جیشالعدل چه کسانی هستند؟
جیشالعدل یک گروه خشن مسلح است که ادعا دارد که مدافع اهالی استان سیستان و بلوچستان، است. این گروه در سال ۱۳۹۱ پس از اعدام عبدالمالک ریگی به وجود آمد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از فرارو؛ گروه موسوم به جیش العدل به ساختمان دادگستری زاهدان حمله کرد. جیشالعدل طی سالهای اخیر چند باری در استان سیستان و بلوچستان دست به عملیاتهای خرابکارانه و خشونتآمیز زده و مسئولیت برخی از حملات مسلحانه در مناطق مرزی جنوب شرق ایران را پذیرفته است. در سال ۱۴۰۲، این گروهک هدف حمله موشکی سپاه پاسداران در خاک پاکستان قرار گرفت.
صبح روز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴، حملهای تروریستی به دادگستری زاهدان انجام شد که باعث شهادت ۶ نفر شد و ۲۲ نفر نیز مجروح شدهاند. پس از مدتی، گروهک جیشالعدل با صدور بیانیهای مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفت. پیش از این نیز در تاریخ ۲۱ تیر ۱۴۰۴، این گروه به یک خودروی نیروی انتظامی در چابهار حمله کرده بود که منجر به شهادت سه مأمور پلیس شد.
جیشالعدل چه کسانی هستند؟
جیشالعدل یک گروه خشن مسلح است که ادعا دارد که مدافع اهالی استان سیستان و بلوچستان، است. این گروه در سال ۱۳۹۱ پس از اعدام عبدالمالک ریگی به وجود آمد.
در آن زمان عبدالرئوف ریگی، برادر عبدالمالک ریگی، سرکرده جندالله بود، اما در تابستان سال ۱۳۹۳ از جیش العدل جدا شد و بعد از آن فعالیت تروریستی مسلحانه خود را با عنوان جیش النصر ادامه داد. بر اساس گزارشها بعد از اعدام یک گروگان بین اعضای این گروهکها اختلافات جدید پدید آمد.
این گروه بین مردم ایران با عنوان «جیشالظلم» شناخته میشود. به غیر از ایران، ایالات متحده، ژاپن و نیوزلند هم این گروه را در فهرست تروریستی قرار دادهاند.
ادعای جیش العدل
این گروه تروریستی تبعیض ساختاری را دستمایه حملات خود کرده است و مدعی است که برای مقابله با ظلم دست به کشتار میزند.
از سوی دیگر، دولت ایران میگوید که توسعه سیستان و بلوچستان را یکی از اولویتهای خود قرار داده و اقدامات متعددی از جمله اختصاص بودجههای عمرانی، اجرای پروژههای مختلف و سفرهای مقامات عالیرتبه به این منطقه را در راستای رفع محرومیت میخواند.
واکنش مولوی عبدالحمید
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، بارها اقدامات خشونتآمیز جیشالعدل، از جمله حمله به نیروهای مرزبانی ایران را محکوم کرده است. او در واکنش به این حوادث، خواستار آزادی فوری گروگانها شده و تأکید کرده که چنین اقداماتی نهتنها کمکی به بهبود شرایط نمیکند، بلکه به امنیت و آرامش مردم سیستان و بلوچستان لطمه میزند. عبدالحمید همچنین از این افراد خواسته تا مسیر خشونتآمیز خود را کنار بگذارد.
اما، پس از حمله جیشالعدل به مناطقی از راسک و چابهار در سال ۱۴۰۳، یکی از خبرگزاریها از موضع گیری مولوی عبدالحمید مقابل جیشالعدل انتقاد کرد. این خبرگزاری نوشت: «سکوت عامدانه امام جمعه زاهدان و تسلیم شدن وی در برابر عملیاتهای تروریستی پیامدی جز تشویق تروریستها نخواهد داشت.»
ماجرای حمله سپاه پاسداران به منطقه «کوه سبز» پاکستان
سال ۱۴۰۲ سپاه پاسداران در حملهای به منطقه مقر اصلی جیشالعدل در پاکستان حمله کرد. این منطقه در کوه سبز پاکستان قرار داشت. به گزارش فرارو دو مقر مهم گروهک تروریستی در خاک پاکستان توسط موشک و پهپاد منهدم شد.
ارسال نظر