| کد مطلب: ۱۱۷۴۰۶۷
لینک کوتاه کپی شد

کمال‌الدین پیرموذن در گفت‌وگو با «آرمان ملی»:

پزشکیان زمینه آزادی زندانیان سیاسی را فراهم کند

آرمان ملی- احسان انصاری: خانه احزاب ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواهان پیگیری و تلاش وی و رئیس قوه قضائیه برای آزادی زندانیان سیاسی شده است. این در حالی است که بسیاری از کسانی که در گذشته به برخی سیاست‌ها انتقاد داشتند در طول جنگ 12 روزه به صورت علنی و با صراحت از کشور و نظام حمایت و مردم را به وحدت و همبستگی دعوت کردند.

 پزشکیان زمینه آزادی زندانیان سیاسی را فراهم کند

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت و حاکمیت می‌تواند از نزدیک شدن جریان‌های سیاسی به یکدیگر در راستای همبستگی ملی استفاده کند. «آرمان ملی» برای بررسی این موضوع و رفتارشناسی نخبگان در جنگ 12 روزه با کمال‌الدین پیرموذن نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو کرده است. پیرموذن معتقد است: «اتفاق مهمی که در دوران جنگ ایران و اسرائیل رخ داد این بود که بسیاری از دلسوزان وطن که تا دیروز با نظام مخالف بودند و یا به آن انتقاد می‌کردند از نیروهای مسلح در مقابل دشمن حمایت کردند و به سود نظام موضع‌گیری کردند. این اتفاق مهمی است که رخ داده و نظام سیاسی باید از این فرصت برای افزایش سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی استفاده کند. برخی افراد که در خارج از کشور بودند نیز در حین جنگ به سود کشور و نظام موضع‌گیری کردند و در زمینه جنایت‌های اسرائیل در ایران دست به افشاگری زدند. من فکر می‌کنم همه این مسائل برای کشور و نظام ظرفیت است و باید به آنها به عنوان ظرفیت نگاه کرد. این همبستگی ملی می‌تواند زمینهساز نزدیک‌تر شدن جریان‌های سیاسی در راستای یک آشتی ملی پایدار باشد». در ادامه ماحصل این گفت‌وگو را می‌خوانید.

*خانه احزاب در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری خواستار آزادی زندانیان سیاسی در شرایط دوران پس از جنگ شده که جریان‌های سیاسی در راستای‌های همیستگی ملی به هم نزدیک‌تر شده است. دیدگاه شما در این زمینه چیست؟

زندانی شدن آنها نیز به دلیل تنگ‌نظری و یکجانبه‌گری سیاسی است.

بسیاری از کسانی که امروز به عنوان زندانی سیاسی در زندان هستند افراد دلسوزی هستند که در گذشته خدمات زیادی به کشور کرده‌اند. اکنون در شرایطی که کشور با موفقیت از یک جنگ تحمیلی عبور کرده و جریان‌ها و چهره‌های سیاسی بیش از گذشته به هم نزدیک شده‌اند جا دارد نگاهی دوباره به زندانیان سیاسی داشت و با نظر به شرافت و دلسوزی آنها، زمینه را برای فرمان عفو عمومی آنها فراهم کرد. اتفاق مهمی که در دوران جنگ ایران و اسرائیل رخ داد این بود که بسیاری که تا دیروز با نظام مخالف بودند و یا به آن انتقاد می‌کردند، با تمام توان از نیروهای مسلح و یک کلام از حاکمیت در مقابل دشمن حمایت کرده و به سود نظام موضع گرفتند. این اتفاق مهمی است که رخ داده و نظام سیاسی می‌تواند از این فرصت برای افزایش سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی استفاده کند. در این جنگ خط روشنی بین دوستان و دشمنان کشیده شد و حتی برخی افراد که در خارج از کشور بودند نیز در حین جنگ به سود کشور و نظام موضع‌گیری کردند و در زمینه جنایت‌های اسرائیل در ایران دست به افشاگری زدند. من فکر می‌کنم همه این مسائل برای کشور و نظام ظرفیت است و باید به آنها به عنوان ظرفیت نگاه کرد. این همبستگی ملی می‌تواند زمینه‌ساز نزدیک‌تر شدن جریان‌های سیاسی در راستای یک آشتی ملی پایدار باشد.

 

*پزشکیان چه نقشی در این زمینه می‌تواند ایفا کند؟

رئیس‌جمهور در این زمینه نقش مهمی دارد و می‌توان با رایزنی‌هایی که با مقام معظم رهبری و نهادهای تصمیم‌گیر در این زمینه انجام می‌دهد، زمینه آزادی زندانیان سیاسی و به وجود آمدن زمینه یک آشتی ملی پایدار را به وجود بیاورد. شناخت بنده از آقای پزشکیان به زمان انقلاب باز می‌گردد و ما سال‌ها در مجلس در کنار هم فعالیت کرده‌ایم و به همین دلیل نسبت به مبانی فکری ایشان شناخت کافی دارم. آقای پزشکیان همواره مخالف تندروی بوده و همواره دنبال این بوده‌اند که از همه نیروهای دلسوز کشور استفاده شود. در شرایط کنونی مردم سه مطالبه جدی یعنی امنیت، عدالت و فراوانی دارند. واقعیت این است که آنچه ملاک عمل مسئولان کشور است، قضاوت و رضایت مردم است و اگر چنین رضایتی کمرنگ بوده، اکنون فرصت خوبی است که از تمام ظرفیت‌ها استفاده و کاستی‌ها جبران شود. البته دولت آقای پزشکیان همه تلاش خود را در راستای تحقق مطالبات مردم انجام داده و من فکر می‌کنم در این زمینه حرف و حدیثی وجود ندارد. آقای پزشکیان به دنبال وحدت و وفاق ملی هستند و تلاش می‌کنند در شرایط خطیر کنونی که جنگ‌طلبی‌ها و تنش‌آفرینی‌های آمریکا و متحدانش بیشتر شده، در مدیریت کشور هم در زمینه داخلی و هم بین‌المللی رویکرد تعاملی و سازنده در پیش بگیرند.

واقعیت این است که آنچه ملاک عمل مسئولان کشور است، قضاوت و رضایت مردم است و اگر چنین رضایتی کمرنگ بوده، اکنون فرصت خوبی است که از تمام ظرفیت‌ها استفاده و کاستی‌ها جبران شود

*ارزیابی شما از رفتار نخبگان و چهره‌های سیاسی در زمان جنگ چیست؟ نوع کنشگری نخبگان در این مقطع زمانی بیانگر چه نکاتی بود؟

همه می‌دانیم که در شرایط سخت و خطیری قرار گرفته‌ایم و هر روز توطئه و دسیسه جدیدی علیه ملت‌های منطقه و به‌خصوص ایران طراحی می‌شود. نخبگان جامعه شرایط را درک می‌کنند و بدون تردید اگر اداره امور جهان به صاحبان فرهنگ واگذار می‌شد دنیای امروز ما دنیای صلح و دوستی بود و عداوت و خشونت و دشمنی و خونریزی که ریشه در بی‌فرهنگی دارد در آن جایی نداشت. در آن صورت جهان امروز شاهد ظهور اندیشه‌ای نبود که با زورمداری وحشیانه بمب‌های دهشتناک سنگرشکن بر سر مردم مظلوم می‌ریختند. ملت صاحب تمدن و دلاور ایران در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود اثبات کرده که تهاجم هیچ بیگانه‌ای را برنمی‌تابد و اجازه توفیق و سلطه قدرت‌های خارجی و نظامی را در صحنه ایران به احدی نمی‌دهد. امروز مردم ایران به رغم همه دشواری‌ها، سختی‌ها و اختلاف سلایق در عرصه سیاست، در برابر تهاجم هر بیگانه‌ای و جسارت هر دولتی از جمله اسرائیل و آمریکا و حامیان آن صف‌های آهنین خود را مستحکم‌تر از گذشته برپا خواهد کرد و اجازه عبور از سد استقلال و آزادی خویش را به احدی نخواهد داد. دشمن در طول همین جنگ متوجه قدرت ایران شده که موشک‌های ایرانی می‌تواند سرنوشت اسرائیل را تغییر دهد. کشورهای منطقه هم متوجه خباثت و جنایت‌های رژیم صهیونیستی شده‌اند، اما قصد ندارند در این زمینه هزینه بدهند. برخی کشورهای نیز با سوء نیت با موضوع برخورد می‌کنند. در چنین شرایطی حفظ وحدت و انسجام و وفاق ملّی برای ایران به عنوان یک ضرورت خطیر می‌بایست سرلوحه فعالیّت‌های مجموعه دلسوزان نظام قرار گیرد.

*اتفاق دیگری که در طول جنگ رخ داد این بود که تندروهایی که همواره دنبال جنگ و جنگ‌طلبی بودند رویکرد منفعلی داشتند و اغلب سکوت اختیار کردند. اگر همین رویکرد رادیکال در آینده هم دنبال شود، چه هزینه‌ای برای کشور خواهد داشت؟

در شرایط کنونی کشور از نظر داخلی و خارجی با چالش‌های مهمی مواجه است و به همین دلیل همه باید به دولت کمک کنند تا بتواند از این چالش‌ها عبور کند. امروز کشور با چالش‌های اقتصادی مواجه است و واحدهای تولیدی مشکلات جدی دارند. مجلس باید برای مشکلات راه حل پیدا کند، نه اینکه وقت خود و مردم را صرف دعواهای سیاسی و سنگ‌اندازی در مسیر دولت کند. عدم تعامل سازنده با جهان و عدم استفاده از نخبگان در سال‌های اخیر چالش‌هایی متعددی به وجود آورده که یکی از آنها وضعیت کشور در بُعد بین‌المللی بوده است. تردید نیست که این وضعیت را تمامیت خواهان و کسانی برای کشور ایجاد کرده‌اند که فقط خود را حق دانسته و با همین پندار دنبال اهداف سیاسی و اقتصادی خود بوده‌اند. این افراد با رویکرد فراقانونی که از خود نشان داده‌اند در زمینه داخلی و به‌خصوص اقتصادی برای کشور چالش‌آفرین بوده‌اند. من معتقدم در چنین شرایطی رخداد هرگونه خطا و لغزش از نیروهای سیاسی و یا بخشی از ساختار می‌تواند شرایط سختی پدید آورد که هیچ ایرانی شرافتمند و آزاده‌ای خواهان آن نیست. امروز ما شاهد تهدیدات و اقدامات جنگ‌طلبانه رئیس‌جمهور آمریکا و وحشی‌گری اسرائیل هستیم. مهار این وحشی‌گری البته تا حدی به اراده رهبران سیاسی کشورهای غربی ربط دارد که فعلا چنین اراده‌ای مشاهده نمی‌شود و چشم بر جنایت‌های این رژیم بسته‌اند. کثرت جنگ‌افراز پیچیده و سلاح، درشت‌گویی و تهدید، صاحب زر و زور بودن و چشم فروبستن بر جنایات رژیم صهیونیستی و اعمال فشار بر ملت‌های مستقل، قدرت محسوب نمی‌شود. قدرت واقعی از آن ملتی است که صاحب سرمایه‌های معنوی و فرهنگی، ایمان و عقیده‌ای الهی، اراده‌ای استوار و روحی تسخیرناپذیر است. ملّت بزرگ ایران در میان ملل جهان با برخورداری از رهبری حکیم در صفوف مقدم این عرصه قرار دارد. در چنین شرایطی دل بستن به ایجاد شکاف و اختلاف در جامعه پرنشاط و پویا و متنوّع ایران و سوءاستفاده از آن برای شرارت طلبان خیال خامی بیش نیست. ملّت بزرگ ایران اسلامی متحد و یک‌صدا ضمن ایستادگی در دفاع از حریم استقلال و آزادی ایران بر این باور است که مواضع حاکمان آمریکا که فشار رژیم صهیونیستی و حامیان آن در پشت آن نمایان است، تهدیدی علیه صلح و امنیّت جهانی است و ضروری است همه ملت‌های حق‌طلب و آزاده جهان در برابر این آتش افروزی و بی‌خردی بایستند و اجازه ندهند این اندیشه خشونت طلب ناصواب بر جهان غالب شود.

.......................

 

 

 

 

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار