| کد مطلب: ۱۱۸۸۳۲۰
لینک کوتاه کپی شد
11 سرای بازار تهران در آستانه «پلمب»/ گازکشی رستوران‌ها در بازار بزرگ، ایمن‌تر از سیلندرهای LPG

11 سرای بازار تهران در آستانه «پلمب»/ گازکشی رستوران‌ها در بازار بزرگ، ایمن‌تر از سیلندرهای LPG

معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان این که رستوران‌های بازار تهران از سیلندرهای گاز مایع (LPG) استفاده می‌کنند که خطر آن‌ها بسیار بیشتر از لوله‌کشی گاز است، گفت: اگر ۱۱ سرای بحرانی بازار بزرگ تا قبل از عید تعیین‌تکلیف نشوند، به سمت پلمب پیش خواهند رفت.

به گزارش آرمان ملی آنلاین ،با اشاره به وضعیت ساختمان‌های ناایمن بازار تهران، به‌ویژه ۱۱ سرایی که در فهرست بناهای بحرانی قرار دارند، اظهار کرد: محدوده بازار به‌دلیل بار اشتعال بسیار بالا، مستعد حریق‌های خاص است و مواد موجود در این محدوده عمدتاً قابل‌اشتعال و سریع‌الاشتعال هستند. در حریق‌های بازار، فرصت چندانی برای رسیدن به صحنه حادثه وجود ندارد و ضرورت دارد حریق در لحظه اول شناسایی و عملیات اطفاء نیز در کوتاه‌ترین زمان پس از شروع حادثه انجام شود.

وی با اشاره به طرح اطفای حریق بازار و طرح سیستم اعلام حریق افزود: این طرح‌ها آماده است و اجرای آن‌ها می‌تواند بازار را حداقل از خطر حریق نجات دهد.

اگر ایمنی رعایت نشود، ۱۱ سرای بازار تهران به سمت پلمب می‌رود

معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی درباره سرنوشت ۱۱ سرای بحرانی در صورت بی‌توجهی به اخطارهای اعلام‌شده گفت: دو تا سه هفته پیش اتفاقاتی مانند ماجرای مرکز تجاری شانزلیزه و آلومینیوم را داشتیم. مطمئن باشید در بازار، با توجه به حجم کالا و میزان مراجعه‌کنندگان، این سراها نیز به سمت قطع انشعاب و پلمب پیش خواهند رفت.

او ادامه داد: بارها اخطار و تذکر داده‌ایم و ظرفیت هشدار ما پر شده است. باید وارد مرحله اجرا شویم و دادستان نیز پای کار است. اخطار نهایی همین روزها ارسال خواهد شد و اگر این اماکن تا قبل از عید تعیین‌تکلیف نشوند، به سمت پلمب پیش خواهند رفت.

عبدولی در توضیح دیدگاه آتش‌نشانی نسبت به انبارداری و فعالیت تولیدی‌ها در بازار تهران اظهار کرد: لزومی ندارد کارگاه کفاشی پشت سر فروشگاه باشد. فروشندگان می‌توانند ویترین و محل عرضه را در بازار داشته باشند اما انبار و تولیدی باید به خارج از بازار منتقل شود. این تصمیم با هدف کاهش ازدحام و افزایش ایمنی اتخاذ شده است. اگر قرار است از شهروندان حفاظت کنیم، باید در حوزه ایمنی مدعی باشیم و شرایط ایمن برقرار باشد.

گازکشی رستوران‌ها؛ کاهش ریسک حریق در مقایسه با سیلندرهای LPG

وی با اشاره به موضوع لوله‌کشی گاز از خیابان ۱۵ خرداد برای رستوران‌ها گفت: رستوران‌های مهم بازار تهران از سیلندرهای گاز مایع (LPG) استفاده می‌کنند که خطر آن‌ها بسیار بیشتر از لوله‌کشی گاز است. با رعایت آیین‌نامه‌ها و ضوابط شرکت گاز و سازمان نظام مهندسی، انتقال گاز به رستوران‌های عمدتاً واقع در خیابان ۱۵ خرداد و ضلع جنوبی آن، ایمن‌تر از استفاده از سیلندرهایی است که در صورت بروز حادثه می‌توانند یک محدوده کامل را تخریب کنند.

عبدولی با تأکید بر تعلق خاطر عمومی نسبت به بازار تهران و اهمیت حفظ بافت تاریخی آن گفت: بازار را همه دوست داریم؛ هم به‌دلیل بافت تاریخی و هم یادآوری گذشته. اما باید شرایط ایمن فراهم باشد تا دچار وضعیت دیگری نشود.

دستگاه ها همکاری نکردند؛ طرح مخزن مرکزی و سیستم اطفاء حریق متوقف ماند

عبدولی درباره طرح استقرار پنج مخزن اضطراری در بازار بزرگ تهران توضیح داد: با توجه به کوچک‌بودن مغازه‌ها و حجره‌ها، امکان نصب پمپ و مخزن مجزا در هر واحد وجود ندارد. به همین دلیل پیشنهاد دادیم پنج مخزن مرکزی در بازار نصب شود؛ طرح آن آماده شد، لوله‌کشی‌ها طراحی شد و کار برای اجرا نیز پیش رفت، اما به‌دلیل عدم همکاری برخی نهادها و سازمان‌ها متوقف ماند.

او گفت اجرای این طرح می‌تواند سطح ایمنی بازار را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد: در صورت اجرای طرح، ورودی هر مغازه یک اسپرینکلر نصب می‌شود و اگر حریقی رخ دهد، همان‌جا کنترل می‌شود و اجازه سرایت به واحدهای مجاور را نمی‌دهد. این سیستم اطفای حریق در دنیا پذیرفته‌شده است و در واقع مانند آن است که بالای سر هر مغازه یک آتش‌نشان مستقر باشد تا حریق را در لحظه مهار کند.

معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی درباره امکان اجرای این طرح گفت: کار سختی نیست. طراحی فنی و مطالعات دشوار انجام شده و خوشبختانه بازار نیز آمادگی خود را برای اجرا اعلام کرده است. امیدواریم نهادهای ذی‌ربط همکاری کنند تا این طرح عملیاتی شود، چون کاملاً شدنی است.

جدید

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار