| کد مطلب: ۱۱۷۷۵۴۱
لینک کوتاه کپی شد

سخنگوی قوه قضائیه: رسیدگی به پرونده‌های جاسوسی در مرحله تحقیقات است

اصغر جهانگیر گفت: قوه قضاییه همانند سالهای گذشته به دادگستری استان‌های مرزی در خصوص فراهم آوردن تمهیدات و تسهیلات لازم برای زائرین، دستورات لازم را داده است.

سخنگوی قوه قضائیه: رسیدگی به پرونده‌های جاسوسی در مرحله تحقیقات است

به گزارش ارمان ملی آنلاین ؛‌سخنگوی قوه قضائیه درباره روند رسیدگی به پرونده جاسوسانی که در جریان تحولات اخیر دستگیر شدند، با اشاره به تاکید رئیس قوه قضاییه بر تسریع در رسیدگی به این پرونده‌ها عنوان کرد: پرونده‌های جاسوسی ماهیتی پیچیده و حساس دارند و نیازمند دقت و بررسی کامل هستند. وی افزود: ممکن است فردی به ظن جاسوسی دستگیر شود اما در ادامه تحقیقات، اتهامات وی رد شود بنابراین باید اجازه داد دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی با دقت و رعایت حقوق متهمان، پرونده‌ها را بررسی کنند تا حقی ضایع نشود و در عین حال حقوق ملت و حاکمیت حفظ شود. جهانگیر با اشاره به بیانیه وزارت اطلاعات که اعلام کرد ۲۰ نفر از عوامل جاسوسی و پشتیبان موساد در برخی استان‌ها بازداشت شده‌اند، بیان داشت: پرونده‌های این افراد در حال بررسی زیرنظر بازپرسان محترم است و به محض تکمیل اطلاعات، نتیجه به اطلاع عموم خواهد رسید. وی همچنین درباره پرونده متهمانی که پیش از شروع جنگ ۱۲ روزه توسط وزارت اطلاعات شناسایی و بازداشت شدند، گفت: برخی از آنان در اعترافات خود به نقش و ماموریت‌های مرتبط با جنگ اشاره کردند و برخورد قانونی با آنان صورت گرفته است. بخشی دیگر پس از تحقیقات مشخص شد ارتباطی با جاسوسی ندارند و اتهامات‌شان تغییر کرده یا منتفی شده است. وی تاکید کرد: رسیدگی به پرونده‌های جاسوسی در مرحله تحقیقات قرار دارد و اطلاعات کامل پس از پایان بررسی‌ها به‌صورت رسمی منتشر خواهد شد. وی افزود: دستگاه قضایی در برخورد با جاسوسان و عوامل رژیم صهیونیستی هیچ‌گونه گذشتی ندارد و با صدور احکام قاطع، درس عبرتی تاریخی برای آنها خواهد بود. جهانگیر با اشاره به اقدامات پیشگیرانه اظهار کرد: بیش از ۱۳ هزار مورد ارشاد، تذکر، تعهد و توجیه حفاظتی به کارکنان و مرتبطان دستگاه قضایی ارائه شده و در زمینه مبارزه با فساد، برخورد قانونی جدی با افراد و گروه‌هایی که در دستگاه قضایی اعمال نفوذ کرده‌اند صورت گرفته است. همچنین ۱۱ شبکه فساد شناسایی و ۱۹۹ نفر از اعضای این شبکه‌ها دستگیر، محاکمه و محکوم شدند. سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده انفجار بندر شهید رجایی عنوان کرد: در ماه گذشته نشست‌های متعددی با حضور رئیس کل دادگستری، معاون استاندار هرمزگان، مدیران ارشد بیمه مرکزی، شرکت‌های بیمه‌گر استان و تجار آسیب‌دیده برگزار شده است. هدف این جلسات، تسریع در پرداخت خسارات ناشی از این حادثه بوده است. وی ادامه داد: تا کنون ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به ۴۱ نفر از خسارت‌دیدگان پرداخت شده و حق بیمه تمامی ۵۸ متوفی نیز تسویه شده است همچنین از مجموع ۱۵۸۷ خودروی آسیب‌دیده فاقد بیمه بدنه، در مرحله قبلی۵۵۱ خودرو خسارت دریافت کرده بودند که اکنون تمامی خودروهای ارزیابی‌شده خسارت خود را دریافت کرده‌اند. در حوزه کانتینرها نیز از مجموع ۴۵۸۳ کانتینر آسیب‌دیده، ۳۲۶۹ کانتینر ارزیابی شده و ۱۳۱۴ کانتینر باقی‌مانده در حال ارزیابی است تا تجار بتوانند هر چه سریع‌تر به اموال خود دسترسی پیدا کنند. سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: تمامی شرکت‌های بیمه‌گر متعهد شده‌اند ظرف ۴۸ ساعت پس از اعلام بیمه مرکزی، نسبت به انجام تعهدات خود اقدام کنند. این همکاری میان بیمه‌ها، دولت، استانداری و دستگاه قضایی نویدبخش احقاق سریع حقوق مردم است.

 

پرونده «کوروش کمپانی»

 جهانگیر درباره آخرین وضعیت پرونده «کوروش کمپانی» تصریح کرد: این پرونده با صدور کیفرخواست علیه هفت نفر به اتهام مشارکت در کلاهبرداری به مبلغ حدود ۳۸ میلیارد تومان و یک نفر به اتهام معاونت در کلاهبرداری، هفته گذشته به شعبه ۱۵ دادگاه کیفری استان تهران ارسال شده است. سخنگوی قوه قضاییه افزود: متهم اصلی پرونده به‌همراه همسرش متواری هستند، در حالی‌که سایر متهمان با تامین وثیقه یا کفالت آزاد شده‌اند و تنها یک نفر همچنان در بازداشت به سر می‌برد. سخنگوی قوه قضاییه درباره لایحه مقابله با انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی تاکید کرد که موضع دستگاه قضایی درباره انتشار محتوای خلاف واقع، چه در فضای مجازی و چه در حوزه‌های رسمی و حقیقی، کاملا مبتنی بر قانون و مقررات جاری است. وی افزود: تمامی فعالان رسانه‌ای، از خبرنگاران تا اصحاب رسانه، ملزم به رعایت قانون هستند و هرگونه تخطی از این قوانین، به‌ویژه در شرایط حساس کنونی که کشور در وضعیت جنگی قرار دارد، به هیچ وجه قابل تحمل نیست. جهانگیر با اشاره به تلاش‌های دشمنان برای ایجاد ناامنی روانی در جامعه گفت: در چنین شرایطی، حساسیت و دقت نظر بیشتری از سوی رسانه‌ها و مسئولان امنیتی و قضایی لازم است تا مانع سوءاستفاده دشمنان از شایعات و اخبار نادرست شوند. وی ادامه داد: دادستان‌های سراسر کشور و مراجع امنیتی و انتظامی موظف‌ هستند با دقت کامل با این موضوع برخورد کنند و قوه قضاییه نیز در حفظ امنیت روانی جامعه کوتاه نخواهد آمد. سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: در صورت نیاز، قوه قضاییه با همکاری بخش‌های مختلف، طرح‌های لازم را به مجلس ارائه خواهد کرد تا قوانین مربوط به مقابله با انتشار اخبار جعلی تقویت شود. سخنگوی قوه قضاییه درباره بازگشت زندانیان به زندان اوین گفت: از روز حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به زندان اوین، ریاست محترم قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، دستور دادند که سازمان زندان‌ها در اسرع وقت اقدام کند تا زندانیانی که به‌صورت فوق‌العاده و اضطراری به زندان‌های دیگر منتقل شده‌اند، به‌سرعت به زندان اوین بازگردانده و در محل قبلی خود مستقر شوند. وی افزود: بر اساس پیگیری‌های انجام شده، ۵۰۰ نفر از زندانیانی که به زندان تهران بزرگ اعزام شده بودند، بدون هیچ مشکل و با هماهنگی کامل به زندان اوین بازگشتند همچنین تعدادی زندانی دیگر که بازگرداندن آنها به زندان اوین به مصلحت تشخیص داده نشده، به زندان‌های دیگر منتقل شدند.

 

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار