| کد مطلب: ۱۱۷۵۶۳۷
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» همگرایی حاکمیت با مردم را بررسی می‌کند

نوبت گام مسئولان

آرمان ملی- حمید شجاعی: انسجام ملی و همبستگی جامعه پس از جنگ 12روزه باعث شده تا بسیاری مطرح کنند که در قبال این نوع ایستادگی مردم، دولت و حاکمیت باید پاسخی درخور و شایسته به این همبستگی مردمی بدهد.

نوبت گام مسئولان

 چرا که شاید کمتر کسی تصور می‌کرد با وجود نارضایتی‌های بسیاری که در حوزه‌های متفاوت وجود داشت شاهد چنین همبستگی و اتحاد مثال زدنی از سوی مردم با گرایش‌ها و تفکرات متفاوت باشیم. لذا حال که این اتحاد و انسجام که حیرت جهانیان را رقم زد، ایجاد شده، باید دولت و در مجموع حاکمیت گام‌های محکمی را در جهت تغییر شرایط در حوزه‌های مختلف بردارند. آنچه که مسلم است اینکه امروز و در شرایط پس از جنگ دیگر نمی‌توان به گذشته بازگشت و رویکردها و سیاست‌های سابق را در حوزه‌های مختلف پیاده کرد. به عبارت دیگر باید استارت تغییرات رو به بهبود زده شود. چنانکه در حوزه اقتصادی تصمیمات، برنامه‌ها و اقدامات به سمت و سویی برود که نتیجه آن حل مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه باشد. یا در حوزه مسائل اجتماعی این مساله را شاهد و ناظر باشیم که دولت و حاکمیت با رویکردی جدید و فارغ از رویکرد‌های سابق با جامعه مواجه شود تا به نحوی میزانی از رضایتمندی در جامعه پدیدار شود. یکی از این گام‌های مهم را می‌توان در اصلاحات ساختاری در نظام اداری و اقتصادی کشور عنوان کرد که سال‌هاست کارشناسان و صاحبنظران امر بر آن تاکید دارند. حل و فصل مطالبات و مشکلات جامعه از یک سو و تحقق وعده‌های دولت در حوزه‌هایی که بیشتر مورد مطالبه جامعه است را نیز می‌توان بخش مهم دیگری از گام‌های موثر در جهت پاسخ شایسته به جامعه قلمداد کرد. قدر مسلم امروز مردم از دولت و حاکمیت انتظار دارند که شرایط را طوری سامان ببخشند که از حمایت و همبستگی ملی خود رویگردان نشوند و به عبارت دیگر به نتیجه برسند که همان قدر که کشور و نظام برای ما مهم است ما مردم و شرایط زندگی و زیستمان نیز برای حاکمیت و دولت مهم باشد. این در حالی است که ناترازی‌ها بسیار بیشتر از گذشته شده و تاثیرات خود را نیز صرفا بر زندگی مردم گذاشته است. مساله مهم امروز کمبود آب و ناترازی در این حوزه و سپس ناترازی در برق است که به عنوان دو مساله مهم و تعیین کننده در جامعه مطرح است و دولت باید برنامه مدون و دقیقی برای حل این مشکلات داشته باشد تا حداقل این مسائل باعث شعله‌ور شدن مجدد نارضایتی‌ها در مردم نگردد.

* همگرایی با مردم

تعامل و گفت‌وگو نیاز امروز جامعه است. جامعه‌ای که امروز خود با ایجاد انسجام، همبستگی و وفاق شرایط را برای این گفت‌وگو و تعامل آماده کرده است. اما نوبتی هم باشد نوبت دولت و حاکمیت است که استارت تغییرات را بزنند. هر چند که مقامات، مسئولان و چهره‌های سیاسی نیز به این مساله تاکید موکد دارند که باید امروز به مردم بپردازیم و از آنها بگوییم و درصدد حل مشکلاتشان بر آییم. چنانکه رئیس‌جمهور اخیرا در اظهار نظری گفته بود: باید همه مردم را ببینیم». وی همچنین در دیدار با هیأت رئیسه جبهه اصلاحات بر آمادگی دولت برای تعامل سازنده با همه جریان‌ها تأکید و خاطرنشان کرد: «امروز حتی آمادگی داریم بر مبنای انصاف و عدالت با اپوزیسیون نیز گفت‌وگو کنیم، چرا که حل مسائل کشور نیازمند گفت‌وگو و نه تقابل است». البته این تنها واکنش نبود و طی روزهای گذشته نیز سایر مقامات و چهره‌های سیاسی نیز واکنش‌های مختلفی داشتند. چنانکه مشاور رهبری با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «حفظ انسجام ملی مورد تاکید مقام معظم رهبری می‌تواند شامل تغییر برخی رویکردهای اجتماعی حاکمیت و محور قراردادن رضایت مردم شود، به گونه‌ای که برای آنها ملموس باشد». مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با بیان اینکه مردم خود را اثبات کردند و اکنون نوبت مسئولان است، تاکید کرد: «شیوه‌های منقضی شده دیگر پاسخگوی جامعه پس از جنگ نخواهد بود». البته پیش از او نیز رئیس مجلس اظهارکرده بود: «برهمه واجب است از آنچه که این اتحاد و یکپارچگی را تضعیف می‌کند، پرهیز کنند و در مقابل ذی‌نفعان انشقاق و اختلاف، سینه سپر کنند؛ نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها برای خود یا جناح سیاسی‌اش لانه و آشیانه بسازد». لذا به نظر می‌رسد که مسئولان نیز به این درک رسیده‌اند که باید در نوع مواجهه با مردم تغییراتی را ایجاد کنند. حال این تغییرات چگونه و چه زمانی انجام شود باید منتظر نشست و نظاره‌گر بود.

*صداهای متکثر

سخنگوی دولت درباره واکنش دولت به اقداماتی که می‌تواند به وحدت ملی و انسجام اجتماعی آسیب بزند، اظهار کرد: سرمایه اجتماعی، انسجام اجتماعی، رضایتمندی، مشارکت و اعتماد، مفاهیمی به‌شدت درهم‌تنیده هستند که در سطوح مختلف جامعه باید به‌طور هماهنگ تقویت شوند امروز به این نقطه رسیدیم که همه ما باید پای کار ایران بایستیم. ارجاع به شب عاشورا و سخن رهبری انقلاب می‌دهیم که از مداح مراسم خواستند «ای ایران» بخواند، این یعنی مخرج مشترک همه ایرانیان امروز ایران است. فاطمه مهاجرانی بیان کرد: باید به مردم اعتماد کنیم و فصل نوینی از حکمرانی را با مردم شروع کنیم. بیشتر همدیگر را تاب بیاوریم و از نقد ناراحت نشویم چرا که نقد ناشی از دوست داشتن است. باید بیشتر با مردم حرف بزنیم و بیشتر صداهای این جامعه متکثر را به رسمیت بشناسیم و میزان اعتماد به مردم و میزان واگذاری امور به مردم را بیشتر در نظر داشته باشیم و بخش خصوصی را به‌عنوان شریک راهبردی دولت بدانیم و امور را به آن واگذار کنیم. افزایش مشارکت و نشاط عمومی، افزایش شفافیت که مطالبه مردم است، مبارزه با فساد و جلوگیری از تکرار ناکارآمدی‌ها که گاهی مردم را شاکی می‌کند از جمله مطالبات جدی مردم است که دولت به‌شدت در حال پیگیری آن‌هاست. مهاجرانی همچنین در پاسخ به «آرمان ملی» در خصوص واکنش‌های مختلف مسئولان در خصوص آغاز تغییرات در جهت انسجام ملی گفت: «فراتر از موضوع تغییرات تغییر رویکردها است. نشستی که وزیر کشور با احزاب داشتند آغازگر این موضوع است و کمک می‌کند به اینکه ما سلیقه‌های مختلف سیاسی را بتوانیم بشنویم و به افزایش تاب‌آوری اجتماعی کمک کنیم».

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار