«آرمان ملی» افشاگری علیه وزیر راه و شهرسازی را بررسی میکند
پروژه تندروها؛ گام به گام تا استیضاح صادق
آرمان ملی- حمید شجاعی: گام به گام پیش میروند و در پی زمینگیرکردن دولت پزشکیان هستند. صحبت درباره تندروهای بهارستاننشینی است که دنبال دستاویزهایی هستند تا وزرای پزشکیان را یک به یک پایین کشیده و دولت را زمینگیر کنند.

رویهای که از کنارگذاشتن همتی و ظریف شروع شد و چندی است که دلواپسان در پی آن هستند که با استیضاح سیاسی فرزانه صادق وزیر موفق راه آن را ادامه دهند. لذا در این مسیر نیز از هیچ کوششی دریغ نمیکنند. استیضاحی که خود تندروها نیز میدانند نه تنها کارشناسی نیست بلکه صددرصد سیاسی است و بهدنبال تقابل با دولت پزشکیان هستند. از همینرو نیز بهدنبال آن هستند تا به هر نحوی که شده فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی را تخریب کنند تا در نهایت او را نیز از کابینه کنار بزنند. جالب اینکه هر وزیری یا معاونی بهتر در دولت کار میکند بیشتر از جانب تندروها مورد تخریب و هجمه قرار میگیرند. اکنون نیز هجمه به وزیر راه با اتهام استفاده شخصی از بیتالملل در سفر به کیش. باید دید موضع شخص وزیر و دولت به این مساله چگونه است. اما شکی نیست که طرح این مسائل در مسیر استیضاح صادق کلید میخورد. استیضاحی که اخلاقی امیری نماینده مشهد در خصوص آن میگوید: «دوستانی که موضوع استیضاح وزیر راه و شهرسازی را مطرح کردند، از همان ابتدای رای اعتماد به ایشان، مخالف وزیر راه بودند که نشان میدهد اهداف و مسائل دیگری در موضوع استیضاح مطرح است.»
* افشاگری علیه وزیر
تندروها در مجلس بازهم آتش توپخانه خود را به سوی تنها وزیر زن دولت پزشکیان گشودند و فرزانه صادق مالواجرد را هدف حملات خود قرار دادند. این بار نوبت امیرحسین ثابتی منفرد نماینده تندرو تهران و متمایل به جبهه پایداری بود که تلاش کرد با طرح مساله تازهای به اسم سفرهای نوروزی از جیب دولت، خانم وزیر را به چالش بکشد. ماجرا از این قرار است که ثابتی در نطق خود در مجلس اظهار داشت: «سندی به دستم رسیده و در فضای مجازی هم منتشرش میکنم خلاصه اینکه شش نفر از اعضای درجه یک فامیل خانم فرزانه صادق وزیر راه از فرزند و همسر ایشان تا داماد و خواهرزادههایش با هزینه نزدیک به یک میلیارد تومان به کیش رفتند و از امکانات بیتالمال در حالی استفاده کردند که این امکانات منطقا برای اعضا و در واقع کارمندان آن وزارتخانه است نه بستگان مسئولان». وی افزود: «خانم صادق، من به شما رای دادم چون شما را فرد صادقی میدانستم ولی الان اعلام میکنم اشتباه کردم به شما رای دادم. نمیشود ما برای مردم دم از مقاومت بزنیم؛ دم از این بزنیم که باید نهجالبلاغه در این کشور اجرا شود؛ اما مدل اسلام اموی را برای مردم پیاده کنیم». وی خطاب به وزیر راه بیان داشت: «یکسال گذشت تقریبا از حضور شما در این وزارتخانه سامانه مسکن که تعطیل کار زیربنایی هم بیایید توضیح دهید چکار کردید؛ بستگانتان هم که مشغول بریز بپاش هستند. اگه قرار است با این وضع کشور اداره بکنید ماندن شما در آن جایگاه چه توجیهی پیدا میکند». این در حالی است که در برخی چهرههای همراه با ثابتی مثل مهدی کوچکزاده و منان رئیسی طراح استیضاح وزیر راه نیز در شبکههای اجتماعی داخلی از ثابتی حمایت کردند. اما مساله روی دیگری هم دارد که نمیتوان آن را نادیده انگاشت و به راحتی عبور کرد. ضربالمثلی است که بسیار در این مواقع به کار میآید که «رطب خورده منع رطب کی کند؟» یا «با دستمال کثیف نمیتوان شیشه را تمیز کرد». لذا اگر فردی که عقبه قابل پرداختی نداشته باشد و به عبارتی پس زمینه سفیدی داشته باشد چنین سخنی را مطرح کند آن زمان میتوان گفت که سخنی درست و در جای خود بیان شده است. اما وقتی ثابتی همراه تنی چند از افراد دیگر که به واسطه سفر به قطر برای تماشای مسابقات جام جهانی هزینه گزاف 63 میلیارد تومانی بار آوردند و هیچگونه پاسخگویی در این خصوص نیز تاکنون نداشته چگونه میتواند در خصوص بریز و بپاش وزیر راه و بستگانش سخن بگوید؟ هر چند که ثابتی چندی بعد در این خصوص صحبت کرد و ضمن تکذیب این مساله گفت که از هزینه خورد و خوراک تا بلیت استادیوم و... را از هزینههای شخصی پرداخته و به لحاظ اسکان نیز در جایی مثل موکب سکونت داشتند. اما مرور ویدئویی از وی که در خصوص حضور در جام جهانی قطر از او پرسش میشود روایتگر مساله دیگری است. جایی که ثابتی میگوید: «به من گفتند برو و گذرنامه خود را تمدید کن و به سایر مسائل کاری نداشته باش انجام میشود». این گفته بدین معنا است که همه هزینهها از سوی نهادی که وی را اعزام کرده (صداو سیما) تامین میشده است. گرچه این مساله نیز خود جای پرسش است که این افراد با حضور در قطر چه آوردهای برای کشور داشتهاند و که هنوز هم پس از 3 سال مشخص نشده است. لذا بهتر است اگر در مورد وزیر راه و خانوادهاش افشاگری صورت میگیرد در مورد سفر قطر هم این افشاگری را شاهد باشیم. اگر اینگونه نباشد دیگر نامش افشاگری نیست و نام دیگری به خود میگیرد.
* واکنش وزارت راه
در پی برخی اظهارات مطرحشده درباره سفر وزیر راه و شهرسازی به جزیره کیش، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی وزارت راه و شهرسازی توضیحاتی را برای تنویر افکار عمومی ارائه کرد. مجید اخوان با تأکید بر نادرستی ادعای استفاده از بیتالمال در سفر وزیر راه و شهر سازی، ضمن تاکید بر حقوق قانونی کارکنان دولت در استفاده از مرخصی روزانه مطابق با ضوابط جاری اداری، افزود: «سفر انجامشده، سفری کاملا شخصی و خانوادگی بوده که با همراهی دو خانواده دیگر و در مجموع به تعداد هفت نفر از بستگان بوده و هیچگونه ارتباطی با مأموریتهای اداری یا منابع وزارت راه و شهرسازی نداشته است.» وی با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی فقط یک روز در این سفر حضور داشته، تصریح کرد: «همه هزینهها از محل منابع شخصی خانوادهها پرداخت شده است که مستندات آن به صورت کامل موجود بوده و در صورت لزوم، در اختیار افکار عمومی و مراجع ذیصلاح قرار خواهد گرفت.» رئیس مرکز ارتباطات وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اظهارات مطرحشده از تریبون مجلس، اظهار داشت: متأسفانه بدون هیچگونه استعلام یا بررسی اولیه و با هدف تاثیرگذاری بر جریان استیضاح وزیر راه و شهرسازی، شاهد طرح این ادعا از سوی یکی از نمایندگان مجلس در سخنگاه رسمی کشور بودیم؛ در حالی که ورود به حریم خصوصی افراد و خانواده، آن هم از جایگاهی چون مجلس شورای اسلامی، مستلزم دقت، انصاف و التزام به حقیقت است. اخوان ادامه داد: مبانی قانونی و اخلاقی اقتضا میکند که مسئولان پیش از طرح هرگونه ادعا، از صحت آن اطمینان حاصل کنند، بهویژه وقتی پای آبروی افراد و شأن نهادهای حاکمیتی در میان است. وی همچنین تأکید کرد: وزارت راه و شهرسازی حق خود میداند که در صورت تداوم اینگونه فضاسازیهای غیرمستند، از طریق مجاری قانونی از جمله کمیسیون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس، موضوع را پیگیری کند. رئیس مرکز ارتباطات وزارت راه و شهرسازی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایطی که کشور بیش از هر زمان نیازمند انسجام، آرامش و تمرکز بر حل مسائل اساسی مردم است، انتظار از تریبونهای رسمی، پاسداشت حقیقت، تقویت اعتماد عمومی و پرهیز از تشویش اذهان جامعه است؛ نه طرح ادعاهایی که نهتنها پایه و اساس مستند ندارد، بلکه مصداق بارز ورود ناروا به حریم شخصی شهروندان است.
ارسال نظر