| کد مطلب: ۱۱۶۸۲۲۲
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» اختلافات درون اصولگرایی را بررسی می‌کند

تندروها در جدال با قالیباف

آرمان ملی- گروه سیاسی: همواره سیاستمداران از اهرم‌هایی که در دست دارند برای رسیدن به‌اهداف جناحی و ملی به‌کار می‌برند و گاهی هم با گروکشی سعی می‌کنند به مقاصد خود برسند.

تندروها در جدال با قالیباف

در سیاست ‌خارجه این مورد می‌تواند یک نکته ارزشمند محسوب شود ولی در سیاست‌ داخلی می‌تواند حاشیه‌های فراوانی را ایجاد کند. همچنان که در سال‌های اخیر مشاهده می‌کنیم طیف تندروی اردوگاه اصولگرایی که عموما آنها را با نام‌ تندروها می‌شناسیم تلاش کرده‌‌اند با استفاده از ابزارهایی که در دست دارند به سران قوا فشار بیاورند تا احتمالا در ادامه بتوانند امتیازاتی که می‌خواهند به‌دست آوردند. حالا و با توجه به نزدیکی انتخابات هیات رئیسه مجلس شورا که همچنان پیش‌بینی‌ها از حضور ادامه‌دار محمدباقر قالیباف، به‌عنوان رئیس خبر می‌دهد تندروها در تلاش هستند تا جایگاه او را متزلزل کنند. در این مورد باید به تاکتیک جدید آنها اشاره کنیم که لایحه حجاب نام دارد و باتوجه به‌اینکه همه از عواقب اجرایی شدن این قانون خبر دارند، ولی بازهم طیف تندرو و تجمع‌کنندگانی که خواهان اجرایی شدن آن هستند بر خواسته خود تاکید دارند. حالا با در نظرگرفتن حاشیه‌هایی که همه ساله برسر انتخابات هیات رئیسه رخ می‌دهد گویا حالا هم باید منتظر حاشیه‌سازی‌هایی باشیم. همانطوری که تندروها دولت و شخص رئیس‌جمهوری را به‌دلیل عدم اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب تحت فشار قرار می‌دهند حالا از همان سناریو برای فشارآوردن به رئیس مجلس استفاده می‌کنند. روزگذشته یکی از چهره‌های جبهه پایداری در مجلس قالبیاف را متهم کرد که نمی‌خواهد این قانون اجرایی شود. در ادامه این گزارش با یکی از تحلیلگران سیاسی گفت‌وگو انجام داده‌‌ایم. پیرموذن در این مورد معتقد است بازی‌های تندروها در مخالفت با قالیباف نمی‌تواند نتیجه‌ای مطلوب به‌همراه داشته باشد.

سناریوی نخ‌‎نمای تندروها

کمال‌‌الدین پیرموذن، تحلیلگر مسائل سیاسی در مورد حمله دوباره تندروها به رئیس مجلس در فصای انتخابات هیات رئیسه به ‌خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «اگر بر روند فعالیت تندروها در ادوار اخیر توجه کنید می‌بینید که بارها از این سناریوها برای برهم‌زدن جو مجلس استفاده کرده‌اند اینکه به اهداف خود برای سهم‌خواهی خواهند رسید با خیر، اطلاع دقیقی در دست نیست. تاکنون که نتوانستند بر قالیباف چیره شوند زیرا نه قدرتش را دارند و نه ابزار کنارزدن او را در اختیار دارند. اطمینان داشته باشید که اگر چهره‌ای حتی نزدیک به قالیبف را در ترکیب خود داشتند بیشتر از اینها فضای بهارستان را غبارآلود می‌کردند. آنها با نظر به لایحه حجاب بارها به دولت حمله کرده‌اند و حتی با تجمعات خیابانی و به‌راه‌انداختن صف‌های موتوری و برپاکردن چادر، خواهان رسیدن به اهداف خود هستند». او در همین مورد ادامه می‌دهد:‌ «نه ‌قالیباف و نه مسعود پزشکیان نباید به تندروها باج بدهند و به‌ تهدیدهای آنها توجه کنند زیرا نه‌تنها تندروها تاثیر کمرنگی در فضای سیاسی کنونی دارند بلکه از سوی هواداران خودشان به حاشیه رانده‌ شده‌اند. در انتخابات مجلس دوازدهم مشاهده کردیم که در یک روند حداقلی که با مشارکت پایین برگزار شد وارد بهارستان شدند و همچنین باتوجه به اینکه دولت مستقر بودند باز هم انتخابات ریاست جمهوری را واگذار کردند یعنی شهروندان دیگر به آنها اعتماد ندارند. این رفتارهایی که از سوی تندروها می‌بینیم در واقع نخ‌نما شده است و تاثیری هم نخواهد داشت».

قانون حجاب و فضای مجازی

مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، درباره آخرین وضعیت قانون عفاف و حجاب گفت: مشکل قانون عفاف و حجاب در مجلس تمام شده است، تصویب شده است، شورای نگهبان هم تصویب کرده، تنها مانده یک چیز، ریاست مجلس ابلاغ کند به رئیس‌جمهور و رئیس‌جمهور یا ابلاغ می‌کند به دستگاه‌ها یا نه. اگر کرد که تمام شد اگر ابلاغ نکرد بعد از ۱۵ روز رئیس مجلس می‌تواند ابلاغ کند. این قانون را نگه داشته‌اند چون می‌گویند موجب هرج و مرج می‌شود، واجبات خدا را گاهی اوقات فکر می‌کنیم موجب هرج و مرج و دردسر است. یکی از آنها قانون عفاف و حجاب است یکی نظارت بر فضای مجازی.

کاری نمی‌کنم کشور بهم بریزد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در ششمین اجلاسیه خبرگان رهبری در مورد وضعیت اجرای لایحه حجاب گفت: «من از اقداماتی که دشمنان بتوانند از آن سوءاستفاده کنند پرهیز می‌کنم. نباید کاری بکنم که انقلاب زیرسوال برود. نمی‌خواهم موجی ایجاد شود که دیگر نتوانم آن را جمع کنم. این کار را بلد نیستم، اما به اعتقاداتم پایبندم. من هرگز حاضر نیستم کاری انجام دهم که کشور بهم بریزد. اگر احساس کنم با اقدامی وحدت ملی خدشه‌دار می‌شود، آن کار را نمی‌کنم، چون وحدت برای من اولویت دارد».

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار