و هنوز؛ کرسی خالی وزیر اقتصاد
تقوی نژاد و طیبنیا گزینههای اصلی هستند
آرمان ملی - مطهره شفیعی: 12 اسفند روز خوبی برای اقتصاد نبود، روزی که عبدالناصر همتی که از ابتدای دولت چهاردهم بر کرسی وزارت اقتصاد نشسته بود، در مجلس استیضاح و برکنار شد.

تا امروز این کرسی خالی مانده و هنوز گزینهای برای وزارت اقتصاد معرفی نشده است هر چند گمانهزنیهایی صورت میگیرد.
* فرماندهی اقتصادی
یکی از چهرههایی که نامش برای تصدی وزارت اقتصاد مطرح شده و به نظر میرسد شانس جلوس بر این کرسی را دارد، سیدکامل تقوینژاد است. او اکنون دبیر هیات دولت و دارای رزومهای حجیم از مدیریت در بخشهای مالی و اقتصادی است. از جمله مسئولیتهای او میتوان به ریاست بانک سپه، معاون وزیر اقتصاد، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، معاون توسعه وزارت بهداشت و... اشاره کرد. تقوینژاد شخصیتی با تجریه در مدیریت عمومی و اقتصادی و در اجرای سیاستهای مالی و اقتصادی کشور نقش پررنگی داشته است. بسیاری خواهان انتخاب تقوینژاد به عنوان وزیر اقتصاد هستند که در این راستا کارزار «انتخاب دکتر سیدکامل تقوینژاد به عنوان وزیر اقتصاد و دارایی» به راه افتاد که در بخشی از آن خطاب به رئیسجمهور آمده است: «در شرایط جنگ اقتصادی کنونی، وزارت اقتصاد نیازمند فردی توانمند و متعهد، ضامن و دارای حس مسئولیت در برابر ادای وظیفه، باتجربه، آزموده، حاذق، کارآزموده، کاردان، کهنهکار و مجرب است و جناب دکتر سیدکامل تقوینژاد در دوران ریاست سازمان مالیاتی و دیگر مسئولیتهای قبلی توان مدیریتی خود را به اثبات رسانده و توانایی ایشان کاملا مشخص است. امید است با حسن تدبیر و تحت مدیریت شایسته جنابعالی قدمهای مثبت و موثری در راستای پیشبرد اهداف نظام مقدس اسلامی برداشته شود.» تقوینژاد بهخوبی با اقتصاد و نیازهای جامعه آشناست چنانکه روز گذشته از جایگاه دبیر هیات دولت اعلام کرد: «آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان با هدف رفع نابرابریها و ارتقای عدالت در پرداختها، اصلاح و به تصویب رسید.»
*توانمند اما دلخور
یکی دیگر از شخصیتهای مطرح برای جلوس بر کرسی وزارت اقتصاد علی طیبنیا است. اخیرا معاون اجرایی رئیسجمهور گفته است که «فهرستی از افراد شایسته را برای تصدی مسئولیت وزارت اقتصاد و دارایی به رئیسجمهور پیشنهاد کردهایم» محمدجعغر قائمپناه اظهار داشت: «علی طیبنیا در صدر این لیست قرار دارد»، به هر حال پس از اظهارات قائمپناه ادعاهایی مطرح شد مانند اینکه او برای پذیرش وزارت اقتصاد شرط و شروطی تعیین کرده مانند جایگزینی نوبخت به جای فرزین برای جلوس بر کرسی ریاست بانک مرکزی که این ادعا خیلی زود تکذیب شد اما طیبنیا از دولت پزشکیان دلگیر است و همین موضوع سبب شد تا او از حضور در پاستور به عنوان مشاور رئیسجمهور خودداری کند. حواشی رخ داده در پاستور سبب شده تا بسیاری حضور فرمانده اقتصادی دولت روحانی در وزارت اقتصاد دولت پزشکیان را بعید بدانند. نباید فراموش کرد ظریف هم پس از خروج از پاستور از فشارها بر خود و طیبنیا پرده برداشت که همین موضوع هم گمانه حضور وزیر سابق اقتصاد در دولت فعلی را کمرنگ میکند. بدون شک طیبنیا گزینه مناسبی برای تصدی وزارت اقتصاد است و در ابتدای دولت چهاردهم برخی این گمانه را مطرح کرده بودند که او گزینه اصلی رئیسجمهور برای جلوس بر کرسی وزارت اقتصاد است که چنین نشد. برخی منابع نزدیک به علی طیبنیا، به رسانه شهرداری گفتهاند که او تاکنون به این پیشنهاد پاسخ نداده و بعید است که این مسئولیت را بپذیرد. از سوی دیگر او با سابقه ۴ سال وزارت در دولت نخست حسن روحانی، نسبت به هماهنگ نبودن تیم اقتصادی دولت انتقاد داشته و حتی در همان ابتدای تشکیل دولت از مسئولیت مشاور عالی رئیسجمهور کنارهگیری کرد. برخی خبرها حکایت از آن دارد که او هنوز با پزشکیان جلسهای نداشته و گفته شده در صورت برگزاری جلسه مشترک، تصمیم نهایی را خواهد گرفت و البته شرط او این است که در انتصابها دستش باز باشد، از قبل با مجلس هماهنگیهای لازم صورت گرفته باشد و مهمتر اینکه تیم اقتصادی دولت هم هماهنگتر شود.
* باید منتظر ماند
اکنون همگان در انتظار اعلام تصمیم رئیسجمهور هستند که آیا یکی از این دو شخصیت جایگزین همتی میشود یا گزینههای دیگر هم از شانس وزارت برخوردارند.
ارسال نظر