بستن
کد خبر: ۷۹۵۰۹

«فساد» فوتبال ایران از زبان عزیزی و رهبری‌فرد

«فساد» فوتبال ایران از زبان عزیزی و رهبری‌فرد

آرمان - بحث فساد در فوتبال ایران یکی از بحث‌های ناتمامی‌است که در سال‌های اخیر بارها مطرح شده است. این بار افشاگری دو بازیکن فوتبال کشورمان باعث شد تا یکبار دیگر این مساله بر سر زبان‌ها بیفتد.

افشاگری رهبری‌فرد

بهروز رهبری‌فرد در مورد تبانی در فوتبال ایران گفت: تبانی در فوتبال ما وجود دارد، خیلی هم وجود دارد. من می‌دیدم كه به‌طورعلنی‌ بازیكن حریف و داور را می‌خرند، خودم چون در لیگ یك بودم و دیده‌ام این حرف‌ها را می‌زنم و هیچ‌وقت بدون مدرك و سند حرف نمی‌زنم. تیم ما یعنی «استیل‌آذین» در آن سال همه را خرید. از گلر شموشك گرفته تا دفاع تراكتورسازی همه را خریدیم. خود هدایتی و پروین می‌دانند كه چه كاری كردند. خدا هم دقیقه 90 یقه ما را گرفت و در بازی آخر در تهران نتوانستیم تیمی‌كه بچه‌های محل ما هم آنها را می‌بردند را ببریم و صعود نكردیم. یكی از داوران در بازی آ‌خر ،یك كیف پر از دلار به ارزش 100‌میلیون تومان از تیم ما گرفت تا بازی را درآورد اما هیچ‌كاری نكرد و پس از بازی گفت كه مگر یكی از بازیكنان شما خودش را در محوطه جریمه حریف زمین انداخت كه من پنالتی بگیرم؟ آن داور پول را گرفت و به همین راحتی 100‌میلیون كاسب شد، هدایتی این مسائل را نمی‌دانست و من هم بعدا فهمیدم، من 6 ماه بعد این قضایا را فهمیدم اما خیلی‌ها راس این ماجراها بودند و این كارها را می‌كردند.

صحبت‌های خداداد

خداداد عزیزی در مورد فساد در فوتبال می‌گوید: یادم هست یك بنده خدایی به من زنگ زد. نمی‌‎دانم با چه تیمی ‌بازی داشتیم. من مدیر فنی پیام بودم دیگر. طرف به‌طورعلنی به من گفت:بازی را برای‌تان درمی‌آوریم. خیلی هم حساس بود. گفت که دو چك ۱۰‌میلیونی بدهید و برنده از زمین خارج شوید؛ یعنی ۲۰‌میلیون می‌خواستند كه بازی را دربیاورند. از این اتفاقات زیاد می‌افتاد. ما خودمان رفتیم لیگ برتر. ببین آن سال ما اگر ۲۰‌میلیون تومان داشتیم، جای اینكه به دلال‌ها بدهیم، به بازیكنان خودمان می‌دادیم تا حریفان را قلع‌وقمع كنند. اگر ۲۰‌میلیون داشتیم، بارسلونا را هم می‌بردیم. خیلی محترمانه به طرف گفتم برو پی كارت. شانس آورد كه فحش را به او نكشیدم. بعدها از یكسری پرسیدم این آدم‌ها چه‌كار می‌كنند، كه گفتند هیچی داور را می‌خرند، كمك‌داور را می‌خرند، مربی حریف را می‌خرند. حتی می‌گفتند بازیكنان حریف را هم می‌خرند كه من هنوز چنین مسائلی باورم نمی‌شود. مثلا به دفاع وسط یك تیم می‌گفتند این‌قدر پول می‌دهیم تا پنالتی بدهی. یا به گلر می‌گفتند فلان قدر بگیر و اخراج شو. خلاصه پول‌ها را می‌گرفتند و بین بازیكنان تقسیم می‌كردند. برنامه‌شان این‌طوری بود كه بازی برای هر تیمی‌حساسیت نداشت، سریعا اقدام می‌كردند به خریدن‌شان. یك زمانی من در فتح تهران بازی می‌كردم. بین سال‌های ۷۰ و ۷۱. باشگاه‌های تهران بودیم و در شیرودی بازی می‌كردیم. شرط‌بندها در یك گوشه ورزشگاه می‌نشستند. مثلا سر كرنر اول، خطای اول، شوت اول و... شرط می‌بستند. این وسط فوتبالیست‌ها هم با آنها سهیم می‌شدند؛ یعنی بازیكنان قبل از بازی سر اوت‌ها و كرنرها و... با شرط‌بندها هماهنگ می‌شدند. پول سنگینی هم وسط بود. الان واقعا نمی‌دانم هست یا نه،ولی مگر می‌شود نباشد؟ شما شك نكنید هر فسادی كه در دنیا وجود دارد، در فوتبال ما هست.

شکایت ؟!

قرار است روز آینده فریدون اصفهانیان رئیس کمیته داوران با مهدی تاج در مورد این ادعاها صحبت کند و از رئیس فدراسیون فوتبال بخواهد که با فراخواندن این دو بازیکن سابق فوتبال در مورد ادعاهایشان رودرو صحبت کند. در صورتی که این دو بازیکن نتوانند ادعاهای مطرح‌کرده را اثابت کنند از آنها به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال شکایت خواهد شد.

واکنش سخنگوی کمیته داوران

سیدرضا غیاثی در مورد ادعاهای بهروز رهبری‌فرد و خداداد عزیزی مبنی بر اینکه داوران از آنها پول خواسته‌اند تا به سودشان قضاوت کنند، گفت: ما هم مثل مردم و علاقه‌مندان فوتبال اظهارات رهبری‌فرد و خداداد عزیزی را شنیده‌ایم. با فریدون اصفهانیان در این مورد صحبت کردیم و قرار شد که اصفهانیان با مهدی تاج ریاست محترم فدراسیون فوتبال در این مورد صحبت کنند و این دو بزرگوار بیایند و با مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال رودرو صحبت‌هایشان را مطرح کنند. وی افزود: به‌هر حال این مطالب عنوان شده هیچ ‌ارتباطی به داوران کنونی فوتبال ندارد زیرا مساله مربوط به چند سال گذشته است با این حال ممکن است این افرادی که گفته شده از این دو تیم پول خواسته‌اند اکنون به‌عنوان ناظر داوری فعال هستند و در این صورت باید با آنها برخورد شود. اگر این عزیزان نتوانند ادعاهایشان را در مورد داوری ثابت کنند در آن صورت به‌دلیل اینکه جامعه داوری را زیر سوال برده‌اند از آنها به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال شکایت می‌شود، زیرا بحث صیانت از داوری فوتبال است و در این مقطع حساس که لیگ‌های برتر و لیگ یک در روزهای پایانی خود قرار دارد و بیان این مسائل داوران را زیر سوال می‌برد. سخنگوی کمیته داوران تصریح کرد: به‌هرحال عزیزی و رهبری‌فرد می‌آیند و با آقای تاج در این مورد صحبت می‌کنند شاید فردی که به عزیزی گفته ۲۰‌میلیون تومان بده تا بازی به سود تیمش تمام شود،اصلا داور نبوده و یک واسطه بوده است. به‌هر حال همه چیز باید مشخص شود. اگر این افراد دچار تخلف شده‌اند اکنون ممکن است ناظر داوری باشند و نباید در این صورت دیگر فعالیت کنند، زیرا آنها اکنون عملکرد داوران ما را نظارت می‌کنند و قرار است داوران ما را راهنمایی و هدایت کنند.

انتشار :
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی