| کد مطلب: ۱۱۶۰۳۳۶
لینک کوتاه کپی شد

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه اولی‌ها

دکتر مینا کاویانی، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، در خصوص نیازهای تغذیه‌ای ویژه روزه اولی‌ها در ماه رمضان، بر اهمیت تامین انرژی، پروتئین و ویتامین‌ها برای حفظ سلامت و رشد نوجوانان تأکید کرد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه اولی‌ها

به گزارش آرمان ملی آنلاین، دکتر مینا کاویانی، مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، در گفتگو با بهداشت نیوز، به اهمیت توجه به نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان به ویژه روزه اولی‌ها اشاره کرد. وی با بیان این که نوجوانان در سنین رشد قرار دارند، بر لزوم تامین نیازهای تغذیه‌ای آنها در طول ماه رمضان تأکید کرد.

دکتر کاویانی گفت: "در هنگام روزه‌داری، با کاهش تعداد وعده‌ها و میان وعده‌ها، برنامه غذایی باید به گونه‌ای تنظیم شود که تمام نیازهای تغذیه‌ای نوجوانان در وعده‌های سحر، افطار و شام برآورده شود."

وی افزود: "نوجوانان باید در برنامه غذایی خود مواد غذایی مانند نان و غلات، خرما، مغزها (مانند گردو و بادام)، گوشت قرمز و سفید، تخم‌مرغ و غذاهای گیاهی مانند عدس پلو و لوبیا پلو را گنجانده و از گروه‌های غذایی مهم مانند شیر و فرآورده‌های کم چرب برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها استفاده کنند."

دکتر کاویانی به والدین توصیه کرد که با توجه به حجم معده کوچک نوجوانان، تعداد وعده‌ها را افزایش دهند و برای پیشگیری از افت قند خون، از مصرف شیرینی‌های ساده مانند زولبیا و بامیه به ویژه در وعده سحر خودداری کنند.

وی همچنین بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزه اولی‌ها تأکید کرد و افزود: "با مصرف سبزی‌ها، میوه‌های تازه، نان و غلات، حبوبات و گوشت در برنامه غذایی نوجوانان می‌توان نیازهای تغذیه‌ای آنها را در ماه رمضان به درستی تأمین کرد."

این کارشناس تغذیه در پایان توصیه کرد که نوجوانان روزه‌دار برای حفظ سلامتی و بهبود عملکرد تحصیلی، مواد مغذی و فیبر غذایی مورد نیاز خود را از طریق مصرف غذاهای سالم و متنوع تأمین کنند.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار