| کد مطلب: ۱۰۶۷۰۰۴
لینک کوتاه کپی شد

کراس داکینگ

روزانه حجم عظیمی از محصولات مختلف، از طریق روش های حمل و نقل متفاوت، به سراسر دنیا ارسال می شوند.

کراس داکینگ

 این محصولات پس از رسیدن به مقصد، معمولا در انبار هایی ذخیره می گردند تا صاحبان آنها، فرآیند ترخیص کالا را به اتمام برسانند. انجام مراحل ترخیص کالا در برخی از مواقع، بسیار زمان بر است. در چنین شرایطی، هزینه های ذخیره سازی کالاها در انبار، به شکل قابل توجهی افزایش می یابد. طی سال های اخیر، روشی به نام کراس داکینگ، به منظور جلوگیری از افزایشِ هزینه های بالای انبارداری توسعه یافته است. در این مقاله قصد داریم تا به پرسشِ "کراس داکینگ چیست؟" پاسخ دهیم. اگر شما هم علاقه دارید تا با استراتژی کراس داکینگ یا انبار عبوری بیشتر آشنا شوید و روش های کاهش هزینه های انبارداری را بشناسید، تا پایانِ مقاله با ما همراه باشید.

کراس داکینگ یک استراتژی لجستیکی است که در آن محصولات و مواد از یک منبع ورودی (کامیون، واگن ریلی و غیره) بارگیری می‌شوند و سپس بلافاصله با کمترین زمان ذخیره سازی بارگیری شده و منتقل می‌شوند. این امر مطلوب است زیرا هرچه محصولات بیشتر در انبار یا محل ذخیره سازی دیگر قراربگیرند، ارزش کلی آنها کمتر می‌شود.

از نگهداری محصولات خودداری کنید

هر زمان که کالایی انبار می‌شود، برای شرکت یا مشتری ارزشی ایجاد نمی‌کند. علاوه بر این، زمان انبار کردن ریسک اضافی‌ای را به همراه دارد. موارد زیر برخی از دلایل اصلی‌ای است که چرا یک شرکت باید از انبار کردن محصولات جلوگیری کند:

    افت ارزش: ارزش محصولاتی که در انبار نگهداری می‌شوند به دلیل تغییرات تقاضا، مشکلات کهنه شدن و موارد دیگر، می‌تواند به طور بالقوه کاهش یابد.

    تغییر در تقاضا: تقاضا برای اکثر محصولات با گذشت زمان تغییر می‌کند و در بسیاری از موارد کاهش می‌یابد. محصولات انبارشده در معرض خطر نامطلوب قرار گرفتن هستند و بنابراین ارزش کمتری دارند.

در استراتژی کراس داکینگ، مدت زمان ماندگاری محصولات در انبار، به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

کراس داکینگ چیست؟

اکثر افراد با مکانیزم عملکردِ انبار های معمولی ذخیره کالا و مراکزِ توزیع کالا، آشنایی دارند اما روشِ انبارداری با استفاده از استراتژی کراس داکینگ را نمی­شناسند. به همین دلیل، در این بخش به پرسشِ "کراس داکینگ چیست؟" پاسخ خواهیم داد.

برای پاسخ به سوال فوق بهتر است تا ابتدا، نحوه ورود و خروجِ کالا در یک انبار معمولی را به شما توضیح دهیم. محموله های وارد شده به یک انبار معمولی، باید پس از دریافت، در انبار ذخیره شوند. در هنگام خروجِ این محموله ها نیز، فرآیند های جمع آوری و بارگیری باید انجام گردند.

فرآیند های فوق، بسیار زمان بر هستند و از نظر مالی نیز هزینه های بالایی را برای خریدار کالا به همراه خواهند داشت. به همین دلیل، از استراتژی کراس داکینگ برای حل کردنِ این مشکلات استفاده می شود.

در استراتژی کراس داکینگ (یا انبار عبوری)، فرآیند های ذخیره سازی کالاها در انبار و جمع آوری مجدد آنها در هنگام خروج، حذف می شوند. به عبارت دیگر، در روش کراس داکینگ، انبار فقط به عنوانِ یک محل عبور شناخته می شود و محصولات بلافاصله پس از ورود به انبار، از سمتی دیگر خارج می گردند. در این حالت، نقشِ انبارِ کراس داکینگ، تنها ذخیره موقت و دسته بندی محصولات خواهد بود و کالاها حداکثر پس از 24 ساعت از لحظه ورود به انبارِ عبوری، مجدداً بارگیری می شوند.

بدین ترتیب، از بینِ مراحلِ 1. دریافت کالا، 2. ذخیره کالا، 3. جمع آوری کالا و 4. بارگیری کالا، مرحله های 2 و 3 حذف می شوند و به همین دلیل، مخارجِ حمل و نقل کالا، به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

 

مزایا و فواید استفاده از استراتژی کراس داکینگ چیست؟

 

در این بخش از مقاله، چهار مورد از مهم ترین مزایای استفاده از استراتژی کراس داکینگ (Cross Docking) را به شما توضیح خواهیم داد. این مزایا عبارتند از؛

 

    کاهش فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی کالاهای مختلف

 

در انبارهای کراس داکینگ، معمولا نیازی به ذخیره طولانی مدتِ کالاها نمی باشد و محصولات مختلف تنها جهت دسته بندی و تفکیک، وارد انبار می شوند. به همین دلیل، فضای مورد نیاز در انبار های کراس داکینگ، بسیار کمتر از انبارهای معمولی است.

 

    حذف مراحل ذخیره سازی و بارگیری کالا

 

در استراتژی کراس داکینگ، دو مرحله اساسی و پر هزینه­ی ذخیره سازی و آماده سازی کالا، حذف می شوند. هر دو مرحله فوق، به تعدادِ زیادی پرسنل و کارگر نیاز دارند و زمان بر نیز می باشند.

 

در استراتژی کراس داکینگ، مراحل ذخیره سازی و آماده سازی محصولات در انبار، حذف می شوند.

 

    کاهش زمان رسیدنِ محصولات به خریداران

 

در استراتژی کراس داکینگ، مشتریان قبل از ورودِ یک محموله خاص به انبار، از محتویات آن محموله آگاه هستند. به همین دلیل، محصولات به محض ورود به انبار، مجدداً بارگیری و خارج می شوند. بدین ترتیب، مدت زمانِ لازم برای انجامِ فرآیند ترخیص کالاهای مختلف در استراتژی کراس داکینگ، بسیار کوتاه می باشد.

 

    کاهشِ هزینه های حمل و نقلِ کالا

 

همانگونه که در پاراگراف های قبل نیز بیان کردیم، در روش کراس داکینگ، کالاها در مدت زمانی بسیار کوتاه از انبار ترخیص می شوند. ترخیصِ زود هنگامِ محصولات از انبار، بسیاری از هزینه های اضافی، مانندِ هزینه های ذخیره سازی و آماده سازی محصولات را حذف می کند و مصرف انرژی را نیز به حداقل مقدار ممکن می رساند.

 

استراتژی تولید در کراس داکینگ چیست؟

 

استراتژی تولید در کراس داکینگ به معنای تامین مواد اولیه مورد نیاز برای یک شرکت، کارخانه یا... است. در این روش، معمولا رئیس شرکت یا کارخانه، یک انبار را به محل نگهداری مواد اولیه اختصاص می دهد. در این حالت، نوع مواد اولیه مورد نیاز مشخص است و این مواد به سرعت در خط تولید کارخانه مصرف می شوند. به همین دلیل، یک انبار کوچک هم پاسخگوی نیازهای شرکت یا کارخانه خواهد بود و مراحل ذخیره سازی و آماده سازی محصولات در انبار، حذف خواهند شد.

 

استراتژی توزیع در کراس داکینگ چیست؟

 

استراتژی توزیع در کراس داکینگ به معنای جمع آوری کالاهای مختلف برای یک مشتری خاص، می باشد. در این روش، محصولاتِ مورد نیاز مشتری از طریق تولید کنندگان مختلفی تامین می شوند و سپس این محصولات، در قالب یک محموله واحد از انبار خارج می گردند. در استراتژی کراس داکینگ توزیع، تامین کنندگان و مشتریان، از قبل مشخص هستند و به همین دلیل، محصولات در مدت زمانی کمتر از 24 ساعت، از انبار ترخیص می شوند.

 

استراتژی کراس داکینگ، روشی مناسب برای صرفه جویی در هزینه و زمان است.

 

استراتژی خرده فروشی در کراس داکینگ چیست؟

 

استراتژی خرده فروشی در کراس داکینگ، تا حدودی همانند استراتژی توزیع می باشد. در این استراتژی، محصولاتِ موردِ نیاز، از طریقِ تولید کنندگان تامین می شوند اما مشتریانِ این محصولات، خرده فروش ها هستند. از آنجایی که نوعِ محصولاتِ مورد نیازِ خرده فروشان، قبل از ورودِ محموله به انبار مشخص می شود، مدت زمانِ ماندگاری این محصولات در انبار، به شکلِ قابل توجهی کاهش می یابد.

 

استراتژی کراس داکینگ در مورد چه نوع کالاهایی قابل اجرا است؟

 

در این قسمت، کالاهایی که امکان پیاده سازی استراتژی کراس داکینگ بر روی آنها وجود دارد را به شما معرفی خواهیم کرد. این کالاها عبارتند از؛

1.    کالاهایی که تقاضای بالایی برای خرید آنها وجود دارد: تقاضای بالا برای خرید یک کالای خاص، سبب می شود تا مدت زمانِ ماندگاری آن کالا در انبار کاهش یابد. به همین دلیل، می توان استراتژی کراس داکینگ را بر روی محصولاتی که تقاضای خرید بالایی دارند، پیاده کرد.

 

 2.   کالاهایی که تاریخ انقضای آنها کوتاه است: کالاهایی مانندِ مواد غذایی، مواد بهداشتی و...، باید در مدت زمانِ کوتاهی مصرف شوند و به همین دلیل، آنها را نمی توان برای مدتِ طولانی در انبار نگه داشت. بنابراین، معمولا در انبارهای مربوط به کالاهای فوق، از روش کراس داکینگ استفاده می شود.

 

 3.   کالاهایی که در یک بازه زمانی خاص، در طرحی ویژه قرار می گیرند: شرکت ها یا کارخانه ها معمولا برای افزایش میزان فروش خود، محصولاتِ خاصی را در یک بازه زمانی مشخص، در طرح ویژه قرار می دهند و با قیمت پایین تری نسبت به حالت معمولی، به فروش می رسانند. در این حالت، میزان تقاضا برای محصولات فوق افزایش می یابد و به همین دلیل می توان از روش کراس داکینگ برای انبار کردنِ آنها استفاده کرد.

tasvir 2

 

بهترین روش برای تحویل محصولات پر فروش به خریداران، استفاده از روش کراس داکینگ است.

 

سخن پایانی

 

در این مقاله که بنا به درخواست سایت ستایش لجستیک بود، تلاش شد تا به پرسشِ " کراس داکینگ چیست؟"، پاسخ داده شود. استراتژی کراس داکینگ، مدت زمان نگهداری محصولات در انبار و هزینه نهایی خرید آنها را کاهش می دهد.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار