| کد مطلب: ۱۱۷۶۷۳۱
لینک کوتاه کپی شد

گفت‌وگوی «آرمان ملی» با رئیس اتحادیه ماشین آلات صنعتی درباره پمپ آب و لزوم نصب آن

پمپ به وفور در بازار موجود است

آرمان ملی – شفق محمدحسینی: بحران آب تنها فقط هشدار نیست. تهران و دیگر شهرها، با توجه به کاهش قابل توجه حجم آب سدها و خشکی زمین در سال‌های اخیر، جدی‌تر از همیشه با آن مواجه شده‌اند. لزوم نصب پمپ آب در ساختمان ها، از ابتدای امسال باتوجه به ضرورت کاهش مصرف آب درحالی مطرح شد، که در هفته‌های اخیر بازار فروش پمپ‌ها با نوساناتی روبه‌رو بود.

پمپ به وفور در بازار موجود است

این میان برخی سوءاستفاده کردند و به اسم فروشنده، در بازاری آشفته اقدام به فروش پمپ‌ها با قیمت‌های متغیر و بسیار بالا کردند و حتی خبر نبودن پمپ آب در بازار مطرح شد. اما مهدی آذرنیا، رئیس اتحادیه ماشین آلات کشاورزی صنعتی، در گفت‌وگو با «آرمان ملی»، از وجود کالا به وفور در بازار خبر داد و از مردم خواست که از فروشگاه‌های معتبر و دارای پروانه کسب، اقدام به خرید کنند و فریب برخی سودجویان مجازی را نخورند.

-    باتوجه به شرایط بحرانی آب و کاهش فشار آب، اقدام به خرید و نصب پمپ در هفته‌های اخیر افزایش یافت و همین به افزایش قیمت پمپ دامن زد، به طوری که هفته گذشته حتی عنوان شد که پمپ نداریم، آیا واقعا پمپ کم شده است یا بیشتر جنگ روانی بوده است؟

در اصل، اطلاعات اشتباهی به مردم داده شده است، و ما هم هشدار دادیم و شرکت‌های تولید کننده هم همکاری کردند و بازار پر از کالا است. ایرادی که به برخی‌ها وارد است، این است که ترجیح می‌دهند از شبکه‌های مجازی خرید کنند. آنجاست که مردم فریب می‌خورند. مردم باید از فروشگاه‌هایی خرید کنند که حتما شناسه یکتا داشته باشند و درگاهی داشته باشند که بشود آنها را کنترل کرد. مردم می‌توانند از همکاران ما که دارای شناسنامه و پروانه کسب هستند خرید کنند، که آنها هم سایت دارند و امکان خرید مجازی برای مردم وجود دارد. وقتی از این مراکز خرید کنند، به تخلفات رسیدگی می‌شود و قابل پیگیری است. مثلا موردی داشتیم که فرد موبایل فروش بوده است و موتور ژنراتور وارد کرده است. گروه بازرسی ما رفته است و به این فرد می‌گوید که اصلا شما می‌دانید که اطلاعات این کالا چیست و به کجا و چه فردی باید بفروشید؟ می‌گوید که نه من فقط خریدم. جامعه مقداری از هم گسیخته شده است و وظیفه ما هم این است که به مردم بگوییم که از افراد دارای پروانه کسب خرید کنند. نه اینکه در شبکه‌های مجازی از افراد نامطمئن خرید کنند که مردم را فریب می‌دهند.

 

-    پس، از این نظر کمبودی وجود ندارد

من با اطمینان می‌گویم که کالا در بازار هست. از خود من گرفته تا دیگر همکارهای ما، همه کالا را به وفور دارند.

-     آیا افزایش قیمت قابل توجهی را شاهد بودیم؟‌

در برخی برندها، شاید افزایش 5درصدی داشته است. یک کالاهایی هم اصلا از سال جدید افزایش قیمت نداشته است. البته برخی بودند که ما جلوی افزایش قیمت آنها را گرفتیم که خودشان تولیدکننده بودند و بعد از اعتراضی که من کردم، گفتند که ما گران نکردیم. من هم گفتم که پس چرا کالا را دست مردم نمی‌دهید.

_ یعنی این اخباری که حاکی از کمبود پمپ در بازار بود در هفته‌های گذشته، صحت نداشت؟‌

بخشی از تولیدکنندگان کالاها را گران کرده بودند، اما به فروش هم نمی‌رساندند. خب؛ حتی گفتیم که حالا 5 درصد هم گران کنید، اما کالا را عرضه کنید. همین عرضه نکردن کالا سبب می‌شود که 30 تا40 درصد قیمت کالا بالاتر برود. عرضه و تقاضا بهم می‌خورد و خبرهای مربوط به گرانی، ناشی از این نوسانات بود اما کالا در بازار به مقدار کافی وجود دارد.

_ پیشنهاد شما به مردمی که دنبال خرید و نصب پمپ آب هستند چیست؟

در بازار جنس به مقدار کافی وجود دارد و مردم فکر نکنند که کمبودی است و هجوم ناگهانی برای خرید داشته باشند. هرکس هرزمانی که بخواهد از بازار مرکزی این کالا که خیابان سعدی است اقدام به خرید پمپ کند، که مرکز این کالا است و اکثریت فروشنده‌ها دارای پروانه کسب هستند.

-     مردمی که کالا را با بهای بسیار بالاتری خریداری کردند، آیا امکان پیگیری و شکایت دارند؟

کالایی که با فاکتور و مهر شده خریداری شود، حتی اگر گرانتر خریده باشند، ما می‌توانیم بعدا به آن رسیدگی کنیم. مثلا به مردم لیست قیمت می‌دهند، ولی کالا را تحویل نمی‌دهند. این درست نیست و باید کالا را تحویل بدهند.

ایرادی که به برخی‌ها وارد است، این است که ترجیح می‌دهند از شبکه‌های مجازی خرید کنند. آنجاست که مردم فریب می‌خورند. مردم باید از فروشگاه‌هایی خرید کنند که حتما شناسه یکتا داشته باشند

-    آیا شما شاهد موارد تخلف هم بودید؟

بسیار زیاد از این قبیل تخلفات رخ داده است. من به صراحت گفتم که برخی تولیدکننده‌ها این همه خدمات می‌گیرند و بعد در حالی که در این شرایط باید با مردم همکاری کنند، باید کالایی را که تولید کرده‌اند، به دست مردم برسانند. تولیدکننده‌ای که می‌رود و جلوی گمرک را می‌بندد و تعرفه را بالا می‌برد، باید به موقع کالا را به دست مردم برساند. حداقل اجازه می‌دادند همان واردات کمی را که مردم از چین می‌آورند را به دست مردم برسانند. هم تولیدکننده و هم واردکننده، هردو در این مواقع باید همکاری داشته باشند. مردم چه گناهی کردند؟

-    این نوسانات قیمت در بازار پمپ‌ها هم وجود دارد به طوری که هنگام خرید قیمتی بالاتر از آنچه در لیست قیمت بوده را به مردم عرضه می‌کنند.

بله و البته کسی که با لیست قیمتی که داده است، نتواند کالا عرضه کند، آن هم متخلف است. فقط لیست قیمت مهم نیست. وقتی مردم لیست را تایید می‌کنند، باید کالا به آنها داده شود. وقتی با آن قیمت نمی‌دهند، یا آن لیست قیمت صحت ندارد، یا می‌خواهند مصرف کننده را فریب بدهند.

-    آیا واقعا نصب پمپ‌ها در کاهش مصرف آب موثر است؟ چون برخی مردم معتقدند که حتی با نصب پمپ، باتوجه به افت فشار آب، همچنان فشار آب کم است.

اشتباه نصب کردن پمپ‌ها، در این مساله مهم است. وقتی که پمپ را مستقیما به کنتور آب می‌بندند، وقتی آب نیست، این کار سبب می‌شود که فشار آب همه کمتر شود. حالا سازمان آب، فشار آب را کم کرده است. یک منبع واحدی باید هر ساختمانی داشته باشد. مثلا یک ساختمان چهار واحدی، یک منبع 500 لیتری بگذارد. با همان فشار منبع پر می‌شود، تازه باید بعد از منبع که پر شد، پمپ را کار بگذارند. آن زمان من مطمئنم که هم مصرف کاهش پیدا می‌کند و به راحتی کمبود آب مدیریت می‌شود.

-    آیا راهکار دیگری هم برای کاهش مصرف آب شهری وجود دارد؟

یک کاهنده‌هایی وجود دارد که روی شیرهای آب نصب می‌شود که بسیار هم ارزان قیمت است. شیرهای آبی که هرروز صبح دست و صورتمان را با آنها می‌شوییم و فرد 5 دقیقه آب را برای یک دست شستن باز می‌گذارد، که اصلا معنی ندارد. اگر آن کاهنده‌ها را سر شیر نصب کنند، آب با هوا خارج می‌شود و آب کمتری مصرف می‌شود. ما باید یاد بگیریم که استفاده درست داشته باشیم، وگرنه پمپ آب هم که داشته باشیم، وقتی آب از سدها خالی شده است و ما هم درست مصرف نمی‌کنیم، بالاخره همین مقدار آب هم تمام می‌شود. اما در این شرایط، درست نصب کردن پمپ و درست مصرف کردن، بهترین راهکار در این شرایط حساس است.

 

 

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار