| کد مطلب: ۱۱۶۴۶۸۵
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» از تحولات داخلی گزارش می‌دهد

جدال قالیباف با مخالفان پاستور در بهارستان

آرمان ملی: روی کار آمدن دولت چهاردهم تقریبا هم زمان بود با تشکیل مجلس دوازدهم، مجلسی که همانند ادوار اخیر با اکثریتی اصولگرا بهارستان را تسخیر کردند.

جدال قالیباف با مخالفان پاستور در بهارستان

انتخابات حداقلی در تهران و بسیاری از کلانشهرها باعث شد برخی از چهره‌های تندروها به‌راحتی بر روی صندلی‌های سبز مجلس شورا تکیه بزنند و با روی کار آمدن رئیس‌جمهوری اصلاح‌طلب از همان ابتدا خود را در تقابل با او یافتند. البته ناگفته نماند که همواره تضاد بین مجلس و دولت به ذات این دو قوه برمی‌گردد ولی چالش اینجاست که برخی از تحلیلگران سیاسی سناریوهای تندروها را در تقابل با منافع ملی می‌دانند. باتوجه به اینکه اکنون در آستانه دور جدید مذاکرات بین ایران و آمریکا قرار داریم، بیم آن می‌رود که این چهره‌ها با تریبون‌هایی که در اختیار دارند فضای سیاست ‌خارجه را غبارآلود کنند. همان‌طوری که در روزهای اخیر و بعد از انتشار خبر شروع گفت‌وگوها، مخالفت با تیم مذاکره کننده که هنوز ترکیب آن هم منتشر نشده را در دستور کار قرار دادند. پیش‌بینی می‌شود در ادامه و با داغ شدن میز مذاکره مخالفت‌ها و بهانه‌تراشی‌هایشان از سر گرفته شود. به این نکته هم اشاره کنیم که کارشناسان همانقدری که ترامپ را مقصر خروج از برجام می‌دانند این انتقاد را به تندروهای ایرانی وارد می‌دانند که بهانه‌هایی را برای تصمیم جنجالی رئیس‌جمهور آمریکا تراشیده بودند. در این مورد که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس دوازدهم چگونه می‌تواند نظم بهارستان را در روزهای منتهی به توافقی دیگر حفظ کند با یکی از تحلیلگران داخلی مصاحبه‌ای انجام داده‌ایم. کنعانی‌مقدم معتقد است که قالیباف باید از تجربه‌های علی لاریجانی در روزهای منتهی به توافق برجام استفاده کند تا بتواند تندروها را کنترل کند. در ادامه این گفت‌وگو را می‎‌خوانید.

مذاکره و پشتوانه داخلی

حسین کنعانی‌مقدم، تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال که رئیس مجلس شورا چگونه باید در چنین شرایطی مجلس را برای رسیدن به توافقی احتمالی با آمریکا آماده کند، به‌خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که قطعا تیم مذاکره کننده ایران در مسقط باید از پشتوانه قوی داخلی برخوردار و اختیارات کاملی داشته باشد که بتواند با آسودگی با طرف آمریکایی مذاکره کند. البته این دیدار برای شروع مذاکره نیست بلکه طرف‌‎ها تلاش دارند تا چارچوب مذاکرات آینده را مشخص کنند. قاعدتا صدای واحدی هم از سوی مردم، از سوی گروه‌های سیاسی در مجلس و خارج از بهارستان، ارکان نظام، نهادهای تاثیرگذار، نیروهای مسلح و... در دفاع از منافع و امنیت ملی باید یک‌صدا باشند. اگر این تعامل و همکاری در داخل وجود نداشته باشد در سیاست‌ خارجه هم با چالش‌هایی روبه‌رو خواهیم بود که نمی‌تواند از نظر اقتصادی برای ما مطلوب باشد.»

او در همین مورد و با تاکید بر اینکه در این شرایط باید در داخل هماهنگ باشیم تا بتوانیم در مذاکره‌های بین‌المللی موفق باشیم ادامه می‌دهد: «هرگونه ناهماهنگی می‌تواند باعث طمع دشمنان شود و به آنها این اجازه را خواهد داد که در روند مذاکرات مواردی که خواسته خودشان است را اضافه کنند. عدم هماهنگی در داخل می‌تواند به تیم مذاکره کننده فشار بیاورد تا در ادامه بر فعالیت آنها هم تاثیرگذار خواهد بود. در این مورد باید اضافه کنم که به‌نظر من در این موقعیت زمانی آقای قالیباف باید همان رفتاری که علی لاریجانی، رئیس مجلس وقت در زمان برجام انجام داد را هوشمندانه دنبال کند و از او الگو برداری کند تا برخی از جناح‌ها بدانند که تیم مذاکره کننده اگر قرار است به توافقی دست پیدا کند که منافع جمهوری اسلامی و جامعه را تامین کند در داخل نباید مخالفی داشته باشد.»

این تحلیلگر اصولگرا در مورد اینکه سناریوهای تندروهای بهارستانی در این دور از مذاکرات چگونه خواهد بود و آیا باز هم رفتارهایی مانند دوره منتهی به برجام را خواهیم داشت، اضافه می‌کند: «آنچه مشخص است فصل‌الخطاب این موارد رهبر انقلاب است و کسانی که به این توصیه‌ها و فرامین عمل نکنند همانند روزهای صدر اسلام حکم خوارج را خواهند داشت و از سوی نظام باید در انتظار همان برخوردی باشند که حضرت علی(ع) با خوارج در صدراسلام داشتند.»

عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد اینکه گفت‌وگوها باید داری چه چارچوبی باشد می‌گوید: «اکنون برای ما  مشخص نیست که قرار است بر روی چه چیزی در این دور از مذاکرات بحث شود. آیا در مورد برنامه هسته‌ای ‌است؟ در حوزه تحریم‌های سازمان ملل است؟ آیا فقط در مورد تحریم‌های آمریکا است؟ آیا توافق احتمالی ضمانت اجرایی دارد؟ اینکه در این مورد چه کسی در زمان به‌وجود آمدن اختلاف باید داوری کند تا تجربه برجام دیگر تکرار نشود هم باید مشخص شود. همچنین ما نمی‌دانیم که امتیازات اقتصادی برای ایران چه خواهد بود. در این موارد زمان تعیین کننده است. اینکه آنها برای مذاکره، مذاکره می‌کنند برای ما اهمیتی نخواهد داشت زیرا باید قبل از هرچیزی چالش‌های اقتصادی ایران برطرف شود.»

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار