| کد مطلب: ۱۰۶۳۳۱۴
لینک کوتاه کپی شد

جلبک؛ نجات دهنده کبد چرب و قند خون

محققان کشور ارتباط کاهش وزن با استفاده از ترکیبات جلبکی را بررسی کرده متوجه شدند که جلبک و مشتقات آن، برای داروسازی، تنظیم قند خون و کبد چرب مفید است.

جلبک؛ نجات دهنده کبد چرب و قند خون

به گزارش آرمان ملی آنلاین، چاقی و بروز بیماری‌های مختلف در بدن همواره رابطه مستقیمی با هم داشته‌اند و محققان و متخصصان متعددی تمرکز اصلی خود را بر بررسی علل چاقی و کاهش عوارض ناشی از آن گذاشته‌اند. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز به‌نوبه خود از طرح‌ها و تحقیقات مرتبط با این موضوع حمایت می‌کند.

به نوشته تسنیم، نجمه اولیایی درباره شکل‌گیری ایده طرح دوره دکترای خود درمورد جلبک گفت: من برای رساله دکتری نیز روی موضوع جلبک‌ها مطالعات و بررسی‌هایی داشتم و در رساله دکتری بر تأثیر جلبک‌ها در کنترل دیابت تحقیق کردم. با توجه به اینکه در زمینه صنایع غذایی فعال هستم، این‌ ایده در ذهن من شکل گرفت که از جلبک به‌عنوان یک ماده غذایی استفاده کنیم.

این محقق و پژوهشگر ادامه داد: برای این طرح، توانستم بررسی روی مدل حیوانی را نیز انجام دهم، در پسادکتری نیز موضع ارتباط کاهش چاقی با استفاده از ترکیبات جلبک را بررسی کردم و متوجه شدم جلبک و مواد کپسوله‌سازی‌شده ‌از آن، برای داروسازی، تنظیم قند خون و کبد چرب مفید است.

اولیایی درباره علت انتخاب این طرح گفت: چاقی و اضافه‌وزن با افزایش مرگ‌ومیر و عوارض بیماری‌های قلبی عروقی همراه است. از طرفی، عدم فعالیت بدنی و داشتن تحرک و البته چاقی از عوامل مؤثر در ایجاد بیماری‌های شایع مانند دیابت نوع 2، بیماری قلب و عروق، فشار خون، ازدیاد چربی خون و سرطان کولون و مری است.

وی تصریح کرد: همچنین جلبک‌ها یکی از غنی‌ترین منابع ترکیبات آنتی‌ـ‌اکسیدانی و آنتی‌ـ‌میکروبی محسوب می‌شوند که استفاده از آنها در محصولات غذایی به افزایش ایمنی و کیفیت غذا کمک می‌کند. یکی از این ترکیبات باارزش، فوکوزانتین است که یکی از کارتنوئید‌های اصلی در کلروپلاست جلبک‌های قهوه‌ای است. مطابق با بررسی‌های انجام‌شده، فوکوزانتین و فوکوئیدان به‌عنوان ترکیبات طبیعی، پتانسیل بالایی در درمان چاقی دارند.

 

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار