بستن
کد خبر: ۱۵۲۲۸۳۴

درخواست نتانیاهو برای ورود اسرائیل به جنگ یمن

درخواست نتانیاهو برای ورود اسرائیل به جنگ یمن
به گفته یک منبع دیپلماتیک و یک منبع دیگر، نخست‌وزیر اسرائیل تلاش می‌کند با میانجی‌گری آمریکا، عربستان سعودی را متقاعد کند به کارزار نظامی علیه حوثی‌ها بپیوندد.

انتخاب به نقل از هاآرتص نوشت: به گفته یک منبع دیپلماتیک و یک منبع دیگر، نخست‌وزیر اسرائیل تلاش می‌کند با میانجی‌گری آمریکا، عربستان سعودی را متقاعد کند به کارزار نظامی علیه حوثی‌ها بپیوندد؛ اقدامی که با هدف گسترش روابط با پادشاهی سعودی و پیشبرد روند عادی‌سازی روابط میان دو کشور انجام می‌شود. به گفته یکی از منابع، محمد بن‌سلمان این طرح را وتو کرده است.

در ادامه این مطلب آمده: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با میانجی‌گری آمریکا تلاش می‌کند عربستان سعودی را متقاعد کند که به اسرائیل اجازه دهد در درگیری با حوثی‌ها مداخله کند؛ این موضوع را یک منبع دیپلماتیک اعلام کرده است.

منبع دیگری که از جزئیات ماجرا اطلاع دارد، گفت هدف این اقدام آن است که «با سعودی‌ها در یک جبهه قرار بگیریم»، روابط با پادشاهی سعودی را توسعه دهیم و زمینه را برای دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط در آینده فراهم کنیم.

با این حال، به گفته منبع دیپلماتیک، محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، خواهان دریافت کمک از اسرائیل در کارزار نظامی علیه حوثی‌ها نیست؛ زیرا همکاری با اسرائیل در افکار عمومی عربستان بازتاب مثبتی نخواهد داشت.

این منبع تأکید کرد که مداخله نظامی اسرائیل در یمن، به دلیل وتوی بن‌سلمان، «خط قرمز و خارج از محدوده مجاز» است.

تلاش برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، طی ماه‌های اخیر چندین بار ایده عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی از طریق پیوستن ریاض به توافق‌نامه‌های ابراهیم را مطرح کرده است.

لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی که به ترامپ و نتانیاهو نزدیک بود و در ماه ژوئیه گذشته به‌طور ناگهانی درگذشت، در هفته‌های پایانی زندگی خود تلاش می‌کرد عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل را به محور نظم سیاسی خاورمیانه در «روز پس از» جنگ با ایران تبدیل کند.

بر اساس چندین گزارش، توافق با عربستان سعودی ــ که در پاییز ۲۰۲۳ نزدیک به حصول به نظر می‌رسید ــ یکی از دلایلی بود که نتانیاهو را به احتیاط بیشتر در قبال رویارویی با حماس در هفته‌های پیش از حمله غافلگیرانه این گروه در ۷ اکتبر همان سال سوق داد.

با این حال، موضع رسمی عربستان سعودی این است که عادی‌سازی روابط با اسرائیل تنها پس از پیشرفت واقعی در مسیر تشکیل یک کشور فلسطینی امکان‌پذیر خواهد بود.

محمد بن‌سلمان، در ماه اوت. ولیعهد عربستان سعودی خواهان کمک اسرائیل نیست، زیرا همکاری با این کشور در افکار عمومی پادشاهی سعودی بازتاب مثبتی نخواهد داشت.

در اوایل سپتامبر، حوثی‌ها با سرعت در امتداد سواحل غربی یمن و در کرانه دریای سرخ پیشروی کردند. آنها شهر راهبردی مخا و چند جزیره در دریای سرخ را تصرف کردند؛ دستاورد‌هایی که به آنها امکان داد کنترل بخش یمنی تنگه باب‌المندب را در اختیار بگیرند. این تنگه یکی از گذرگاه‌های حیاتی دریایی جهان است که ۱۲ درصد تجارت جهانی از آن عبور می‌کند.

از آن زمان، نیرو‌های دولت یمن که از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شود، با پشتیبانی تشدید حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، عملیات گسترده‌ای را علیه نظامیان انصارالله در منطقه ساحلی دریای سرخ آغاز کردند و شهر مخا را بار دیگر به تصرف خود درآوردند.

در روز‌های اخیر، حوثی‌ها چندین بار عربستان سعودی را هدف حمله قرار داده‌اند که از جمله این حملات، چندین مورد اصابت به فرودگاه بین‌المللی ریاض بوده است.

بر اثر اصابت یک موشک بالستیک به این فرودگاه در روز شنبه، دست‌کم ۱۲ نفر کشته و ۳۰۹ نفر زخمی شدند. روز گذشته نیز در حمله به فرودگاه، یک نفر کشته و ۱۱ نفر زخمی شدند.

 پیام تسلیت نتانیاهو به عربستان
نتانیاهو پس از حمله روز شنبه به فرودگاه، پیامی در ابراز همدردی با عربستان سعودی منتشر کرد.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من حمله تروریستی هولناک به فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض، عربستان سعودی، را که جان ۱۲ انسان بی‌گناه را گرفت و صد‌ها نفر دیگر را مجروح کرد، به‌شدت محکوم می‌کنم. از طرف مردم اسرائیل، عمیق‌ترین تسلیت‌های خود را به خانواده‌های قربانیان ابراز می‌کنم و برای مجروحان آرزوی بهبودی کامل دارم.»

نتانیاهو در ادامه افزود: «اسرائیل چشم‌انتظار خاورمیانه‌ای قدرتمند است؛ خاورمیانه‌ای که در برابر تهدید‌ها متحد بایستد، از مردم خود دفاع کند و آینده‌ای مبتنی بر امنیت، همکاری و شکوفایی را برای همه ملت‌های منطقه ما بسازد.»

انتشار :
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار