| کد مطلب: ۱۱۶۶۶۱۳
لینک کوتاه کپی شد

شروط ایران در مذاکرات غیرمستقیم مشخص شد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: در جلسه امروز آقای تخت‌روانچی گفت که دور بعدی مذاکرات شنبه آینده است، اما مکان آن هنوز مشخص نیست و ارزیابی کلی‌اش از گفتگوهای عمان این بود که این گفتگوها منفی نبود و تهدید و بد اخلاقی هم در این گف

شروط ایران در مذاکرات غیرمستقیم مشخص شد

به گزترش آرمان ملی آنلاین؛ ابراهیم رضایی با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون که با حضور تخت روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه برگزار شد، گفت: در این جلسه آقای تحت روانچی گزارشی از دور سوم مذاکرات ارائه کرد.

وی توضیح داد: ایشان اشاره‌ای به دو دور مذاکرات پیشین در مسقط و رم داشت و اینکه در آن مذاکرات راجع به کلیات بحث شد و انتظار می‌رفت در دور سوم وارد جزئیات شویم. 

تخت‌روانچی اشاره‌ای به مواضع متناقض آمریکایی‌ها داشت و اینکه که غنی سازی خط قرمز ماست و از آن کوتاه نمی‌آییم؛ در این دور تلاش کردیم چارچوب مشخص شده و وارد متن شویم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: تخت‌روانچی تاکید کرد که عمان محور و واسطه مذاکرات بود و باز هم خواهد بود. دور سوم از مذاکرات دو بخش و چارچوب اصلی داشت؛ یکی ایجاد اطمینان نسبت به صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و در مقابل هم رفع همه تحریم ها.

وی افزود: در جلسه امروز کمیسیون تاکید شد که باید بر بهره‌مندی موثر ایران از منافع اقتصادی و عادی سازی تجارت از طریق لغو تحریم‌ها  اطمینان حاصل شود، ملت ما باید منفعت اقتصادی ببرد و تجارت عادی شود، تحریم‌ها لغو شود و تحریم‌ها صرفاً روی کاغذ لغو نشود، بلکه در عمل باید لغو شود و باید اطمینان پیدا کنیم که توافق پایدار است.

رضایی ادامه داد: درباره همکاری‌های اقتصادی و تجاری دوجانبه هم مباحثی مطرح شد. تخت‌روانچی تاکید کرد که اقدامات مخرب در طول مذاکرات و بعد از توافق احتمالی نباید انجام بگیرد. در جلسه امروز تاکید شد که تحریم‌های نفتی، پتروشیمی، گاز، کشتیرانی روابط مالی و بانکی باید رفع شود، منابع و پول‌های ایران در خارج از کشور باید آزاد شود، همه تحریم‌های تجاری، صنعتی، معدنی، حمل و نقل و بیمه باید لغو شود، تحریم نهادها و افراد باید لغو شود و موضوع پرونده ایران در شورای امنیت و شورای حکام باید خاتمه پیدا کند.

وی ادامه داد: تخت‌روانچی درباره اقدامات مشترک هم یک توضیحاتی داد و گفت که در مذاکرات به سوالات طرف مقابل هم تلاش شد که پاسخ داده شود. توضیح داد که این مذاکرات تلفیقی از مذاکرات کارشناسی و روسای هیئت‌ها بود و هر دو ادغام و یکی شد.

*هنوز مکان دور سوم مذاکرات مشخص نیست

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تخت‌روانچی گفت که دور بعدی مذاکرات شنبه آینده است، اما مکان آن هنوز مشخص نیست و ارزیابی کلی‌اش از گفتگوهای عمان این بود که این گفتگوها منفی نبود و تهدید وبد اخلاقی هم در این گفتگوها به هیچ وجه نبود و پیش‌بینی کرد که باید وارد جزئیات در جلسات بعدی شویم.

رضایی اظهار کرد: تخت‌روانچی تاکید کرد که ما اقتصاد را به مذاکرات گره نمی‌زنیم و محتاطانه به مذاکرات نگاه می‌کنیم؛ بر همکاری و هماهنگی با چین و روسیه تاکید کرد و گفت در سطوح بالا با آنها در ارتباط هستیم.

وی گفت: معاون سیاسی وزیر امور خارجه توضیحاتی راجع به روابط با چین و روسیه داد. همچنین تاکید کرد که غنی‌سازی صفر و بحث موشکی در مذاکرات مطرح نشده و اشاره‌ای به خطوط قرمز کرد؛ از جمله اینکه غنی سازی صفر، یا توانایی‌های دفاعی و قدرت منطقه‌ای جز خطوط قرمز ماست و ما بر سر آن مذاکره نمی‌کنیم و تا حالا در مذاکرات مطرح نشده و تمرکز صرفا روی بحث هسته‌ای است و اگر جایی بخواهند چیزی را تحمیل کنند، نمی‌پذیریم و ما بر اساس اصول خود و با در نظر گرفتن دستورالعمل‌ها مذاکره می‌کنیم.

وی افزود: تخت‌روانچی تاکید کرد بر اینکه هر چه زودتر باید معاهده جامع راهبردی ایران و روسیه به جریان بیافتد و به تصویب برسد.

وی خاطرنشان کرد: رئیس کمیسیون امنیت ملی هم گفت که مجلس از هر اقدامی که منافع و امنیت و عزت ملی را در بر داشته باشد، حمایت می‌کند و مذاکرات باید منافع ملی و امنیت ملی ما را تامین کند.

رضایی اظهار کرد: نکته دیگری هم که در این جلسه بر آن تاکید شد این بود که اگر مکانیزم ماشه فعال شود، ما اهرم‌های خودمان را فعال می‌کنیم که از جمله آنها خروج از NPT است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: اعضای کمیسیون هم در این جلسه گفتند که مذاکرات نباید به اقتصاد گره بخورد، تاکید کردند بر لزوم توجه به شرق مشخصاً چین و روسیه، لزوم رعایت توازن هسته‌ای در مذاکرات و اینکه امتیاز بی‌جا در مذاکرات داده نشود، اینکه بر سر خطوط قرمز مثل غنی سازی صفر یا توان موشکی و دفاعی کشور نباید اساساً مذاکره شود، لزوم تذکر به هیئت آمریکایی در رابطه با اینکه چرا آنان همزمان با مذاکرات تهدید و تحریم می‌کنند، پرونده هسته‌ای و غیر هسته‌ای ایران در شورای امنیت باید بسته شود، لزوم مشخص شدن دقیق تعهدات آمریکا، انتقاد شدید از مواضع متناقض آمریکایی‌ها و تهدیدهای آنان، اینکه ما باید طلبکارانه به مذاکرات وارد شویم، ضرورت عدم انفعال در مذاکرات و لزوم گره نزدن مسائل داخلی به مذاکرات از جمله نکات نمایندگان بود.

وی گفت: همچنین نمایندگان تاکید بر ارائه موافقتنامه راهبردی به مجلس کردند که مسئولان وزارت خارجه در این جلسه گفتند که معاهده جامع راهبردی ایران و روسیه الان در دولت است و در آینده نزدیک به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.

 

منبع : تسنیم

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار