. جنگ غزه که قرار بود به انتها برسد همچنان با همان وضعیت باقی مانده و اسرائیلیها به جنگ ادامه میدهند، ترامپ با اهرم اسرائیل آتش جنگ با ایران را گشوده و شاید این درگیری افزایش هم داشته باشد.

در سوی دیگر حالا ترامپ اعلام کرده است قصد دارد با حمایت مالی اروپاییها سلاحهای جدید را برای اوکراین ارسال کند تا اوکراینیها بتوانند غیر از برنامههای دفاعی، ایدههای تهاجمی را هم دنبال کنند. بنابر گزارشها ترامپ باتوجه به اختلافاتی که با رئیسجمهور پوتین دارد مسکو را هم تهدید به حمله کرده است که با واکنش سخت کرملین روبهرو شد. بعد از اظهارات جدید ترامپ بر علیه روسیه رسانههای اروپایی و آمریکا احتمال افزایش درگیریها بین مسکو و واشینگتن را پیشبینی کردهاند که در این صورت جهان باید خود را برای درگیری آماده کند که شاید ابعادی بسیار فراتر از هر تصوری داشته باشد. در ادامه به آخرین خبرها در این حوزه خواهیم پرداخت.
تشدید جنگ اوکراین
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در سخنانی در پایگاه شکاری اندروز، در مریلند با اشاره به اختلافات بهوجود آمده با کرملین گفت: «ما برای اوکراینیها پاتریوت خواهیم فرستاد. چیزی که آنها به سختی به آن نیازمندند. پوتین افراد زیادی را به واقع شگفت زده کرد. او زیبا صحبت میکند و پس از آن شب هنگام همه را بمباران میکند. بنابراین یک مقدار مشکلات وجود دارد و من این را دوست ندارم.» همچنین باید به این مورد هم اشاره کنیم که ترامپ قصد دارد بهزودی طرح جدیدی را برای مسلح کردن اوکراین ارائه کند که انتظار میرود شامل تسلیحات تهاجمی باشد. رسانههای غربی در این مورد معتقدند او تا همین چند وقت پیش سخت در تلاش بود تا بگوید بهمنظور اجتناب از تشدید درگیریها، تنها تسلیحات دفاعی را در اختیار اوکراین قرار میدهد و اکنون با تصمیم برای ارسال تسلیحات تهاجمی، یک چرخش بزرگ از جانب رئیسجمهور جنجالی رخ داده است. بنابر اعلام رئیسجمهور ترامپ، کشورهای اروپایی قصد دارند تا صددرصد از هزینه این تسلیحات را به آمریکا پرداخت کنند و از این نظر، این موضوع برای آمریکا تجارت به حساب میآید. بنابر روایتهای رسانههای غربی این طرح احتمالا شامل موشکهایی با بُرد بلند است که میتواند به اهدافی در عُمق خاک روسیه و حتی نقاطی را در مسکو هدف قرار دهد.
واکنش کرملین
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در واکنش به تهدیدهای تازه رئیسجمهوری آمریکا گفت که مسکو مصمم است از منافع مشروع خود در منطقه بالتیک محافظت کند و افزود این واقعیت که بسیاری از کشورهای اروپایی در فعالیتهای تحریکآمیز در منطقه مشارکت دارند، یک واقعیت آشکار است. او در همین مورد و در جمع خبرنگارها ادامه داد: «روسیه یک کشور در منطقه بالتیک است و مصمم است که قاطعانه از منافع خود در این منطقه، منافع مشروع خود، دفاع کند، اما اینکه بسیاری از کشورها در اقدامات تحریکآمیز مشارکت دارند نیز یک واقعیت بسیار آشکار است. بهدلیل سیاستهای تهاجمی کشورهای ساحلی اروپا، در حال حاضر تنشهایی در منطقه وجود دارد.» سخنگوی کرملین اضافه کرد تحویل سلاح و تجهیزات نظامی از آمریکا به اوکراین ادامه دارد. پسکوف در مورد هزینههای تسلیحات ارسالی به اوکراین اضافه کرد: «درباره قیمتهای بالا و غیره چیزهای زیادی گفته شده است. اکنون به نظر میرسد که هزینه این تدارکات توسط اروپا پرداخت خواهد شد. برخی از آنها پرداخت خواهند شد و برخی دیگر نه، اما واقعیت این است که ارسال سلاح، مهمات و تجهیزات نظامی از ایالات متحده به اوکراین از قبل ادامه داشته و همچنان ادامه دارد. روسیه برای دور سوم مذاکرات با اوکراین آماده است. طرف روسی آماده ادامه و برگزاری دور سوم است. روسیه هنوز منتظر پیشنهاد در مورد زمان دور بعدی است، اما کییف آشکارا نشان میدهد که عجلهای ندارد. روسیه انتظار دارد که کلاگ، فرستاده ایالات متحده، در طول سفرش به کییف، نقش میانجیگری واشینگتن را حفظ کند.»
خطر جنگ در اروپا
در ادوار اخیر کشورهای اروپایی با افزایش فشارها برای تقویت توان نظامی خود مواجه هستند. این درخواستها درپی نگرانیها از عملکرد احتمالی روسیه و همچنین گمانهزنیهایی درباره احتمال عقبنشینی نیروهای آمریکایی از اروپا مطرح شده است. برخی از تحلیلگران اروپایی هشدار میدهند که تهاجم روسیه به اروپا قابل پیشبینی است و مسکو به ادعای ناتو ممکن است بهزودی دست به این تحرک بزند. طبق دادههای رسمی، آمریکا بیش از ۸۰ هزار نیروی نظامی در قاره اروپا دارد که در صورت وقوع حمله خارجی، این تعداد دستکم سه برابر خواهد شد.
ارسال نظر