| کد مطلب: ۱۱۶۷۷۰۰
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» رویکردها نسبت به ماجرای پیامک‌های حجاب را بررسی می‌کند

انتظار جامعه؛ شفاف‌سازی دولت

آرمان ملی- حمید شجاعی: مسعود پزشکیان در قامت رئیس‌جمهور طی هشت ماهه اخیر که دولت چهاردهم روی کار آمده است تلاش کرده تا همه مسائل را با محوریت وفاق پیش ببرد و در این میان سایر قوا هم این رویه را پیش گرفته و دولت را تا حد ممکن یاری کرده‌اند.

انتظار جامعه؛ شفاف‌سازی دولت

در این میان شاید بتوان مهم‌ترین وجه وفاق میان قوا را در موضوع قانون حجاب دید که گرچه آذرماه سال گذشته بخشی از نمایندگان به قالیباف و هیأت رئیسه در راستای ابلاغ قانون حجاب فشار آوردند تا دولت را مکلف به اجرای این قانون کند اما این اتفاق رخ نداد و پس از مصوبه شورای عالی امنیت ملی پیرامون عدم مسکوت‌گذاشتن این قانون به جهت ایجاد چالش و تنش در جامعه قانون حجاب عملا تا مدت نامعلومی کنار گذاشته شد. این در حالی است که تندروها تاکنون بیکار ننشسته‌اند و از تجمعات غیرقانونی گوناگونی که پیرامون لایحه حجاب برگزار کردند و حتی هتک حرمت را تا حد سران قوا نیز بردند و در همین مسیر تحصن گسترده‌ای جلوی مجلس برنامه‌ریزی کردند تا بهارستان‌نشینان را برای اجرای این قانون زیر فشار قرار دهند. این در حالی است که بارها گفته شده مساله حجاب امری فرهنگی و اجتماعی است که با فرهنگ‌سازی و اقناع‌گری باید دنبال آن بود و قوه قهریه نمی‌تواند جوابگوی این مساله باشد. چنانکه تا پیش از این نیز نبوده و بارها و بارها در مقاطع مختلف شکست خورده است. اما باز هم شاهدیم که این رویکرد از جانب دیگری پیگیری می‌شود و این بار قوه قهریه جلوه و روی دیگری به خود گرفته و این بار در قالب پیامک‌های حجاب خود را نشان می‌دهد. چه اینکه این پیامک‌ها برای شهروندان گمانه بازگشت گشت ارشاد را تقویت کرده است. پیامک‌هایی که ابتدا از اصفهان شروع شد و حال چندی است که تهران را در بر گرفته است و مشخص نیست که کدام ارگان یا نهاد باید با این مساله برخورد و پیگیری و در نهایت شفاف‌سازی کند. جالب اینکه امروز جامعه به‌راحتی می‌داند چه دستگاه‌ها یا نهادهایی در این حوزه مسئولند و عمل می‌کنند، اما دولت در این خصوص موضع شفافی ندارد و بجز اشاره به کلیات مطلب دیگری بیان نمی‌شود. در حالی که جامعه از رئیس‌جمهور و دولتش انتظار شفاف‌سازی در این حوزه دارد.

* موضع دولت

رئیس‌جمهور وعده‌های بسیاری در زمان انتخابات داد که یکی از مهم‌ترین آنها بحث حمایت از کرامت بانوان و موضوع حجاب بود که مواضع رئیس‌جمهور بسیار مطلوب نظر جامعه افتاد؛ اما در ادامه دولت و به‌ویژه معاونت زنان ریاست جمهوری به‌جای حضور فعال و موثر در این حوزه رویکردی منفعلانه در پیش گرفت چنانکه افراد و رسانه‌های حامی نیز انتقاداتی را به زهرا بهروزآذر از این حیث وارد کردند. پرهیز از ورود به جزئیات و کلی‌گویی در مسائل مختلف باعث شده تا جامعه زنان نسبت به این وعده رئیس‌جمهور و عملکرد دولت انتقاد داشته باشند. این در حالی است که روز دوشنبه رئیس‌جمهور در جریان حضور در ششمین اجلاسیه مجلس حبرگان رهبری گفت: «اگر احساس کنم با اقدامی وحدت ملی خدشه‌دار می‌شود، آن کار را نمی‌کنم، چون وحدت برای من اولویت دارد. وحدت برای من اولویت دارد و هرگز کاری نمی‌کنم که وحدت ملی را خدشه‌دار کند. اگر فردی بی‌حجاب است، اما کاری به دین ندارد، نباید با رفتاری نادرست کاری کنیم که ضد دین شود. اگر هم نمی‌توانیم او را باحجاب کنیم، لااقل ضد دینش نکنیم. راه موثر برخورد، مواجهه تنش‌زا و ضدیت‌آفرین نیست. اصلاح رفتار مردم با دستور و قانون انجام نمی‌شود. آنچه را در دل مردم است نمی‌توان با اجبار تغییر داد. باید به‌جای نفرت، باور ایجاد کنیم. اگر من به دین و کشور اعتقاد پیدا کنم، نیاز به زور نیست. اگر فقط زور باشد، در دل من نفرت شکل می‌گیرد.» این صحبت‌های رئیس‌جمهور که بازتاب‌های زیادی هم داشت موجب دلگرمی بسیاری شد؛ اما مساله اینجا است که جدای از پزشکیان سایر ارکان دولت مانند رئیس‌جمهور فعالانه برخورد نمی‌کنند چنانکه روزگذشته سخنگوی دولت در یک رویکرد کلی در خصوص ماجرای پیامک‌ها و حجاب اظهار کرد: «این موضوع را پیگیری کردم. گزارش‌های متعددی درباره ارسال پیامک به شهروندان داریم. ما دغدغه مردم را درک می‌کنیم، اما نگرانی هم درباره برخی هنجارشکنی به دولت منتقل شده است. رعایت کرامت مردم و حرمت زنان و آرامش عمومی و جلوگیری از تکرار روش‌های ناکارآمد گذشته در دستور کار است.» پر واضح است که دولت نیز با روش‌های ناکارمد گذشته زاویه دارد و در عین حال حجاب را دغدغه‌ای مهم می‌داند اما اینکه چرا کاملا شفاف و قاطع وارد نمی‌شود هنوز مشخص نیست. شاید رویه این باشد که چون روال وفاق ملی پیش گرفته شده دولت می‌خواهد این مساله را نیز با سازوکار وفاق ملی به سر انجام برساند. حال باید منتظر ماند و نظاره کرد.

* منفعل و بی‌تاثیر!

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص بحث پیامک‌های حجاب و نوع موضع‌گیری دولت در این خصوص اظهار داشت: اگر رودربایستی را کنار بگذاریم انتقاد جدی به موضع‌گیری یا عدم موضع‌گیری‌های معاونت زنان ریاست جمهوری وارد است. بالاخره چند ماه از دولت آقای پزشکیان گذشته و موضع‌گیری‌ها و اعلام سیاست‌های وی در مناظره‌های انتخاباتی همه مردم خصوصا قشر زنان جامعه را امیدوار کرد به اینکه بالاخره قرار است اتفاقات مثبتی در حیطه حمایت از حقوق زنان بیفتد. فرزانه ترکان به «آرمان ملی» گفت: خوب خانم بهروزآذر تشریف آوردند و همه امیدوار بودیم که جوان و پرانرژی است و بتواند اتفاقاتی را رقم بزند که بالاخره تاثیر مثبتی را از دولت آقای پزشکیان به جا بگذارد. متاسفانه معاونت زنان ریاست جمهوری طی این ماه‌ها کاملا منفعل، بی‌تاثیر، ساکت و صامت بوده است. وی افزود: نمی‌دانم یا خانم بهروزآذر ترس از موضع‌گیری دارد یا ترس از اینکه نظر بدهد. لذا وی به‌عنوان کسی‌که پیگیر مطالبات زنان است جایگاهی در بین مردم ندارد. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بیان کرد: متاسفانه اتفاقاتی که در طی ماه‌های اخیر افتاده از جمله بحث پیامک‌هایی که به‌عنوان تذکر حجاب می‌آید که سر و تهش هم معلوم نیست و در کشوری که همه چیز قابل ردیابی و ردگیری است، معاون زنان رئیس‌جمهور می‌گوید هنوز معلوم نیست این پیامک‌ها از چه منبعی است. حرف عجیبی است که احتمالا موجب تمسخر مردم می‌شود. وی ادامه داد: به‌نظرم اگر خانم بهروزآذر موضع‌گیری نمی‌کرد یا می‌گفت سکوت می‌کنم خیلی بهتر بود. اینها باعث تضعیف دولت آقای پزشکیان می‌شود. وی تصریح کرد: آقای پزشکیان الان مشغولیت‌های بسیار زیادی دارد از بحث ناترازی‌های انرژی، بحث مذاکرات، سیاست خارجی و قرار است که هر کسی به‌عنوان بال‌های کمکی به ریاست جمهوری کمک کند. معاونت زنان ریاست جمهوری جایگاهی است که اگر نمی‌تواند در موضوعی از سوی دولت اعلام موضع کند، حداقل می‌تواند شفاف‌سازی کند.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار