بستن
کد خبر: ۷۷۶۵۱

عدم شکایت فدراسیون از AFC سوال بزرگی است

عدم شکایت فدراسیون از AFC سوال بزرگی است

آرمان - مناقشه میزبانی فوتبال ایران و عربستان نتیجه‌ای به‌سود کشورمان نداشت و قرار شد تیم‌ها در کشورم سوم میزبانی حریف را بر عهده بگیرند اما قطری‌ها توانستند این مشکل خود را با عربستانی‌ها حل کنند. در این بین فدراسیون ایران از کنفدراسیون فوتبال آسیا در خصوص این تبعیض شکایتی نکرده است!

تصمیم باشگاه‌های ایرانی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ورزش‌و‌جوانان جلسه هماهنگی جهت حضور نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا دیروز (یکشنبه‌) در محل وزارت ورزش‌وجوانان با حضور محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای برگزار شد.مهدی تاج در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری وزارت ورزش‌وجوانان گفت: در این نشست مقرر شد قوانین حاکم بر اساسنامه فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) مبنی بر عدم دخالت سیاست در ورزش رعایت شود و به‌دور از تصمیمات احساسی و درک شرایط حاکم‌، خواهان پیگیری نتیجه ناظر امنیتی بازی و ارائه گزارش آن باشیم‌، همچنین رعایت قوانین و مقررات به‌صورت کامل توسط AFC مورد انتظار و درخواست ایران است.در این نشست تاج رئیس فدراسیون فوتبال،عباباف مدیرکل حراست وزارت ورزش‌وجوانان‌، گرشاسبی سرپرست باشگاه پرسپولیس‌، افتخاری مدیرعامل باشگاه استقلال و آجرلو مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی حضور داشتند.مدیر عامل باشگاه پرسپولیس تاکید کرد که کنفدراسیون فوتبال آسیا باید فارغ از دخالت سیاست در ورزش دیدارهای تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا را مقابل تیم‌های عربستانی به‌صورت رفت و برگشت و در ایران و عربستان برگزار کند.حمیدرضا گرشاسبی با اشاره به جلسه‌ای که درباره حضور تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا با حضور معاون وزیر ورزش‌وجوانان و رئیس فدراسیون فوتبال و مدیران باشگاه‌های ایران که در این رقابت‌ها حضور دارند، برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه مسائل مختلفی درباره حضور تیم‌های ایرانی در رقابت‌های فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مدیر عامل باشگاه پرسپولیس،از ایران به‌عنوان یکی از امن‌ترین کشورهای دنیا نام برد و گفت: در این مدت ثابت شده که ایران کشور امنی است و در رقابت‌های ورزشی هم نشان دادیم که ایران از امنیت بالایی برخوردار است.به همین دلیل انتظار ما این است که کنفدراسیون فوتبال آسیا همان‌طور که هیات اجرایی هم رأی به برگزاری بازی‌ها به‌صورت رفت و برگشت و به میزبانی ایران و عربستان داد، فارغ از دخالت سیاست، قانون و مقررات را اجرا کند. گرشاسبی همچنین گفت: عربستان پیرامون برگزاری مسابقات فوتبال تیم‌های باشگاهی این کشور در کشور دیگر به کنفدراسیون فوتبال آسیا فشار می‌آورد که انتظار این است که مسابقات به‌صورت رفت و برگشت برگزار شود تا شاهد برگزاری رقابت‌های خوب، زیبا و تماشاگرپسند باشیم.

