«آرمان ملی» پروژه نفوذ علل و راهکارهای مقابله را بررسی میکند
بستن گلوگاههای اطلاعاتی، آسیبشناسی امنیتی
آرمان ملی- حمید شجاعی: تهاجم ناجوانمردانه رژیم تروریست صهیونیستی به خاک ایران که منجر به شهادت تعدای از فرماندهان، دانشمندان هستهای و شهروندان عادی شد و البته با مقاومت و تقابل قاطع و سخت کشورمان همراه بود و در این مسیر ضربات سختی هم به دشمن صهیونیسیتی وارد آوردند را صرفا نمیتوان از یک زاویه نگریست. چرا که جدای از قدرت نظامی و دفاعی ایران که خود غربیها نیز بدان واقف و معترفند صهیونیستها نمیتوانستند بهراحتی به ایران حمله کرده و بهراحتی چهرههای مهم نظامی، دانشمندان را شهید کنند.

از آنجایی که کشورمان با رژیم صهیونیستی هیچگونه مرز هوایی، دریایی و زمینی ندارد لذا نمیتوان گفت که از جهت همسایگی این اتفاقات رخ داده است. بلکه آنچه موجب شده تا امروز بهرغم قدرت بالای کشورمان در قبال صهیونیستها بعضا شاهد اقدماتی از سوی آنها باشیم صرفا ناشی از پروژه نفوذ و جاسوسی است که باعث بروز برخی انفجارها یا به شهادت رساندن مردم شده است. حال جدای از نوع برخورد با این افراد و چگونگی شناسایی آنها این نکته مدنظر است که نیروهای نفوذی، جاسوس یا اصطلاحا ستون پنج دشمن افرادی بیوطن هستند. به بیان سادهتر این افراد که به خاطر وعده پول یا... کشور، میهن و آب و خاک خود را میفروشند و اساسا منافع ملی برایشان بیمعنا است زمانی هم که نیست و نابود میشوند حتی جایی برای خفتن در ایران نخواهند داشت چون آنکس که ایران را وطن خود بداند دست دوستی و همکاری با دشمن بر علیه کشورش نمیدهد. با این حال جنگ 12 روزه اخیر باعث شد تا بازهم کلام رهبر انقلاب که بارها نسبت به مساله نفوذ هشدارهایی را داده بودند در اذهان تداعی گردد. اینکه نفوذیها چه کسانی هستند، از کجا حمایت میشوند و از چه مسیرهایی به کشور ضربه میزنند. یکی از مسائل مهمی که در جنگ اخیر شاهد آن بودیم بحث اتباع غیرقانونی بود که به طمع مقداری پول دستاویز دشمن قرار گرفته بودند و عملا مزدور صهیونیستها شده بودند. همین موضوع نیز باعث شد تا پروژه اخراج و بازگرداندن اتباع با شدت بیشتری دنبال شود. اما برخی معتقدند جدای از اتباع باید شرایط داخلی را نیز به لحاظ اطلاعاتی و امنیتی رصد بیشتری شود و مسئولان امر به بررسی و آسیبشناسی بپردازند که چرا باید دشمن به راحتی به برخی نهادها یا مکانها نفوذ کند یا اطلاعات محرمانه یا محل و زمان تشکیل جلسات سران را بداند. آنچه مسلم است اگر با قوانین مدون و برنامهای دقیق به شناسایی و مقابله با نفوذیهای داخلی پرداخته شود و اساسا اجازه شکلگیری بستری برای نفوذ داده نشود میتوان امیدوار بود که در صورت بروز یا وقوع جنگی مثل آنچه در جریان جنگ 12 روزه شاهد بودیم با قدرت و اقتدار دفاعی در مقابل دشمن اجازه تجاوز یا ترور چهرههای ارزشمند و فرماندهان ارشد نظامی را ندهیم. البته نباید از یاد برد که برخی مواضع و تحرکاتی که خلاف منافع ملی و انسجام ایجاد شده صورت میگیرد نیز همراه و همراستا با آن چیزی است که دشمن در پی آن است و به عبارت دیگر بازی در زمین دشمن است. چنانکه در همین راستا آیتا... صادق آملیلاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «صهیونیسم، صرفا یک پروژه سیاسی نیست، بلکه ظهور سازمانیافته قدرتهای استعمارگر در برابر اسلام است. در برابر چنین دشمنی که اساس هویت اسلامی را هدف قرار داده وحدت جامعه، نهتنها یک توصیه، بلکه ضرورتی عقلی و شرعی است. در چنین شرایطی، هرگونه صدا یا رفتار تفرقهانگیز، آگاهانه یا ناآگاهانه، در خدمت تقویت جبهه صهیونیسم قرار میگیرد.»
*ماجرای جلسه شعام
پیش از ظهر دوشنبه ۲۶ خردادماه بود که در حالیکه جلسه فوقالعاده شورایعالی امنیت ملی در مکانی کاملا امنیتی و حفاظت شده در غرب تهران در حال برگزاری بود، حملهای که با توجه به ابعاد آن به احتمال قوی با برنامه قبلی صورت پذیرفته، ضمن هدف قراردادن ورودیها و خروجیهای محل جلسه، زنگ خطر تازهای را در سطح عالیترین نهادهای امنیتی کشور به صدا درآورد. آنطور که نورنیوز آورده است؛ اهمیت این حمله، نهفقط به دلیل زمان و مکان وقوع، بلکه بهدلیل هدف قراردادن جلسهای است که بهدرستی میتوان آن را مهمترین و محرمانهترین نشست ساختار رسمی کشور، پس از نشستهای رهبری دانست. شورایعالی امنیت ملی، به ریاست رئیسجمهور و با حضور روسای قوا، دبیر شورا، نمایندگان رهبری، وزیر اطلاعات، وزیر امور خارجه، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان عالی نظامی و انتظامی و برخی مقامات عالی سیاسی دیگر تشکیل میشود. در چنین جلسهای، سیاستهای کلان دفاعی، امنیتی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران بررسی و درباره آن تصمیمگیری میشود. هدف قرارگرفتن چنین جلسهای، به معنای تلاش مستقیم برای اخلال در زنجیره تصمیمسازی، ایجاد رعب روانی در سطوح عالی و نمایشی از نفوذ اطلاعاتی و عملیاتی دشمن تلقی میشود. مطابق گزارشهای اولیه، دشمن با استفاده از چندین پرتابه انفجاری و با هدف قطع مسیرهای فرار، اقدام به شلیک به اطراف ساختمان کردهاست. بهرغم آنکه مسیرهای اضطراری برای خروج پیشبینی شده بود، رئیسجمهور در جریان تخلیه دچار جراحات سطحی شد و برخی دیگر از اعضا نیز با مشکلات تنفسی خفیف روبهرو شدند. این نشان میدهد که مهاجمان بهطور خاص به سازوکارهای خروج اضطراری نیز آگاه بودهاند. خبر این رخداد اولین بار از سوی یک فعال رسانهای در گفتوگو با صداوسیما اعلام و سپس شرح مفصلتری از آن توسط دکتر علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب توضیح داده شد. اگرچه هنوز سؤالات متعدد پاسخ داده نشده در خصوص برخی نارساییهای اطلاعاتی و امنیتی که بسترساز سوءاستفاده دشمن برای ترور فرماندهان عالی نیروهای مسلح و دانشمندان هستهای کشورمان شد وجود دارد و انتظار این است که در وقت مناسب از سوی دستاندرکاران مربوطه به آنها پاسخ داده شود؛ اما در مورد حمله رژیم صهیونیستی به جلسهای فوق سری که زمان و مکان آن از قبل مشخص نبوده و احتمالا هماهنگیها برای برگزاری آن در مدت زمان کوتاه و به صورت کاملا محرمانه انجام شده موضوع کاملا متفاوت است. در این رابطه پرسش اصلی این است که آیا چگونگی تعیین زمان دقیق جلسه، محل برگزاری، تعداد خروجیها و حتی دریچه اضطراری، بدون وجود «عامل نفوذی» در سطح میانی امکانپذیر است؟ اگرچه براساس اطلاعات رسیده به نورنیوز، مقامات امنیتی از ابتدای وقوع این رخداد تحقیقات وسیعی برای کشف عامل داخلی یا مسیرهای نفوذ اطلاعاتی که منجر به چنین رخدادی شده است را آغاز کردهاند؛ اما با توجه به اینکه کشور همچنان در شرایط اضطراری قرار دارد و باید انتظار داشت که دشمن همچنان برای ضربهزدن به مراکز و مقامات ارشد کشور بدنبال برنامهریزی و اقدام است، توجه ویژه به افزایش کنترلهای امنیتی در چنین حوزههایی که در ردیف مراکز حیاتی کشور هستند بسیار مهم و حساس است.
* نفوذ فقط جاسوسی نیست
یک نماینده ادوار مجلس در خصوص مساله نفوذ در کشور اظهار کرد: در سالهای گذشته بهدلیل ریزش بسیار شدیدی که به لحاظ نیروهای کیفی داشتیم مقداری کوتاهی در این باره شده و باید حتما جبران شود و این نیازمند سازوکار جدیدی است که این در سازوکار جدید باید تلاش مضاعفی انجام دهیم برای جلوگیری از نفوذ و کشف این نفوذهایی که الان در کشور وجود داشته و قطعا هم برای مهار و کنترل اطلاعات کشور و هم برای اینکه شخصیتها و عوامل ما ضربه نخورند از این نفوذها امر بسیار مهمی است. منصور حقیقتپور به «آرمان ملی» گفت: اقدامات جدی را باید دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور انجام بدهند و برای جبران مافات و این گذشته که کوتاهی شد تلاش مضاعفی در این رابطه صورت بگیرد. وی در خصوص برخی اظهارنظرات تند و افراطی خلاف امنیت و منافع ملی بیان کرد: اینگونه اظهارات حتما ریشههایی در خط نفاق و اختلاف دارد و امروز هر کسی بخواهد چنگی به این وحدت ملی به وجود آمده بین آحاد سیاسی کشور و آحاد اجتماعی کشور بزند قطعا جزو عوامل دشمن محسوب خواهد شد. وی ادامه داد: نفوذ حتما جاسوسی نیست بعضی موقعها هم نفوذ پاشیدن تخم نفاق در بین جامعه است.
ارسال نظر