خواص «لیمو ترش»
گلبن سهراب متخصص تغذیه
یکــــی از باورهای غــــلط که بین افــراد دیابتی دیده میشود این است که مصرف آب لیمــوی تازه باعث افزایش قند افراد مبتلا به دیابت میشود و نباید استفاده شود. لیموترش کامـل ۲۹ کیلوکالری انرژی دارد و فقط ۶ گرم قند دارد لیموترش منبع ویتامین C، اسیدفولیک، پتاسیم و فیبر است. فیبر موادغذایی باعث میشود قندخون بعداز مصرف آن ماده غذایی زیاد بالا نرود و در عین حال اندیـــسگلایسمی آب لیمو ترش بالا نیست، یعنی بعداز مصرف آن قندخون با شیب تند بالا نمیرود. پتاسیم و ویتامین C در آبلیموترش تازه در کاهش فشارخون نقش دارد، با توجه به اینکه افراد مبتلا به دیابت بیشتر از افراد معمولی مستعد افزایش فشارخون و بیماریهای قلبیوعروقی هستند مصرف آبلیموی تازه در حد یک چاشنی در کنار غذا میتواند در پیشگیری از بروز فشارخون و بیماریهای قلبیوعروقی نقش موثری داشته باشد. ویتامین C موجود در لیموترش تازه در سنتز کلاژن نقش دارد و میتواند در استحکام دیواره رگها و پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی نقش داشته باشد. همچنین سیترات پتــــاسیم موجــود در آبلیمـــوترش تازه مانع تشکیل سنگهای کلیوی میشود، بنابراین مصرف آن بــه این دسته از
بیماران هم توصیه میشود. مصرف آبلیمو همراه غذا باعث جذب بهتر آهن میشود، آبلیمو برای افراد مبتلا به کمخونی فقرآهن هم بسیار مفید است.
ارسال نظر