| کد مطلب: ۱۰۹۷۸۷۳
لینک کوتاه کپی شد

ظریف: سلاح مردم را حفظ نکرد، مردم بودند که سلاح را حفط کردند

وزیر خارجه پیشین کشورمان گفت: دوستانی که امیدوارند آمریکا ایران را نجات دهد یادشان باشد که کجا بودند و کجا هستند. همین کشور وقتی که علیه ایران سلاح شیمیایی استفاده شد گفت سلاح شیمیایی یک روش کشتن آدم‌هاست.

 ظریف: سلاح مردم را حفظ نکرد، مردم بودند که سلاح را حفط کردند

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایسنا؛ محمد جواد ظریف در کنگره حزب مردم سالاری اظهار داشت: در سال ۲۰۰۲ وقتی که آمریکا ایران   را محور شرارت اعلام کرد ، ۷ فوریه شارون به آمریکا رفت گفت بیخود به عراق حمله نکنید به کشور دیگر حمله کنید. بغداد آدرس غلط است و آدرس درست تهران است، آمریکا چرا به بغداد حمله کرد؟ دو دلیل دارد؛ نخست این بغداد ۱۲ سال تحت تحریم‌های ملل متحد است و اجماع امنیتی علیه عراق است و دلیل دیگر این‌که ایران سرزمین وسعی دارد و مردمی که حامی حاکمیت هستند و نمی‌توانیم بر مردم نفوذ کنیم.

 وی افزود: این سلاح نبود که مردم را حفظ کرد، این مردم بودند که سلاح را حفط کردند. سال ۲۰۰۸ بروید بولتن دانشمندان هسته‌ای امریکا را نگاه کنید  فردو تازه لو رفته‌است. می‌گویند فردو خطرناک است چون داخل کوه است و نمی‌توانیم بزنیم ، تحلیل می‌دهند این فردو را می‌توانیم بزنیم دو روش علمی هم ارائه می‌دهند اما آخرش می‌گویند نزنیم؛  چرا که اگر بزنیم مردم ایران مصمم‌تر می‌کنیم در پیگیری سلاح ، لذا این اتم نبود که ما را نجات داد، مردم بودند که اتم ما را نجات دادند. این واقعیت بعداز جنگ سرد بود. تئوری‌های جنگ سرد می‌گوید قدرت دو پایه دارد انگیزشی و مادی‌ . قدرت با اجازه همه دوستان نه موشک است نهGDP،فقط قدرت موشک است،GDP است، پیام و انگیزش هم هست. همانی که در برنامه۱۴۰۴  الهام بخشی می‌گویم.

پیام انقلاب و قدرت مردم بوده که حرفی برای زدن داشتیم

وزیر خارجه پیشین ادامه داد: هزینه آمریکا برای تسخیر ذهن‌ها در بین نیروهای نظامی خود هزینه زیادی است تا سرباز او در کشوری که می‌رود بتواند با آن کشور سازگاری داشته باشد. از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ آمریکا یک عملیات بزرگ نظامی انجام داده است. آمریکا همیشه یا در جنگ بود یا در کودتا چون فکر می‌کردند قدرت شان در همین مسائل است. در سال ۲۰۰۴ کنگره آمریکا به یک گروه مسئولیت می‌دهد که بررسی کند چرا آمریکا با لشکرکشی به اهدافش نرسیده است؟ این گزارش می‌گوید سیاست استفاده از نیروی نظامی برای پیشبرد اهداف آمریکا ناموفق بوده است و بنابراین آمریکا از سال ۲۰۰۴ آمریکا از کنش ذهنی استفاده می‌کند نه با کنش حضور حتی با روسیه و پوتین در دام امنیتی‌سازی آمریکا گرفتار شد. کنش آمریکا عوض شده و ما در جهان قطبی حضور نداریم. الان دنیا یک شبکه است و برخی کنشگران اصلا کشور نیستند. ایلان ماسک تصمیم می‌گیرد غزه یا اوکراین اینترنت داشته باشد یا نه. الان لایه‌های مختلف از قدرت شکل گرفته است از جمله لایه شبکه‌ای و مردم با مویابل خود دیگر مجبور نیستند فقط به گوگل متصل شوند.

ظریف با بیان این‌که «نگویید ظریف مخالف توان موشکی است» گفت: من به دلیل حمایت از  توان موشکی ایران سه بار تحریم شده‌ام. مزیت نسبی ما پیام انقلاب و قدرت مردم بوده است و این بوده که حرفی برای زدن داشتیم.

وی هم‌چنین در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: نباید بگوییم روسیه آمادگی جان فشانی برای ایران را دارد اصلا نباید چنین انتظاری داشته باشیم. من معتقد به ارتباط با روسیه هستم ولی با چشم باز. قرارداد ۲۵ ساله با چین را من امضا کردم ولی باید با چشم باز این ارتباط را داشته باشیم.

دنیا براساس آرزوها نمی‌چرخد

وزیر خارجه خارجه سابق ایران با بیان این‌که «ایرانیان خارج کشور هر کدام می‌توانند سفیر برای انقلاب، فرهنگ و خلیج فارس باشند» در عین حال درباره کسانی که آرزوی مهاجرت برای حل مشکلات‌شان را دارند گفت: دنیا براساس آرزوها نمی‌چرخد بلکه براساس واقعیت می‌چرخد. چرا مردم ما مهاجرت می‌کنند؟ درست است مشکل زیاد داریم ولی چون آرزو این است که با یک مهاجرت همه چیز درست شود، در حالیکه یک مرد و همسرش در خارج کشور برای زندگی در آپارتمان ۶۰ متری با قرض باید شب و روز کار کنند اما خیال می‌کنند اگر مهاجرت کنند به آن‌ها کاخ بیل گیتس می‌دهند.این آرزوها را باید پایان بدهیم.  آرزو داریم یک شبه پولدار شویم. آرزو به شما برنامه نمی‌دهد. آلمان دو جنگ جهانی را تحمیل کرد بخاطر آرزوی خودبزرگ‌بینی اما بعد به جای آلمان قوی، اروپای قوی را مطرح کرد.

منطقه قوی با ایران قوی فرق نمی‌کند

وی افزود: وقتی می‌گفتیم منطقه قوی، آقای شریعتمداری میگفت این حواسش نیست ما می‌خواهیم ایران قوی باشد در حالی‌که منطقه قوی با ایران قوی فرق نمی‌کند.ایران قوی است و هیچ کشوری در این منطقه به اندازه ایران سرمایه سیاسی و انسانی ندارد و همه به ما رشک می‌برند. ما این همه امکانات و سرمایه انسانی داریم. واقعیات را مبنا قرار دهیم. سال گذشته یک گروه فکر می‌کرد با پافشاری  حجاب درست می‌شود یک گروه فکر می‌کرد با این بازی‌ها حکومت سرنگون می‌شود. هر دو گروه آرزو داشتند و به کسانی که می‌گفتند واقعیات را ببینید، می‌گفتند وسط‌باز و ماله کش.

وی در پایان گفت: مردم بزرگ‌ترین عامل بازدارندگی هستند به شرط آنکه بر مبنای واقعیات عمل کنیم نه آرزوها.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار