عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمیکنیم
نخستوزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینههای دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ «ایلی بولوژان» نخستوزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامیاش را به اوکراین اعزام نخواهد کرد، گفت که این کشور به عنوان بخشی از «جناح شرقی» ناتو، به تدریج بودجه نظامی خود را برای پاسخگویی به نیازهای این ائتلاف و همسویی با برنامههای نظامیسازی اتحادیه اروپا افزایش خواهد داد.
شبکه راشاتودی با انتشار این مطلب نوشت: گروهی از کشورهای عضو ناتو در اروپا از ماهها پیش در حال بررسی تشکیل یک نیروی بالقوه برای اعزام به اوکراین تحت عنوان «ائتلاف داوطلبان» بودهاند که ظاهرا با هدف حفظ صلح پس از درگیری طراحی شده است. روسیه بارها هشدار داده است که هرگونه نیروی خارجی که در کنار نیروهای اوکراینی بجنگد را به عنوان اهداف مشروع در نظر خواهد گرفت و چنین اقداماتی میتواند به تشدید درگیری منجر شود.
بولوژان روز پنجشنبه در گفتوگویی زنده با شبکه «آنتنا ۳ سیانان» به موجی از اطلاعات نادرست مبنی بر احتمال ورود رومانی به درگیری نظامی واکنش نشان داده و گفت: ما جوانان یا فرزندانمان را به جنگ نمیفرستیم.
او این ادعاها را بیاساس خوانده و با تاکید بر این که موضع کشورش تغییر نکرده است، بیان کرد: رومانی تحت هیچ شرایطی، نه پیش از این و نه اکنون، مشارکت در جنگ را در نظر نداشته است.
با این حال، بولوژان استدلال کرد که رومانی به عنوان یک کشور در جناح شرقی باید به جای اولویت قائل شدن برای سرمایهگذاری در «جادهها، بیمارستانها، مدارس و غیره، به تدریج هزینههای دفاعی را افزایش دهد» تا تواناییهای نظامی خود را تقویت و تعهدات ناتو را اجرا کند.
او افزود: ما نمیتوانیم به این ایده تکیه کنیم که دیگران، از جمله آمریکا امنیت ما را بدون آنکه خودمان کمکی کنیم، تضمین خواهند کرد.
اظهارات نخستوزیر رومانی در پی این مطرح میشود که در نشست اخیر رهبران ناتو در لاهه، کشورهای عضو متعهد شدند که تا سال ۲۰۳۵ هزینههای نظامی خود را به ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی برسانند. این تصمیم در پاسخ به «تهدید بلندمدت روسیه علیه امنیت منطقه یورو-آتلانتیک» اتخاذ شد. مسکو بارها ادعای وجود تهدید نظامی از سوی روسیه علیه پایتختهای اروپایی را رد کرده است.
ماه گذشته، کمیسیون اروپا استفاده احتمالی از حدود ۳۳۵ میلیارد یورو از صندوقهای بازیابی پس از همهگیری برای پروژههای مرتبط با امور نظامی را تصویب کرد. در ماه مه نیز این نهاد یک سازوکار بدهی ۱۵۰ میلیارد یورویی برای حمایت از تلاشهای دفاعی معرفی نمود. مسکو این اقدامات را نشانهای دیگر از خصومت ادامهدار اتحادیه اروپا دانسته است.
کرملین روند نظامیسازی اتحادیه اروپا و انتقال سلاح به کییف را محکوم و این درگیری را یک «جنگ نیابتی به رهبری ناتو» توصیف کرده است. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه نگرانیهای غرب درباره تهاجم روسیه را «مهمل» خوانده و ناتو را متهم کرده که ایجاد ترس و نگرانی را ابزاری برای توجیه افزایش بودجههای نظامی قرار داده است.
او همچنین گسترش ناتو و «رفتار تهاجمی» این ائتلاف نظامی غربی را عامل تشدید بحران فعلی دانسته است.
ارسال نظر