| کد مطلب: ۱۰۵۳۳۷۹
لینک کوتاه کپی شد

خوراکی‌هایی برای تقویت‌ هوش

توصیه به یک رژیم غذایی متعادل معقول‌ترین راه برای غذاخوردن سالم است، اما برخی از غذاها تاثیرات قابل‌توجهی در مغز دارند که می‌توان آنها را غذاهای مغز نامگذاری کرد. این غذاها در سلامتی مغز به‌عنوان عضو مهمی از بدن که در کارکرد تمام اعضا نقش حیاتی دارد بسیار موثر هستند. در ادامه با مهم‌ترین موادغذایی تقویت‌کننده هوش و توان ذهنی آشنا می‌شوید.
ماهی‌های چرب
اگر برای به‌خاطرآوردن اینکه امروز چه روزی است یا یکساعت پیش چه غذایی را به‌عنوان غذا صرف کرده‌اید دچار سختی در یادآوری می‌شوید باید به مصرف غذاهایی بپردازید که کیفیت مغزتان را ارتقا می‌دهند که یکی از این غذاها ماهی‌های چرب هستند. اسیدهای چرب امگا3 که در ماهی‌های چربی مانند سالمون، ساردین وجود دارد برای تمام بخش‌های بدن ارزش فوق‌العاده‌ای به‌همراه دارند و به‌نظر می‌رسد که مغز نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ خوردن ماهی‌های چرب 3 بار در هفته خطر مشکلات مغزی را تا 26 درصد کاهش می‌دهد و از زوال حافظه جلوگیری می‌کند.
برگ‌های سبز تیره
خوردن برگ‌های سبز تیره مانند اسنفاج، کلم‌پیچ و کلم‌بروکلی که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ از جمله ویتامین C و بتاکارتن است برای سالم نگه‌داشتن مغز و بدن بسیار ضروری است. این نوع سبزیجات منبع خوبی از اسیدفولیک هستند که می‌توانند به سرعت پردازش اطلاعات و به یادآوردن خاطرات کمک کنند. براساس تحقیقات دانشمندان فولیک اسیدی که در این برگ‌های سبز سبزیجات یافت شده می‌تواند در مقابل بیماری‌های شناختی در سالخوردگی موثر باشد.
تخم‌مرغ
زرده تخم‌مرغ‌ نیروگاه‌های تغذیه‌ای استک ه در آن ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای عملکرد مغز وجود دارد. این ماده غذایی منبع خوبی برای آهن است که برای ایجاد سلول‌های خونی قرمز که به مغز اکسیژن می‌رساند موثر بوده و باعث می‌شود کارکرد ذهنی هوشمندانه باشد و ما را در وضعیت هوشیار و متمرکز قرار می‌دهد. تخم‌مرغ همچنین منبع خوبی از ویتامین B12 است؛ ویتامینی که کمبود آن باعث زوال حافظه و پریشانی می‌شود. در این ماده غذایی همچنین ید وجود دارد که می‌تواند به توانایی‌های کودکان در حل مساله بیفزاید.
چای‌سبز
یک فنجان چای‌سبز مزیت‌های خوبی برای عملکرد مغز دارد. چای‌سبز می‌‌تواند به افزایش هوشیاری ذهن کمک کرده و حافظه را ارتقا دهد؛ ضمن آنکه آنتی‌اکسیدانی که در چای‌سبز وجود دارد به حفظ مغز در مقابل خطر زوال آن کمک کند.
شکلات
شاید تصور اینکه شکلات برای مغز مفید باشد، خیلی عادی نبوده اما حقیقت این است که شکلات واقعا برای مغز موثر بوده و به باهوش شدن کمک می‌کند؛ در حالی‌که بعید به‌نظر می‌رسد قالب‌های شکلات شیری در افزایش ضریب هوشی موثر باشد، اما شکلات تلخ دارای مواد شیمیایی است که به واقع موجب ارتقا مغز می‌شود و می‌تواند مهارت‌های شناختی را ارتقا دهد.
مغزها
مغزهایی چون گردو، بادام و… به حفاظت و سلامت مغز کمک می‌کنند. آنها سرشار از چربی‌های غیراشباع و ویتامین E هستند. از مغز در برابر بیماری‌هایی چون آلزایمر دفاع می‌کنند. این مواد قادرند رادیکال‌های آزاد را خرد کنند و به این ترتیب از زوال سلول‌ها جلوگیری می‌کنند. در واقع مغزها سرشار از ویتامین E هستند. ویتامین E دارای خواص آنتی‌اکسیدان است و رادیکال‌های آزاد را که احتمالا می‌توانند به سلول‌های مغز آسیب بزنند، مهار می‌کند.
زیتون
زیتون از زوال‌عقل و پیری مغز جلوگیری می‌کند. این قابلیت به‌خاطر وجود چربی غیراشباع موجود در آن است. این چربی‌ها، اکسیژن‌رسانی به مغز را افزایش می‌دهند، اما چربی‌های اشباع مثل چربی گوشت، لبنیات و سرخ‌کردنی‌ها ارتباط میان سلول‌ها را سخت می‌کنند. در نتیجه فرآیند اکسیژن‌رسانی کند یا مختل می‌شود. زیتون را قبل از خوردن غذا به‌عنوان اشتها‌آور صرف کنید و یا همراه با غذای خود میل بفرمایید. زیتون هم از موادی است که در انواع سالادها و غذاها ترکیب خوبی ایجاد می‌کند.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار