بستن
کد خبر: ۸۱۲۳۳

انبار خالی تولیدکنندگان لوازم خانگی

انبار خالی تولیدکنندگان لوازم خانگی

آرمان - سحر افشاری: بعد از نوسانات ارزی مسئولان اعلام کردند که کسی حق ندارد به این بهانه کالای خود را گران‌تر بفروشد، چراکه دلار ۴۲۰۰تومانی برای همه نیازمندان واقعی تامین شده و از این پس نیز هیچ‌ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. اما لوازم خانگی با افزایش قیمت مواجه شد، این در حالی است که طبق اعلام سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، افزایش قیمت در این بخش تخلف است.

بر اساس گزارشات منتشرشده از بازار لوازم خانگی که یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، اجاق‌گاز، جاروبرقی، آبمیوه‌گیری، چرخ گوشت، مایکروفر و سرخ‌کن از جمله اصلی‌ترین کالاهای آن به حساب می‌آیند، از نرخ‌های افزایش یافته‌شان کاسته نشده است. میانگین قیمت این کالاها در بازار بدین شرح است: اجاق گاز رنج قیمتی از حدود ۷۰۰‌هزار تا شش‌میلیون تومان دارد، ماشین لباسشویی نیز از حدود ۸۵۰‌هزار تا هشت‌میلیون تومان عرضه می‌شود، انواع چرخ گوشت رنج قیمتی بین۳۵۰هزار تا دو‌میلیون تومان در بازار لوازم خانگی دارد، آبمیوه‌گیری با رنج قیمتی ۱۷۰‌هزار تا دو‌میلیون تومان فروخته می‌شود، یخچال و فریزر نیز در مدل‌های گوناگون از حدود یک‌میلیون تومان آغاز و تا حدود ۲۰‌میلیون تومان در بازار لوازم خانگی مشاهده می‌شود، جاروبرقی نیز در انواع مختلف از حدود ۲۳۰‌هزار تومان تا سه‌میلیون تومان در بازار لوازم خانگی عرضه می‌شود، البته این قیمت‌ها کلیت نرخ‌هایی است که در بورس فروش لوازم خانگی مشاهده شده و قیمت‌های کف و سقفی که برای هریک از لوازم خانگی عنوان شده می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد. همچنین در این‌باره مدیرکل صنایع فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولید ۱۰۲‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه لوازم خانگی منتخب در سال گذشته خبر داده و گفته: حقوق ورودی این محصول از ۴۰ به ۵۵‌درصد افزایش یافته است. به گزارش «آرمان» به‌نقل از صداوسیما، مدیرکل ‌صنایع فلزی وزارت صنعت، با اشاره به اینکه آمار تولید لوازم خانگی منتخب سال گذشته، ۱۰۲میلیون و ۳۰۰ دستگاه در کشور است، گفت: آمار سال ۹۶ با توجه به قدرت خرید مردم، وضعیت بازار و مشکلات واحدهای تولیدی، یک‌میلیون و ۱۰۰ دستگاه در سال ۹۶ بوده است. عباس هاشمی افزود: لباسشویی یک‌میلیون و ۹۰۰‌هزار دستگاه ظرفیت تولید داشتیم که از این مقدار ۹۰۰ دستگاه تولید شد و همچنین کولر آبی دو‌میلیون و ۳۰۰ دستگاه که ۸۰۰ دستگاه تولید داشتیم.

شرط افزایش بیش از 6/9‌درصدی قیمت‌ها

افزایش قیمت فولاد و پتروشیمی به‌عنوان مواد اولیه تامین‌‌کننده تولید لوازم خانگی از نیمه دوم سال گذشته رخ داد. پس از آن به مرور زمان در راستای افزایش قیمت این محصولات، برندهای مختلف تخفیف‌های موجود روی محصولات را کم کردند و در مسیر صفرشدن آن گام برداشتند. سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان افزایش قیمت لوازم‌خانگی بیش از 6/9‌درصد را مشروط به ارائه مستندات توسط تولید‌کنندگان کرد. به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت بود که در پی درخواست اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی برای افزایش ۱۰‌درصدی قیمت این کالاها و اعمال این افزایش نرخ از اردیبهشت، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از عدم صدور مجوز افزایش قیمت برای لوازم خانگی خبر داد و تاکید کرد که بنا بر تصمیم کارگروه تنظیم بازار، هرگونه افزایش قیمت کالا و خدمات ممنوع است. در نهایت اما بازار لوازم‌خانگی با وجود تاکیدهای مکرر مبنی بر عدم افزایش قیمت پس از نوسانات ارزی اخیر، با افزایش هفت تا بعضا ۱۲‌درصدی قیمت همراه شد و درحالی که طبق اعلام معاون اول رئیس‌جمهوری، رئیس اتاق اصناف و سازمان حمایت این گرانی غیرقانونی و تخلف اعلام شد اما تغییری در عمل رخ نداد و بررسی‌ها حاکی از آن است که قیمت‌ها تغییری نکرده است. پس از چالش‌های به وجود آمده اما در نهایت قرار بر این شده است که افزایش قیمت لوازم خانگی به میزان تورم 6/9‌درصدی در دستور کار قرار گیرد و در صورت ارائه مستندات به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر افزایش قیمت مواد اولیه فولاد و پتروشیمی بیش از رقم مذکور، تولیدکنندگان مجوز افزایش قیمت بیش از 6/9‌درصد و به میزان افزایش قیمت مواد اولیه را داشته باشند. دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در این‌باره گفت: سازمان حمایت پس از شرایط به وجود آمده در بازار لوازم خانگی نسبت به حل برخی موضوعات وارد عمل شد و نظرشان بر این بود که میزان افزایش قیمت لوازم خانگی در سال جاری بالاتر از تورم 6/9‌درصدی در نقطه پایانی سال گذشته نباشد.حمیدرضا غزنوی ادامه داد: تولیدکنندگان نیز در این رابطه همکاری‌های لازم را مدنظر قرار داده‌اند تا افزایش قیمت‌ها بالاتر از تورم نشود، اما قرار بر این شد که در صورت ارائه مدارک و مستندات لازم مبنی بر افزایش قیمت مواد اولیه بیش از رقم 6/9‌درصدی مربوط به تورم، افزایش قیمت‌ها معادل افزایش قیمت مواد اولیه باشد. دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان این‌که افزایش قیمت مواد اولیه ناشی از افزایش قیمت فولاد و مواد اولیه پتروشیمی از جمله ورق ABS است، گفت: سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به منظور کنترل شرایط افسارگسیخته بازار ورود کرد و تولید‌کنندگان لوازم خانگی تصمیم گرفتند همراهی و همکاری لازم را در دستور کار قرار دهند تا از این طریق دولت و تولیدکنندگان در یک مسیر کار خود را ادامه دهند. در نهایت به‌دلیل غیرقانونی‌بودن افزایش قیمت‌ها براساس مصوبه هیات دولت تا فروردین سال جاری، بازار لوازم خانگی نیز تا این زمان افزایش قیمتی نداشت و با آغاز دومین ماه قیمت لوازم خانگی تولید داخل بین پنج تا هشت‌درصد و قیمت لوازم خانگی خارجی در برندهای مختلف بیش از ۱۲‌درصد افزایش یافت.

انبار خالی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه بانک‌ها سرمایه در گردش واحدهای تولیدکننده لوازم خانگی را کاهش داده‌اند، گفت: کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی موجب شده انبار تولیدکنندگان لوازم خانگی خالی شود. به گزارش ایسنا، محمدرضا دیانی با اشاره به وضعیت تولید لوازم خانگی، اظهار کرد: در حال حاضر انبار تولیدکنندگان لوازم خانگی خالی است و علت این مساله نبود سرمایه در گردش است. تولیدکنندگان با ظرفیت خالی مواجه هستند و به‌رغم تقاضای موجود در بازار مشکل نقدینگی به منظور تولید دارند. تولیدکننده برای تولید نیازمند سرمایه در گردش است و اگر این منابع مالی وجود نداشته باشد، با کاهش تولید و بالارفتن قیمت مواجه می‌شویم. او ادامه داد: سابقه نداشته که از سال ۱۳۹۰ تاکنون انبار تولیدکنندگان لوازم خانگی تا این میزان خالی باشد و علت این مساله نبود سرمایه در گردش است. حتی می‌توان تحریم‌ها را مساله ثانویه دانست چراکه تولیدکنندگان داخلی می‌توانند مواد اولیه خود را با شیوه‌های مختلف تامین کنند. رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه افزایش تولید نیازمند سرمایه در گردش است و بانک‌ها سرمایه در گردش واحدهای تولیدکننده را در سال جاری کاهش داده‌اند، گفت: اگر مشکل بازار داخلی و سرمایه در گردش حل شود، به‌رغم وجود محدودیت‌ها در راستای تولید مواد اولیه می‌توان بازار لوازم خانگی را کنترل کرد. دیانی درباره اینکه برخی معتقدند تولیدکنندگان لوازم خانگی محصولات خود را جهت فروش عرضه نمی‌کنند، اظهار کرد: تولیدکنندگان اینگونه نیستند. آنها هر ساعت نیازمند نقدینگی هستند و باید کالای خود را به فروش برسانند. این احتکارکنندگان و سفته‌بازان هستند که باید با آنها برخورد و مبارزه شود. برخی از تولیدکنندگان روزانه یک‌میلیارد تومان هزینه دستمزد و تولید می‌دهند و به‌دلیل داشتن هزینه‌های ثابت و نقدینگی ناچار به فروش کالاهای خود هستند و نمی‌توانند محصولاتشان را نفروشند.

انتشار :
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی