| کد مطلب: ۱۱۷۵۶۳۸
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» اختلافات دولت و مجلس را بررسی می‌کند

ترافیک سوال از کابینه در بهارستان

آرمان ملی- گروه سیاسی: اینکه روند کار مجلس شورای اسلامی و دولت جدید هم‌زمان و نزدیک ‌به‌هم آغاز شود می‌تواند چالش‌هایی به‌همراه داشته باشد به‌خصوص در صورتی که مجلس تماما در دست اصولگراها و دولت هم تشکیل شده از جناح‌های مختلف باشد. از این رو همین مورد خود نمایان‌گر چالش‌های فراوانی است ولی در هر مرحله‌ای هم از سوی هیات رئیسه مجلس و هم از سوی نزدیکان دولت برای حفظ آنچه وفاق نامیده می‌شود تاکید بر همکاری و نزدیکی این 2قوه شده است همچنان که در ابتدای راه مجلس کابیه چهاردهم را با رای 100 درصدی روانه پاستور کرد ولی رفته‌رفته با تاکید بر خروج محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی و ناصر همتی، از وزارت اقتصاد آنچه وفاق نام دارد، رنگ باخته و روند به‌گونه‌ای در پیش خواهد بود که اگر برفرض وزیری را هم برای استیضاح به صحن مجلس آوردند نباید خیلی تعجب کنیم

ترافیک سوال از کابینه در بهارستان

 واکنش‌های برخی نماینده‌های مجلس که تاکید دارند دولت به انتقاد و نقد نیاز دارد حاشیه‌های جدیدی را برای پاستور به‌وجود آورده‌اند با این حال تاکید بر سوال از وزرا و استفاده از اهرم‌های نظارتی بهارستان همچنان ادامه دارد و کار به جایی رسیده که رئیس مجلس در واکنش به ۱۹۲۰ سوال از کابینه، به‌دیدار با رهبری و تذکر ایشان در مورد سوالات نماینده‌ها اشاره کرد و از آنها خواست به این موارد بیشتر دقت کنند. در این مورد با یکی از تحلیل‌گران سیاسی مصاحبه‌ای انجام داده‌ایم. پیرموذن در این مورد معتقد است که رفتارهای نمایندگان نشان از سهم‌خواهی آنها از دولت دارد که در این شرایط جنگی و مذاکره‌ای باید متوقف شود.

سناریو تندروها علیه دولت

کمال‌الدین پیرموذن، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در ارزیابی تعداد سوال‌هایی که نماینده‌ها از کابینه در صف پرسش دارند، به‌خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که همه جناح‌های سیاسی کشور چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب بر این موضوع تاکید دارند که دولت مسعود پزشکیان با همه کاستی‌ها و کمبودها توانسته مدیریت قابل قبولی داشته باشد. البته باید به کاستی‌ها و کمبودها در مورد حامل‌های انرژی مانند برق، آب و گاز و... اشاره کنیم که چون بحث زیرساختی است تنها به‌عملکرد یکساله دولت ربطی ندارد ولی با این حال مشاهده می‌کنیم که در این وضعیت بازهم به دنبال بهانه‌تراشی و حمله به دولت هستند. نباید فراموش کنیم که تندروهای پایداری که در مجلس حضور دارند به‌این راحتی‌ها دولت را رها نمی‌کنند و در هر موقعیتی و از بهانه‌ای برای به‌چالش‌ کشیدن دولت استفاده می‌کنند. به‌غیر از سوالاتی که در مجلس مطرح می‌شود مشاهده می‌کنیم که تندروها در حال بر هم زدن تمرکز دولت در فضای دیپلماسی هستند تا وزیر امورخارجه دولت چهاردهم نتواند به موفقیت دست پیدا کند. اکنون که باید در برابر تهاجم‌های غربی‌ها منسجم و آماده باشیم برخی به‌دنبال تسویه حساب با دولت هستند.» او در همین مورد و با اشاره به سهم‌خواهی برخی از نماینده‌های مجلس اضافه می‌کند: «در کنار اینکه بسیاری از این بازی‌های سیاسی و ترافیک سوالات از سناریونویسی تندروها برای دولت خبر می‌دهد در این بین برخی از نماینده‌ها هم هستند که تنها به دلیل سهم‌خواهی و پیش‌برد پروژه‌های استان خودشان از این راه وارد می‌شوند که این موضوع هم نیاز به آسیب‌شناسی دارد تا اینکه بدانیم چالش از کجاست. در شرایط کنونی نیازی نیست آنهایی که تریبون دارند بخواهند همه فضا را به‌نفع خودشان برگردانند. جامعه کنونی و نیروهای مسلح باید در آرامش کامل باشند و در این مورد نباید برنامه‌هایی را دنبال کنند که تمرکز دولت را برهم بزنند.»

چالش سوال از وزرا

روز گذشته صحن مجلس تحت تاثیر سوالات پرتعداد از کابینه قرار داشت و در این بین دیالوگی بین رئیس مجلس و یکی از نماینده‌‌ها باعث نمایان شدن پشت‌پرده برخی اختلافات شد. حسن‌علی اخلاقی‌امیری، نماینده مردم مشهد در مجلس شورا با اشاره به اهرم‌های نظارتی مجلس شورای اسلامی خطاب به اعضای هیات رئیسه گفت: «یکی از ابزارهای نظارتی نمایندگان، طرح سوال از وزرا است و کمیسیون مربوطه بعد از طرح سوال نمایندگان ۱۵ روز فرصت بررسی دارند. من در دی‌ماه سال ۱۴۰۳ سوالی را از وزیر ارتباطات مطرح کردم و توسط هیات رئیسه نیز به کمیسیون ارجاع شد اما هنوز بعد از حدود شش ماه در کمیسیون مورد رسیدگی قرار نگرفته است. من از وزیر درباره دیتاسنترها سوالی پرسیده بودم. همچنین سوال دیگری را در کمیسیون شوراها از وزیر کشور مطرح کردم و از پاسخ وزیر قانع نشدم اما هنوز این سوال به صحن مجلس ارجاع نشده است.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورا در پاسخ به تذکر اخلاقی‌امیری با اشاره به جلسه روز دوشنبه شورای هماهنگی مجلس با بیان اینکه ۱۹۲۰ سوال از سوی نمایندگان مجلس از وزرا مطرح شده است، گفت: «درباره اینکه چه چاره‌ای در این خصوص باید بیندیشیم، مباحث مطرح شد. من قصد دفاع از عملکرد کمیسیون‌ها را ندارم و اشکالاتی در این باره وجود دارد اما بعضا تعدادی از سوالات نمایندگان ضرورتی ندارد و برخی نیز منطقه‌ای هستند. با این حال نمایندگان اصرار بر ملی بودن سوال خود دارند. خواهش من از همکاران این است که توجه داشته باشند تا دچار مشکل نشویم؛ از این باب در آغاز اجلاسیه دوم نیز در ملاقات با رهبری مورد تذکر قرار گرفتیم. بر این اساس خواهش می‌کنم هم کمیسیون‌ها و هم نمایندگان به این مسائل توجه کنند.»

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار