بستن
کد خبر: ۱۵۰۲۲۸۱
اقدام بن سلمان برای کنسل کردن برنامه ترامپ علیه ایران

اقدام بن سلمان برای کنسل کردن برنامه ترامپ علیه ایران

وال استریت ژورنال نوشت: موضع عربستان و امارات گزینه‌های آمریکا علیه ایران را محدود کرد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ «وال استریت ژورنال» در تازه‌ترین گزارش خبری به بررسی موضع عربستان سعودی و امارات متحده عربی در قبال تشدید تنش در منطقه غرب آسیا به دنبال تهدید حمله نظامی آمریکا به ایران پرداخته و نوشت: بیانیه‌های این دو کشور حوزه خلیج فارس نشان‌دهنده یک عقب‌نشینی در سیاست خارجی دولت ترامپ است؛ دولتی که در تلاش برای تشدید فشار‌ها بر تهران است. محمد بن سلمان، ولیعهد و رهبر بالفعل عربستان، این موضع ریاض را در جریان گفت‌وگوی تلفنی با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، اعلام کرد.

 بر اساس بیانیه رسمی عربستان از این تماس تلفنی در روز سه‌شنبه، ولیعهد این کشور تاکید کرده که پادشاهی سعودی «اجازه نخواهد داد از حریم هوایی یا خاک آن برای هیچ اقدام نظامی علیه ایران استفاده شود.»

 وال استریت در ادامه ادعا می‌کند که عربستان سعودی نگران کشیده‌شدن به یک درگیری با ایران است. تاسیسات نفتی عربستان در سال ۲۰۱۹ و در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، هدف حملاتی قرار گرفت که ریاض آن را به آنچه متحدان منطقه‌ای ایران خواند، نسبت می‌دهد.

 «کریم سجادپور» از بنیاد «کارنگی برای صلح بین‌المللی» در گفت‌و‌گو با «وال استریت ژورنال» ادعا می‌کند که عربستان و امارات بی میل به تضعیف ایران نیستند، اما نگران بی‌ثباتی منطقه‌ای و تلافی‌جویی ایران هستند و نمی‌خواهند نوک نیزه آمریکا باشند.

 افسران بلندپایه سابق ارتش آمریکا معتقدند که اقدام‌های عربستان و امارات، برنامه‌ریزی دولت ترامپ برای اقدام نظامی را دشوارتر می‌کند، اما اگر واشنگتن مصمم به اقدام باشد، مانع آن نخواهد شد. دیوید دپتولا، ژنرال بازنشسته نیروی هوایی آمریکا که نقش کلیدی در کارزار هوایی «طوفان صحرا» در سال ۱۹۹۱ علیه عراق داشت، عملیاتی که آمریکا آن را از یک مرکز فرماندهی در عربستان هدایت می‌کرد، گفت: «از نقطه نظر نظامی، این موضوع پیچیدگی عملیاتی و هزینه‌های هر اقدام آمریکا علیه ایران را افزایش می‌دهد، اما آن را متوقف نمی‌کند.»

انتشار :
منبع: ایرنا
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار