بستن
کد خبر: ۱۲۳۵۸۸

میرتاج‌الدینی: لزوم اجرای عدالت از سوی قوه قضائیه/ استحکام قضایی و صدور احکام عادلانه و نزدیک به واقعیت بیشتر شود

میرتاج‌الدینی: لزوم اجرای عدالت از سوی قوه قضائیه/ استحکام قضایی و صدور احکام عادلانه و نزدیک به واقعیت بیشتر شود
معاون پارلمانی دولت دهم معتقد است که قوه قضائیه در قوانین و ساختارها به شکلی باید عمل کند که استحکام قضایی و صدور احکام عادلانه و نزدیک به واقعیت بیشتر شود، یعنی حتی یک درصد هم حکم نادرست صادر نشود.

آرمان ملی - محمدرضا میرتاج‌الدینی در گفت‌وگو با آرمان ملی می گوید: قوه قضائیه در هر کشوری اساس اجرای عدالت در جامعه است، هرکشوری که از یک سازمان قضائی مقتدر و عدالت محور که در آن از قانون و قضات کاردان و عادل و قوی برخوردار است، بهره‌مند باشد مردم در آن احساس عدالت می‌کنند.

وی افزود: نشانه یک جامعه سعادت‌مند به طور عام و یک جامعه اسلامی به طور خاص این است که در آن قوه قضائیه و دادخواهی به قدری محکم و مردمی باشد که همه مردم احساس عدالت کنند. اگر چنین باشد آن جامعه را می‌توان جامعه ایده‌آل فرض کرد. پیامبر اکرم نیز در این باره عبارتی دارند که می‌فرمایند، جامعه‌ای مقدس نمی‌شود و به سعادت نمی‌رسد مگر اینکه در آن جامعه حق ضعیف از قوی بدون کمترین مانع و حتی بدون لکنت زبان گرفته شود، این نشان می‌دهد که قوه قضائیه محور اجرای عدالت در جامعه است.

معاون پارلمانی دولت دهم در ادامه تاکید کرد: اغلب بدنه قوه قضائیه با رئیس این قوه همراه هستند و انسان‌های خدوم، زحمت‌کش و عادل و کاردانی در این نهاد مشغول به کار و فعالیت هستند؛ طبعا در یک مجموعه عریض و طویل و گسترده‌ای مثل قوه قضائیه ممکن است افراد ناهمگون نیز حضور داشته باشند. قوه قضائیه باید یک نظارت قوی درونی برای استحکام اقدامات قضائی خود و همچنین شناسایی عواملی که همیشه از بیرون این قوه درصدد اعمال نفوذ هستند را در اختیار داشته باشد.

میرتاج‌الدینی گفت: از سوی دیگر، قوه قضائیه در قوانین و ساختارها به شکلی باید عمل کند که استحکام قضایی و صدور احکام عادلانه و نزدیک به واقعیت بیشتر شود، یعنی حتی یک درصد هم حکم نادرست صادر نشود. حکم نادرست صادر شدن همیشه به این معنا نیست که یک فرد ناعادل در آنجا حضور دارد گاهی در صدور حکم اشتباه پیش به وجود می آید گاهی مقدمات یک پرونده نادرست چیده می شود و حق کسی ضایع می شود گاهی افراد بیرون از پرونده اعمال نفوذ می کنند و حق یک نفر ضایع می شود.

وی تاکید کرد: بنابراین قوه قضائیه و آیت الله رئیس برای این موضوعات نیز باید چاره‌ای بیندیشند که باید چه کاری انجام دهند و چه تدابیری اتخاذ کنند تا پرونده ها و صدور احکام از استحکام بیشتری برخوردار باشد. از جمله یک نکته مهم دیگر اینکه باید در پرونده های مهم از اول به صورت شور قضائی احکام صادر شود تا استحکام بیشتری در این باره وجود داشته باشد.

انتشار :
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی