بستن
کد خبر: ۱۵۱۳۹۱۵

سازمان ملل: از تصمیم ایران و آمریکا برای کاهش تنش استقبال می‌کنیم

سازمان ملل: از تصمیم ایران و آمریکا برای کاهش تنش استقبال می‌کنیم
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به درگیری‌های اخیر نظامی میان ایران و آمریکا برغم امضای تفاهم نامه گفت که این سازمان از تصمیم مشترک طرفین برای کاهش تنش استقبال می‌کند.

به گزارش آرمان ملی آنلاین؛ «الیزابت اسپهار» معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور صلح‌سازی و حمایت از صلح در نشست روز پنجشنبه به وقت محلی که به درخواست بحرین تشکیل شده بود، افزود: دبیرکل سازمان ملل از تصمیم مشترک تهران و واشنگتن برای کاهش تنش و خویشتنداری استقبال می‌کند. این تصمیم، روزنه‌ای از امید را ایجاد می‌کند که گفت‌و‌گو و دیپلماسی بتوانند بار دیگر شتاب بگیرند.

وی هشدار داد: این رویداد‌ها (درگیری نظامی) یادآوری روشنی از شکنندگی وضعیت کنونی و خطرات جدی تشدید بیشتر تنش‌ها هستند.

این مقام سازمان ملل با تشریح درگیری‌های نظامی گفت: دبیرکل سازمان ملل به‌طور قاطع تمام حملات علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی را محکوم می‌کند. چنین اقداماتی غیرقابل قبول هستند.

معاون دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: مناطق مسکونی، بنادر، تاسیسات انرژی، کشتی‌های تجاری و کارکنان دریایی باید مورد حفاظت قرار گیرند و دبیرکل سازمان ملل همواره بر اهمیت احترام به حقوق کشتیرانی تاکید کرده است.

وی تصریح کرد: کشتیرانی تجاری نباید به عنوان ابزاری برای اعمال فشار استفاده شود و امنیت مسیر‌های دریایی بین‌المللی به خطر افتد.

اسپهار افزود: اگرچه میزان تردد دریایی هنوز کمتر از سطح پیش از بحران است، اما همچنان ادامه دارد و این نشان‌دهنده تلاش‌ها برای تثبیت مسیر‌های تأمین جهانی است.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: باید همه تلاش‌ها برای ازسرگیری جریان انتقال نفت، گاز، کود شیمیایی و دیگر کالا‌های حیاتی انجام شود تا فشار بر اقتصاد جهانی کاهش یابد.

این مقام ارشد سازمان ملل تاکید کرد: ما از گفت‌و‌گو‌های جاری با هدف تقویت تضمین‌های مربوط به ناوبری ایمن در تنگه هرمز استقبال می‌کنیم و یادآور می‌شویم که ایران و عمان در ۲۹ ژوئن درباره اجرای مفاد مرتبط با یادداشت تفاهم گفت‌و‌گو کردند.

وی اضافه کرد: سازمان ملل متحد از ادامه گفت‌و‌گو بین ایالات متحده و ایران استقبال و هر دو طرف را به حفظ تعامل برای پیشبرد اجرای تفاهم‌نامه ۱۷ ژوئن سازمان ملل متحد تشویق می‌کند.

اسپهار اظهار داشت: گستردگی تلاش‌های دیپلماتیک منطقه‌ای، از جمله اقدامات قطر، پاکستان، عمان و دیگر کشورها، نشان‌دهنده اهمیت و حساسیت این مقطع زمانی است، علاوه بر این تداوم هماهنگی و گفت‌وگوی سازنده، هم برای مدیریت تنش‌های فوری و هم برای ایجاد زمینه اقدامات اعتمادساز بلندمدت، ضروری خواهد بود. هر حمله جدید، هر رهگیری جدید و هر حادثه دریایی جدید، خطر بروز اشتباه در محاسبات را افزایش می‌دهد.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: پس از ماه‌ها تشدید خطرناک تنش‌ها، بازگشت به درگیری‌های تمام‌عیار پیامد‌هایی فاجعه‌بار برای مردم منطقه، صلح و امنیت بین‌المللی و اقتصاد جهانی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: از همه طرف‌ها می‌خواهیم نهایت خویشتنداری را به خرج دهند، از اقداماتی که می‌تواند آتش‌بس را تضعیف یا مسیر دیپلماسی را مسدود کند، خودداری کنند و به‌طور کامل به تعهدات خود بر اساس حقوق بین‌الملل، از جمله حفاظت از غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی و حفظ آزادی کشتیرانی، پایبند باشند.

این مقام سازمان ملل افزود: اراده سیاسی پایدار و ادامه تعامل برای غلبه بر چالش‌های کنونی و دستیابی به توافقی پایدار، مورد قبول همه طرف‌ها، نقشی حیاتی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در این مقطع، حمایت متحد و یکپارچه شورای امنیت از دیپلماسی، بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. سازمان ملل متحد همچنان متعهد است از تمامی تلاش‌ها برای جلوگیری از بازگشت به درگیری، بازگرداندن ثبات و پیشبرد راه‌حلی جامع و پایدار برای این مناقشه حمایت کند.

انتشار :
منبع: ایرنا
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار