| کد مطلب: ۱۱۱۷۲۷۲
لینک کوتاه کپی شد

اقدام مشترک ایران، چین و روسیه به آمریکا سینگال داد

در چشم انداز پویای سیاست جهانی، مانور دریایی مشترک اخیر روسیه، چین و ایران در خلیج عمان که اواسط مارس ۲۰۲۴ برگزار شد، بحث های بسیاری را به دنبال داشت و سوالات انتقادی را در مورد پیامدهای ژئوپلیتیکی این همگرایی استراتژیک مطرح کرد.

اقدام مشترک ایران، چین و روسیه به آمریکا سینگال داد

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از اقتصاد نیوز؛ این رزمایش که از آن تحت عنوان «کمربند امنیتی دریایی ۲۰۲۴» یاد می شود، نه تنها نشان دهنده توان نظامی کشورهای حاضر در این مانور بود، بلکه تغییر بالقوه در پویایی قدرت منطقه ای و اتحادهای جهانی را نیز به رخ کشید. رزمایش های دریایی سه جانبه در حالی برگزار شد که درگیری طولانی مدت بین اسرائیل و حماس در غزه خاورمیانه را در آستانه جنگ تمام عیار قرار داده است.در همین راستا مرکز تحقیقاتی ژئوپلتیکس یادداشتی را منتشر کرده، اقتصادنیوز متن این مقاله را در دو بخش ترجمه کرده که بخش نخست در ادامه آمده است.

در پس‌زمینه این شرایط ناآرام، رزمایش مشترک با حضور نیروهای دریایی چین، روسیه و ایران در خلیج عمان که از نظر استراتژیک حیاتی است، نگرانی‌ قدرت‌های غربی را برانگیخته است. به نوشته ژئوپلتیکس، همگرایی این سه کشور، که هر کدام دارای جاه طلبی های منطقه ای و آرمان های جهانی خاص خود هستند، این پتانسیل را دارد که چشم انداز ژئوپلیتیکی را تغییر دهد و نظم جهانی موجود را به چالش بکشد. چین، قدرت اقتصادی و نظامی رو به رشد، مدت‌هاست که به دنبال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه و ایمن‌سازی مسیرهای تجارت دریایی است که برای ادامه رشد اقتصادی این کشور حیاتی است. روسیه که درگیر جنگ با اوکراین است و به واسطه تحریم های غرب منزوی شده، به بیش از گذشته بر خاورمیانه متمرکز شده تا از این منطقه به عنوان ابزاری برای تنوع بخشیدن به اتحادهای خود و اعمال نفوذ جهانی استفاده کند. از سوی دیگر، ایران در کنار برنامه هسته ای خود و همچنین متحدانش در منطقه، مدت‌هاست که بازیگری قدرتمند شده و تلاش دارد تا اثر منفی تحریم ها را کاهش و نفوذ منطقه ای اش را گسترش دهد.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار