| کد مطلب: ۱۱۷۴۸۴۷
لینک کوتاه کپی شد

محمد جواد ظریف:

به مردم اهمیت دهیم همه پشت ایران قرار می‌گیرند

آرمان ملی- حمید شجاعی: قدرت ملی دارای مؤلفه‌های گوناگونی است که یکی از مهم‌ترین و موثرترین این مؤلفه‌ها مردم هستند. تفاوتی هم نمی‌کند که در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته بخواهیم تاثیر این مؤلفه را بررسی کنیم یا کشورهای در حال توسعه یا به اصطلاح جهان سوم؛ تحت هر شرایطی مردم عنصر تاثیر‌گذاری در قدرت ملی حکومت‌ها و دولت‌ها بوده و هستند. به عبارت دیگر هر دولت و حاکمیت با پشتوانه و حمایت مردمی است که می‌تواند در رسیدگی به همه مسائل در حوزه‌های مختلف داخلی و بین‌المللی به بهترین و مقتدرترین وجه ممکن عمل کند.

به مردم اهمیت دهیم همه پشت ایران قرار می‌گیرند

جامعه ایران نیز در همه ادوار و مقاطع تاریخی نشان داده که هرگاه رویداد یا اتفاق مهمی کیان کشور را تهدید کرده فارغ از نگاه‌های قومی، قبیله‌ای، سیاسی و با گذر از نارضایتی، منسجم و متحد در دفاع از میهن پشت‌سر دولت و حاکمیت ایستاده است. از هشت سال جنگ تحمیلی با عراق گرفته تا جنگ 12 روزه با رژیم صهیونیستی که مردم با اتحاد و همدلی پشتیبان کیان کشور بودند. این مهم را در کلام امام خمینی(ره) نیز می‌توان مشاهده کرد که مردم را ولی‌نعمت می‌دانستند. لذا نوع مواجهه دولت و حاکمیت با مردم امروز از مسائل مهمی است که نباید به راحتی از آن عبور کرد. لذا قدر مسلم امروز جامعه ایرانی با دیروزش به لحاظ اتفاقات و تحولات رخ داده متفاوت است و نوع مواجهه‌ها نیز باید متفاوت باشد. اگر تا دیروز شاهد برخی رفتارها و رویکردهای بسته و محدودنگر بودیم که موجب ایجاد نارضایتی ‌در حوزه‌های مختلف میان مردم می‌شد؛ امروز شرایط تغییر کرده و باید برای انسجام و همبستگی که بین جامعه و حاکمیت شکل گرفته شاهد تغییراتی در رویکردها، سیاست‌ها، تصمیمات و اقدامات باشیم تا این انسجام شکل گرفته، قوی‌تر و محکم‌تر از قبل ماندگار باشد. چه اینکه اخیرا احمد شیرزاد فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این خصوص به «آرمان ملی» گفته بود «باید دیدگاه‌های مختلف نسبت سلایق مختلف را به رسمیت شناخت و لازم نیست همه یک جور به دنیا نگاه کنند. باید کثرت دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت بشناسیم و دولت به‌عنوان بخشی از سامانه اجتماعی کشور باید همه اقشار این مملکت را به یک چشم نگاه کند». از سوی دیگر نیز باید تحرکات و صداهایی که این انسجام و همبستگی را هدف قرار می‌دهند و با اقدامات و یا اظهاراتی درصدد تخریب آن بر می‌آیند مقابله جدی و قانونی کرد. چرا که امروز هرکسی با تندروی بخواهد انسجام و اتحاد ملی ایرانیان را خدشه‌دار کند، در زمین دشمنان کشور بازی کرده است. اگر این مهم فهم شود که مردم با هر نژاد و گویش و زبانی پشتیبان کشور خود هستند دولت و حاکمیت نیز باید درصدد تقویت این انسجام و حل مشکلات جامعه برآید و اگر این مهم رخ دهد دشمن نخواهد توانست رخنه‌ای در اتحاد میان ملت و حاکمیت ایجاد کند.

* مردم؛ بزرگترین فرصت

معاون سابق راهبردی رئیس‌جمهور در مورد نقش و قدرت مردم به عنوان مولفه قدرت ملی اظهار داشت: در طول تاریخ ایران همواره مهم‌ترین عامل قدرت ایران «مردم این سرزمین» بوده‌اند. اگر به هر برهه تاریخی نگاه کنیم، این مردم بوده‌اند که کشور را حفظ کرده‌اند و در این برهه اخیر نیز همان چیزی که خیال، آرزو و اوهام رژیم صهیونیستی و همراهان‌شان و بعضی کسانی‌که به سختی می‌توان نام ایرانی بر آنها گذاشت، به آن امید بسته بودند، همین مردم بودند که آن را به‌هم زدند و اجازه ندادند این تصور و توهم به واقعیت بپیوندد. لذا این نکته را باید همیشه در نظر داشت. ایرنا نوشت: محمدجواد ظریف گفت: ما دولتی‌ها گُلی به سر این مردم نزدیم و خیلی خدمتی به آنها نکردیم، خیلی بهتر از این‌ها می‌شد خدمت کرد و خیلی این مردم ارزش‌شان بیشتر است و لایق خیلی بهتر از اینها هستند. با این حال، همین مردم آمدند و ایستادند. ما این را بپذیریم که همه چیز ما مردم هستند. امام بی‌خود شعار نمی‌داد وقتی می‌گفت مردم ولی‌نعمت ما هستند. ما هرچه داریم از مردم داریم و موشکمان را هم از مردم داریم. توان دفاعی‌مان را هم از همین مردم داریم، هسته‌ای‌مان را هم از همین مردم داریم، نه چیزی از آسمان آمده و نه از کشورهای همسایه آمده و نه از به اصطلاح دوستان آمده، می‌بینیم که چگونه با ما رفتار می‌کنند. ما هرچه داریم از همین مردم داریم. به این اهتمام بورزیم. جان کلام این است که مردم را به‌عنوان فرصت ببینیم. به‌عنوان بزرگترین فرصت ببینیم، این مردم تهدید نیستند. وزیر اسبق امور خارجه بیان کرد: باید به مردم فرصت داد، باید به بخش خصوصی فرصت داد، باید به شرکت‌های دانش‌بنیان فرصت داد، باید به زنان این کشور فرصت داد، حجاب را به‌عنوان سنگر نبینیم، به‌عنوان یک موضوع اجتماعی ببینیم. زنان ما تهدید ما نیستند، جوان‌های ما تهدید ما نیستند، ما باید به این مردم ارج بنهیم و احترام بگذاریم. به مردم اهمیت بدهیم و مردم را به‌عنوان فرصت ببینیم، آن وقت همه اینها پشت ایران قرار می‌گیرند. چیزی که به نظر من تا لحظه آخر اسرائیل و آمریکا را ناامید کرد، این بود که توهم آنها درباره همراهی مردم ایران را از بین برد. وی ادامه داد: عنصر مردم چیزی است که باعث می‌شود ترامپ احساس کند می‌تواند به این مردم فشار وارد کند و ظرف سه ماه حاکمیت را ساقط کند. بحث حاکمیت نیست، بحث ایران است. درست است که ممکن است آمریکایی‌ها دنبال این باشند که سیاست‌های ایران را دوست ندارند، اما اسرائیلی‌ها دنبال ایران هستند. ایران را بزرگتر از حدّ می‌دانند و برای آرزوها و آمال منطقه‌ای‌شان ایران است که برای آنها مشکل دارد. ما باید بپذیریم که آنها دنبال تکه‌تکه کردن ایران هستند.

* دودستگی‌ها، حذف‌ها و نفوذ

نفوذ مساله‌ای است که در جنگ اخیر بسیاری از فرماندهان و دانشمندان کشور را گرفت و باعث شد تا کشور از این جهت خسارات زیادی را متحمل شود. امری که نشان داد باید به نفوذ بسیار بیشتر و موثر‌تر از گذشته ورود کرد و اساسا زمینه‌های ایجاد آن را مسدود کرد. محمدجواد ظریف درباره این مساله بیان کرد: متأسفانه ما نشان داده‌ایم که بعضی دلخوری‌ها، بعضی رنجش‌ها، زمینه‌ساز و بسترساز نفوذ می‌شود. وقتی دنبال نفوذ می‌گردیم بی‌خودی نگاه نکنیم به کسانی که قیافه‌شان با ما فرق می‌کند، نگاه کنیم ببینیم چه کسی دارد حرف اسرائیل را می‌زند؟ چه کسی دارد آن سیاست را دنبال می‌کند و چه کسی می‌خواهد مردم را تقسیم بر دو کند، مردم را به خودی و بی‌خودی و نخودی تقسیم می‌کند؟ چه کسانی هستند که مانع کار اساتید برجسته ما در دانشگاه می‌شوند و آنها را به خارج می‌فرستند و می‌گویند اینجا کشور ماست و کشور شما نیست! چه کسانی اینها را می‌گویند؟ چه کسی این حق را به ما داده که ما اساتید برجسته خودمان را دربدر کنیم؟ اگر دنبال نفوذ می‌گردیم و می‌خواهیم بفهمیم چرا در لحظه می‌توانند جابه‌جایی‌ها را انجام بدهند. وی اظهار کرد: اگر بخواهیم جلو برویم، باید سازمان نفوذ را ببندیم. نفوذ الان از یک نفوذی بیشتر شده و الان تبدیل به یک سازمان شده است. سازمانی است که آدم دارد، ولی فکر هم دارد و القائات هم دارد. همین دو دسته‌کردن مردم را هم دارد. ما باید بفهمیم نفوذ از کجا می‌آید. بفهمیم کاترین شکدم چطوری آمد در کشور ما؟ چرا اینها را فراموش می‌کنیم؟ ببینیم و بفهمیم چه چیزی باعث شده جای فرماندهان ما را به اسرائیلی‌ها لو می‌دهند و آنها دقیق می‌زنند و حتی با دو سه تا تحرک بعدی، بازهم می‌آیند و می‌زنند، بدانیم این نفوذ از کجا آمده؟ این از همان گسل‌هاست، از همین حذف‌ها و از همین فضاهایی که ایجاد شده که ما گروهی از مردم را بیگانه کرده‌ایم و گروهی را بیگانه خواندیم و اینگونه امکان همکاری و همبستگی را کم کردیم. ظریف عنوان کرد: الان دوران پیشرفت است، دوران افق‌گشایی است، دوران این است که ما دنبال فرصت‌ها بگردیم؛ هم فرصت‌ها در مردم‌مان و هم فرصت‌ها در ایرانیان خارج از کشور و هم فرصت‌ها در محیط همسایگی‌مان. ما در محیط همسایگی‌مان نباید نگاه‌مان صرفا محدود به تهدید باشد. ما فرصت‌هایی در شرق و شمال کشور که همان هلال نوروز ماست را بخاطر نگاه تهدیدمحور از دست داده‌ایم. بیاییم و نگاه فرصت‌محور را حاکم کنیم. اگر با چشم باز دنبال فرصت‌ها برویم، مذاکره تهدید نیست بلکه یک فرصت است. به خودمان اطمینان کنیم.

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار