| کد مطلب: ۹۹۸۶۹۲
لینک کوتاه کپی شد

افزایش هزینه بلیت ترکیه از 5 به 20 میلیون تومان!

آرمان‌ملی- سوسن یحیی‌پور: شیوع ویروس کرونا باعث اعمال محدودیت و لغو بسیاری از پروازها در سراسر جهان شد؛ موضوعی که هزینه‌های سنگینی را به غول‌های هوایی تحمیل کرد. در ایران نیز انتشار چندباره خبرهایی در خصوص لغو و از سرگیری پروازها در حالی که هزینه بلیت هر کدام از آنها به شکل نجومی افزایش یافته، منجر به سرگردانی مسافران و مسئولان هوایی کشور شده است. این حواشی به‌ویژه درباره پروازهای تهران-استانبول به کرات دیده می‌شود. اوایل مهرماه بود که خبری منتشر شد مبنی بر اینکه پرواز ایرلاین‌های ایرانی به مقصد استانبول از چهارم مهرماه از سرگرفته می‌شود و حتی مقامات ترکیه اعلام کردند که مسافران دیگر برای سفر هوایی به این کشور نیازی به همراه داشتن تست PCR ندارند. اما اندکی بعد یعنی دوازدهم مهرماه، مقصود اسعدی سامانی - دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی – در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد که «مسئولان هواپیمایی کشور ترکیه اعلام کرده‌اند که پرواز ایرلاین‌های ایرانی به مقصد استانبول دوباره لغو می‌شود و مشخص نیست آنها چرا اینگونه تصمیم‌گیری کرده و نظرشان را تغییر می‌دهند.» بدین ترتیب، پروازها مجدد لغو شدند و ایرلاین‌های ایرانی به‌صورت یکسر خالی و برای بازگرداندن مسافران ایرانی به استانبول پرواز خودشان را انجام می‌دادند. به هر حال، علت این تغییرات سریع در تصمیم‌گیری مقامات ترکی نامعلوم ماند تا اینکه روز گذشته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از برقراری دوباره این پروازها به صورت محدود خبر داد و گفت: «بر اساس مذاکرات صورت گرفته مقرر شده یک پرواز از ایران و یک پرواز از ترکیه در این مسیر به صورت روزانه برقرار شود.» البته، تورج دهقانی زنگنه، همچنین خبر از لغو پروازهای ایرلاین العراقیه از ۱۳ مهر تا اطلاع ثانوی داد و اظهار کرد که پروازهای این ایرلاین به دلیل تخلف از مقررات لغو شده است.

بعد از اعمال محدوديت‌ها و قطع پروازهاي خارجي، خبرهايي در خصوص بدحسابي شرکت‌هاي هواپيمايي خارجي در بازگرداندن پول مردم بابت خريد بليت، منتشر شد و حال گفته مي‌شود که 90 درصد از اين شرکت‌ها چنين رويه‌اي را در پيش گرفته‌اند. افزون بر اين، در اين مدت، سوءاستفاده برخي شرکت‌ها باعث افزايش قيمت بليت سفرهاي خارجي شده است. در مقابل مسئولان هوايي به مردم توصيه مي‌کنند که براي سفر به کشور ترکيه عجله نکنند چراکه هفت ماه در اين مدت صبوري کرده‌اند، يک ماه ديگر هم تحمل کنند و فريب تبليغات بيجا را نخورند. در همين زمينه، دهقاني زنگنه، رئيس سازمان هواپيمايي کشوري، در پاسخ به اين سوال که چرا قيمت بليت هواپيما از سوي ايرلاين‌هاي داخلي و براي بازگرداندن مسافران از استانبول به تهران به بيش از 20 ميليون تومان رسيده است، گفت: گرچه نرخ پروازهاي خارجي دامنه مشخصي ندارد اما اين نرخ‌ها با برقراري دوباره پروازها شکسته مي‌شود و اين مساله را به انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي اعلام مي‌کنيم.

چرا قيمت بليت‌ها نجومي شد؟

رئيس هيات مديره انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي نيز در اين باره، بيان کرد: به نظر مي‌رسد که بازهم برخي از شرکت‌هاي هواپيمايي سوء‌استفاده کرده و در يک هفته گذشته مجددا قيمت‌هاي بليت اين مسير را از پنج ميليون تومان به 20 ميليون تومان افزايش داده‌اند که اين موضوع به صورت غيرقانوني و خارج از عرف بود ولي متاسفانه در اين زمينه هيچ رسيدگي صورت نگرفت. حرمت‌ا... رفيعي اظهار کرد: طبق توافقي که انجام شده بود 100 مجوز پرواز براي شرکت‌هاي هواپيمايي در اين مسير ايجاد شده اما متاسفانه اين شرکت‌هاي هواپيمايي تعداد پروازهاي خود را به 10 تا 20 پرواز در هفته کاهش دادند و همين موضوع باعث شده که قيمت‌هاي بليت از پنج ميليون تومان به 20 ميليون تومان افزايش يابد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او توضيح داد: شرکت‌هاي هواپيمايي از حضور و استقبال مسافران در اين مسير سوءاستفاده مي‌کنند و با کم کردن تعداد پروازها قيمت‌ها را افزايش مي‌دهند. رفيعي همچنين به قيمت مسيرهاي پروازي داخلي هم اشاره کرده و گفت: ما شاهد آن هستيم که شرکت هاي هواپيمايي تغيير رويه داده و به افزايش ‌قيمت بليت دامن مي‌زنند به طوري‌که کف نرخ قيمتي براي مسيرها تعيين مي‌کنند اما از آن طرف سقف قيمتي در نظر نمي‌گيرند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار