| کد مطلب: ۱۱۶۹۶۲۳
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» اختلاف‌های دولت و مجلس را بررسی می‌کند

تلاش برای جلوگیری از استیضاح‌های سریالی

آرمان ملی- گروه سیاسی: گویا دیگر باید آنچه وفاق نامیده می‌شود را از یاد ببریم، زیرا باتوجه به تحرکات مجلس شورا که در اختیار اصولگراها قرار دارد خبری از همکاری و همدلی نیست و همانطوری که در گزارش‌های پیش از این اشاره کردیم؛ تردد وزرا به بهارستان رو ‌به افزایش است.

تلاش برای جلوگیری از استیضاح‌های سریالی

این در حالی که 5 وزیر هفته جاری مهمان نماینده‌هایی خواهند بود که قرار است با سوال‌های خود و احتمالا طرح‌های استیضاحی از آنها پذیرایی کند. سناریویی که پیش از این هم از سوی دولتی‌ها و مجلسی‌ها مطرح شد بود که استیضاح‌های سریالی قرار است از ابتدای سالجاری در دستور کار قرار بگیرد. در این مورد باید به وزرای راه، نیرو، نفت، کار، بهداشت اشاره کنیم که به‌نظر بهارستانی‌ها عملکرد آنها را با ذره‌بین دنبال می‌کنند تا بتوانند سناریویی خود را پیاده کنند. با اینکه 2 نفر از افراد شاخص دولت مانند ناصر همتی و جواد ظریف با رای و اصرار مجلسی‌ها پاستور را ترک کردند ولی آنچنان که باید از سوی دولتی‌ها انتقادی نسبت به مجلسی‌ها مشاهده نکردیم ولی روز گذشته معاون اول دولت که یکی از سکان‌دارهای پاستور محسوب می‌شود در اظهارتی از مجلسی‌ها خواست که به‌میدان وفاق بازگردند، موردی که به‌نظر دور از دسترس است. عارف در این مورد گفت:‌ «درباره استیضاح، انتظار ما از مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم این است که در چهارچوب وفاق و همدلی که تاکنون وجود داشته است حرکت کنند». همانطور که در ادامه اشاره خواهیم کرد رفتارهای دولت و مجلس وارد فاز جدیدی خواهد شد. در این مورد باید یکی از تحلیلگران اقتصادی گفت‌وگو کرده‌ایم؛ حریری در این مورد معتقد است مشکلات اقتصادی تنها به دولت اختصاص ندارد.

استیضاح مشکلی را حل نمی‌کند

مجیدرضا حریری، تحلیلگر مسائل اقتصادی در مورد اینکه مجلسی‌ها می‌خواهند وزرای اقتصادی دولت را در روند استیضاح قرار دهند، به ‌خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «آیا مشکلاتی که امروز با آن دست به گریبان هستیم مشکلات همین یک‌سال اخیر است؟ توجه داشته باشید اتفاقاتی که امروز شاهد آن هستیم حداقل نتیجه سیاست‌گذاری‌های یکسال گذشته است که نتایج آن بعد از گذشت مدتی نمایان می‌شود. این روند می‌تواند پشت‌‌سر هم تکرار شود و با انباشت مشکلات روبه‌رو شویم. تصمیم‌گیری سیاست‌خارجه بر روی اقتصاد داخلی هم تاثیرگذار است. اینکه ورزای اقتصادی دوره‌های مختلف را محکوم کنیم و آنها را مقصر بدانیم نمی‌تواند نتیجه‌ای در بر داشته باشد. اگر نگاهی به گذشته و امروز بیندازیم می‌بینیم که مشکلات اقتصادی مجموعه‌ای از رفتار نهادها است که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در اقتصاد دخالت دارند». او در همین مورد و با اشاره به تحولات خارجی اضافه می‌کند:‌ «برخی وقایع خارجی بر روی اقتصاد منطقه‌ای تاثیرگذار است که دولت‌ها در آن نقشی ندارند، مانند آغاز جنگ و درگیری در غزه که منطقه را تحت‌تاثیر قرار داد و در نتیجه آن اقتصاد ایران هم با مشکلاتی روبه‌رو شد. در نهایت این مجموعه ساختار است که باید به فکر تحولات اقتصادی باشد و تنها به یک روش اقتصادی با ثبات برای آینده برنامه‌ریزی کند. به‌همین دلیل به‌نظرم استیضاح‌ها نمی‌تواند گرهی از مشکلات باز کند».

درخواست توقف استیضاح‌ها

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اختلافات برخی از نماینده‌های دولت و به روزنامه دولت بیان داشت: «مشی دولت تاکنون، به‌طور مطلق خودداری از هرگونه تقابل و در کنار آن، تاکید مستمر بر همدلی و همراهی بوده است و این مشی در ادامه نیز دنبال خواهد شد چرا که اساسا نیاز امروز جامعه ما و فوریت مسائلی که به آنها مبتلا هستیم، جز این چیز دیگری را بر نمی‌تابد. درباره استیضاح، انتظار ما از مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم این است که در چهارچوب وفاق و همدلی که تاکنون وجود داشته است حرکت کنند، به این معنی که با تعامل و همفکری سازنده‌ دولت و مجلس که در وهله نخست باید میان نمایندگان و وزرا شکل بگیرد، تلاش شود به مسائل و چالش‌های پیش‌روی جامعه ما پاسخ داده شود. ما برای تعامل موثر میان قوا سازوکار مشخصی داریم. در این جلسات که به‌صورت مستمر هم برگزار می‌شود، فرصت مناسبی فراهم می‌شود تا اختلاف‌نظرهای احتمالی میان قوا، به‌صورت کارشناسی و دقیق بحث و بررسی شود تا به جمع‌بندی‌های مشترکی برسیم. تجربه هم نشان داد که در بسیاری از موارد، این جلسات به نتایج مثبتی منتهی می‌شود». او در همین مورد ادامه داد:‌ «البته ممکن است در برخی موارد بحث‌ها به نتیجه نهایی منجر نشود، در هر صورت این حق نمایندگان محترم است که از ابزارهای نظارتی خود برای پیگیری در راستای بهبود عملکرد دولت استفاده کنند. با این حال نباید سریعا به استیضاح روی آورد؛ چرا که چنین رویکردی که بر استفاده مکرر از حق نظارتی استیضاح مبتنی باشد، می‌تواند ثبات مدیریت در کشور را به‌‎شدت متزلزل کند. ضمن اینکه وقتی وزیر جدیدی منصوب می‌شود، حتی اگر از نظر تخصص و تسلط بر امور محوله در بالاترین سطح هم باشد، بازهم نیازمند زمان است تا اول با روندهای جاری وزارتخانه آشنا شود و در مرحله بعد با دیگر اعضای دولت به همفکری و همنظری برسد تا بتواند به شکل موثر وظایف خود در دولت و کشور را دنبال کند».

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار