| کد مطلب: ۱۱۷۴۹۶۳
لینک کوتاه کپی شد

ارتباط ضربه مغزی و اختلال کم خوابی

یک متخصص جراحی مغز و اعصاب گفت: معمولا افرادی که دچار ضربه‌مغزی شدیدی می‌شوند، زمانی که به هوش می‌آیند پس از مداوا شدن، دچار یکسری اختلالات می‌شوند که می‌توان به اختلال خواب اشاره کرد، زیرا به‌ طور معمول این افراد کم‌خواب می‌شوند.

ارتباط ضربه مغزی و اختلال کم خوابی

به گزارش آرمان ملی،  علی مختاری اظهار کرد: هرگونه آسیبی که به استخوان جمجمه ( آسیبی که از ناحیه کف جمجمه تا ناحیه بالای جمجمه وارد می‌شود)، پرده مغزی و بافت مغز وارد شود به آن ضربه‌مغزی گفته می‌شود.

مختاری با بیان اینکه ضربه مغزی درجه‌های مختلفی دارد، گفت: درجه خفیف، متوسط و شدید سه درجه‌ای هستند که برای نشان دادن شدت ضربه‌مغزی استفاده می‌شود.

مختاری بیان کرد: ضربه‌ مغزی می‌تواند در طی مکانیسم‌های متفاوتی بیان شود که یکی از این مکانیسم‌ها، آسیب مستقیم در طی برخورد جسم مستقیم به سر است که به آن ضربه تماسی گفته می‌شود، همچنین ضربه‌های جسم نافذ مانند چاقو و مهم‌تر از همه، ضربه‌هایی که مستقیم به سر برخورد ندارد اما در اثر آن ممکن است مغز با استخوان‌های جمجمه و یا پرده مغزی برخورد کند و آسیب مغزی را ایجاد کنند، سه مکانیسم مهم ضربه‌مغزی هستند.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب در رابطه با علائم ضربه‌مغزی تصریح کرد: علائم آن به شدت ضربه‌مغزی بستگی دارد و البته دلایل زیادی وجود دارد که در شدت ضربه‌مغزی نقش دارند.

وی افزود: یکی از این دلایل سن افراد است و مکانیسم ضربه دلیلی دیگری است که نوع انجام آن بر شدت ضربه تاثیر دارد، همچنین آسیب‌های همراه با ضربه یکی دیگر از دلایلی است که بر شدت ضربه می‌افزاید، به‌طور مثال ممکن است علاوه بر ضربه به سر استخوانی در ناحیه‌ای از بدن‌ شکسته شده‌باشد.

مختاری توضیح داد: در موارد خفیف ضربه‌مغزی، بیمار عمدتا هوشیار است و از درد سرد و علائمی همچون سرگیجه و تاری دید شکایت می‌کند اما در موارد ضربه شدید معمولا مریض هوشیار نیست و در این ضربات، فرد ابتدا باید سی‌تی اسکن انجام دهد و بر اساس شواهدی که در سی‌تی اسکن مغز است شرایط آن تعیین شود.

وی در ادامه گفت: در این افراد ضربات معمولا با خونریزی‌های مغزی، له‌شدگی‌های بافت مغز، آسیب‌دیدگی‌های جمجمه همراه است که منتهی به عمل‌ جراحی می‌شود.

متخصص جراحی مغز و اعصاب در ادامه علائم ضربه‌مغزی گفت: ورم و تورم شدید زیر چشم، خونریزی از استخوان جمجمه و پوست‌سر، خونریزی از گوش و بینی، تغییر سایز مردمک‌ها و اختلالات حسی در اندام‌ها از جمله علائم مربوط به بیماران دارای ضربه‌مغزی هستند.

مختاری بیان کرد: بیمارانی که دچار ‌ضربه‌مغزی شدید می‌شوند و شدت آسیب‌مغزی آنان بالا است، کل بافت مغز از بین می‌رود و موجب می‌شود علائمی مانند بلع، تنفس و... انجام نگیرد، بنابراین با تایید تعدادی تست همچون نوارمغز و تست تنفسی درنهایت پزشکان به‌این نتیجه می‌رسند که فرد دچار مرگ‌ مغزی شده‌ است.

وی افزود: پس از انجام تست‌های مختلف و بررسی‌های صورت گرفته توسط پزشکان، مرگ‌مغزی فرد تایید می‌شود و درصورت رضایت کامل خانواده فرد، این فرد در لیست اهدای‌عضو قرار می‌گیرد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد یادآور شد: ضربه‌مغزی شاید واژه ترسناکی باشد اما باید دانست که همه افراد دارای ضربات مغزی بدحال نیستند و ممکن است آسیب‌های جدی برای فرد ایجاد نشود ولی با ادامه وجود علائم منفی، فرد باید به پزشک مراجعه کند و معاینات لازم را انجام دهد.

مختاری در پایان گفت: معمولا افرادی که دچار ضربه‌مغزی شدیدی می‌شوند، زمانی که به هوش می‌آیند پس از مداوا شدن، یکسری اختلالاتی پیدا می‌کنند، این افراد رفتارهای ضداجتماعی مانند پرخاشگری و در موارد بسیار نادر خودکشی را از خود نشان می‌دهند، بنابراین از این افراد باید مراقبت‌های زیادی صورت گیرد و تحت نظر روانشناس قرار گیرند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار