کربوهیدراتها، عامل افزایش التهاب
محمد صادق کرمانی متخصص تغذیه
افراد زيادي بهشدت ميل به مصرف فستفود دارند و حتي کار بهجايي رسيده است که ميانوعدهها هم شامل چنين غذاهايي ميشود. در کنار همه اين موارد، بيتحرکي بلاي جان جامعه شده است. کرونا و فشارهاي سنگين اقتصادي باعث شده است که در حال حاضر اکثر قريب به اتفاق جامعه از حال روحي خوبي برخوردار نباشند. اين يکي از دلايلي است که ميل به تحرک و ورزش را در جامعه کم کرده است. بنده به مردم توصيه ميکنم در طول روز ميوه و سبزيجات زياد استفاده کنند و در کنار تمام وعدههاي غذايي پروتئين و فيبر داشته باشند؛ اما آيا همه قادر به انجام اين کار خواهند بود؟ مسلما خير. اما واقعيت تلخ اين است که بدون اين موادغذايي بسياري از نيازهاي بدن برآورده نميشود و بهسادگي ميتوانم بگويم آمار ابتلا به ديابت و انواع بيماريهاي التهابي بالا ميرود. همين کربوهيدراتها که بدبختانه بخش زيادي از غذاي مردم را تشکيل ميدهند، عامل اصلي افزايش التهاب در بدن هستند، افزايش التهاب علاوه بر بيماريهايي که گفتم موجب رشد بيش از پيش ابتلا به سرطان هم ميشود که درد جامعه است. موادغذايي حاوي پروتئين کامل براي بسياري از خانوادهها دشوار و حتي تبديل به آرزو شده است و در حال حاضر، خانوادهها به غذاهايي روي آوردهاند که قيمت پايينتري دارند و بهطبع موادمغذي کمتر و نشاسته و قند بيشتري دارند که استفاده از اين نوع موادغذايي در بلندمدت متاسفانه منجر به چاقي خواهد شد. مهمترين عامل براي داشتن زندگي سالم، تغيير نگرش مردم است. مردم نبايد کاهشوزن را محدود به تغيير اعداد روي ترازو کنند. متاسفانه کاهشوزن براي بسياري از مردم، يک هدف کوتاهمدت است؛ اما بايد آن را نعمتي بدانيم که ما را پيوسته سالم و شاد نگه ميدارد. بنده تناسب اندام را يک رشد فردي فوقالعاده ميبينم. منظورم اين نيست که افراد دچار اضافهوزن نميتوانند فکر کنند، بلکه با تغيير سبک زندگي و جلوگيري از بسياري از بيماريها ميتوانيم زمان بيشتري به خود اختصاص دهيم و کمتر درگير درمان شويم.
ارسال نظر