دانستنــــی ها
توصیههای تغذیهای برای سلامت زنان
با افزایش سن، تراکم استخوانها کاهش یافته و این امر باعث بروز مشکلاتی مانند سختی در راهرفتن، شکنندگی، ورم، درد مفاصل و دیگر مشکلات مفصلی و استخوانی میشود. در زنان بهویژه پس از ۴۰ سالگی، شرایط بدن تغییرات زیادی میکند و مشکلات متابولیسمی و هورمونی در این زمان افزایش مییابد و از همینرو توجه به سلامت در این دوره اهمیت خاصی دارد. در ادامه برخی توصیههای تغذیهای برای حفظ سلامت زنان آورده شده است.
نوشیدن آب کافی
کاهش سطح هورمون استروژن یکی از علل اصلی یائسگی است که علائم بسیاری از جمله خشکی پوست را بههمراه دارد. به همین علت باید حدودا روزانه هشت لیوان آب بنوشید تا رطوبت و زیبایی پوست خود را حفظ کنید.
دریافت میزان کافی کلسیم
کلسیم یک ماده معدنی بسیار ضروری برای سلامت استخوانهاست. بعد از ۴۰ سالگی، تراکم استخوانها بهدلیل تغییرات هورمونی کاهش مییابد. پزشکان توصیه میکنند برای اجتناب از این مشکلات محصولات لبنی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. برای این منظور خوردن تخممرغ، کشک، پنیر، شیر و دیگر محصولات لبنی به شدت توصیه میشود.
دریافت ویتامین D
ویتامین D برای بدن ضروری است و به آن کمک میکند تا کلسیم لازم را جذب کند. اگر چه همه میدانیم میتوان ویتامین D را از طریق نور خورشید جذب کرد اما خوردن ماهی تن، تخممرغ و گوشت نیز برای دریافت ویتامین D لازم بدن توصیه میشود.
مصرف میوه و سبزی
میوهها و سبزیجات همیشه برای سلامت شما مفید هستند. از آنجایی که متابولیسم بدن با افزایش سن کاهش مییابد برای جلوگیری از افزایش وزن باید سعی کنید غذاهایی با کالری کمتر و فیبر بیشتر مصرف کنید.
دریافت آهن کافی
اکثر زنان از مشکل کمبود آهن رنج میبرند و زنان بالای ۴۰ سال نیز به احتمال بیشتری با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. بهتر است غذاهای سرشار از آهن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از هرگونه مشکل ناشی از فقر آهن در امان بمانید.
ارسال نظر