نظر واعظ آشتیانی

امیر رضا واعظ آشتیانی درباره رأی AFC مبنی بر لغو برگزاری بازی‌های نمایندگان کشورهای قطر و امارات در کشور ثالث و برگزاری دیدارهای نمایندگان ایران و عربستان با همان شرایط قبلی، اظهار داشت: علتش این بود که قطر اصلا این بحث را به رسمیت نشناخت و از دیپلماسی خوبی برخوردار بود.عربستان و امارات بحث سیاسی را مطرح کردند و قطر هوشمندانه برخورد کرد. وی افزود: دو سال پیش من و آقای آصفی این موضوع را متذکر شدیم که این بحث کاملا سیاسی است و هر موضوع سیاسی باید از جایگاه خودش بررسی شود.مطرح شدن چنین بحث‌هایی در ورزش با منشور المپیک و فدراسیون‌های جهانی مغایرت دارد.فدراسیون فوتبال الان می‌تواند مستندسازی کند و از طریق بین‌الملل پیگیری موضوع باشد.من همان زمان هم گفتم که رئیس AFC برخلاف چیزی که آقایان فکر می‌کنند دست‌نشانده خود عربستان است.همان زمان که ایران را به برگزاری بازی در کشور ثالث محکوم کردند،کار کاملا سیاسی بود.من همان‌موقع گفتم فدارسیون باید از AFC، عربستان و امارات شکایت کند که سیاست را در ورزش دخالت دادند، اما مصاحبه‌های مختلفی از عوامل فدراسیون دیدیم و شنیدیم که بیشتر شایسته شخصیت خودشان بود. مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال عنوان کرد: دوستان در فدراسیون فوتبال ادعا می‌کردند که ما می‌توانیم مشکل را حل کنیم، اما زمانی که به جلسه رفتند، یعنی خودشان به ادعای عربستان رسمیت دادند.اگر نهاد قاره‌ای مانند AFC تخلفی کند، جای شکایت وجود دارد، اما حضور در جلسه AFC ناشی از بی‌تدبیری و سوءمدیریت آقایان بود و حالا جامعه فوتبال تاوان آن بی‌تدبیری را می‌دهد.متاسفم که با وجود رفتار غیرحرفه‌ای و غیرمدیریتی فدراسیون،هیچ‌برخوردی با آن انجام نشد. اگر هم برخورد کردند، باید به افکار عمومی گزارش کنند که با فدراسیونی که چنین رفتاری را با چنین موضوع واهی که از طریق امارات و عربستان انجام داد، چه کردند. حتی امروز هم می‌شود از AFC به فیفا و حتی به کمیته بین‌المللی المپیک شکایت کرد که امارات و عربستان سیاست را در ورزش دخالت می‌دهند. واعظ آشتیانی یادآور شد: AFC مدعی شده که قطر و امارات مشکل‌شان را به‌لحاظ سیاسی حل نکردند، این بهترین بهانه برای مطرح کردن موضوع دخالت سیاست در ورزش است. AFC صراحتا این را اعلام و خودش، خودش را محکوم کرده است. ما مگر با آمریکا مراوده داریم، اما تیم‌های ورزشی در خاک هر دو کشور می‌آیند و مسابقه می‌دهند. باز هم تاکید می‌کنم که رفتن به آن جلسه نشانه رفتارهای بنجُل در عرصه مدیریت است و قطر به مراتب بهتر از ما برخورد کرد و هم نتیجه گرفت. وی با اشاره به بحث خودداری امارات از فرستادن تیم‌هایش به ایران، به تسنیم گفت: عربستان مدعی شده به کنسولگری من تعرض کردند که این در جایگاه سیاسی بین‌الملل بررسی می‌شود، اما ادعای امارت چه بوده؟ AFC به کدام استناد امارات را دخیل در این موضوع می‌داند و آنها را شریک عربستان می‌کند؟ تصور من این است که فدراسیون فوتبال باید دفاعی جانانه و محکم داشته باشد و ضمن محکوم کردن امارات و عربستان، آنها را محروم هم بکند. ما حتی می‌توانیم درخواست محرومیت برای AFC هم داشته باشیم. وقتی در فیفا بلاتر را به‌خاطر فساد مالی عزل می‌کنند، می‌توان به‌خاطر دخالت سیاست در ورزش، محرومیت به‌مراتب بیشتری در نظر گرفت، اما عدم شکایت فدراسیون فوتبال از AFC سوال بزرگی را در اذهان عمومی ایجاد کرده است. ظرف این دو سال عدم شکایت از AFC که عامل این اتفاقات است،علامت سوال بزرگی در اذهان عمومی ایجاد کرده است.

انتشار :
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی