هشدار نارنجی و زرد هواشناسی: بارشهای شدید و سرمازدگی در کمین ۱۴ استان
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی در شمال و شمال غرب کشور هشدار داد.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، سازمان هواشناسی کشور با صدور دو هشدار نارنجی و زرد، از تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداریهای جوی در چندین استان خبر داد. این هشدارها بهویژه در ساعات شب و صبح نسبت به تنشهای دمایی و احتمال بارشهای شدید توجه میدهد.
سازمان هواشناسی درخصوص تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداریهای همرفتی بهویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب همراه با رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گرد و خاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ هشدار نارنجی صادر کرد.
به نقل از همشهری؛ بر اساس این هشدار امروز (سهشنبه) نیمه شمالی اردبیل و شمال استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و فردا (چهارشنبه) شمال اردبیل، شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی با خطر بالا آمدن ناگهانی آب رودخانهها و سیلابی شدن مسیلها و آبگرفتگی معابر، صاعقه، اختلال در ناوگان حمل و نقل، وزش باد شدید موقتی، کاهش دید افقی، خسارت سازههای سبک و موقت و شکستن نهال و درختان فرسوده مواجه خواهند شد.
بنابراین پرهیز از قرار گرفتن و اتراق در حریم و بستر رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، خودداری از برپا کردن چادرهای مسافرتی در بستر رودخانهها، پرهیز از پرواز با هواپیماهای سبک، بالگرد و گلایدر و آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی، پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و عدم توقف در اطراف درختان و دیوارهای فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره ضروری است.
خطر سرمازدگی در کمین ۱۴ استان
سازمان هواشناسی همچنین نفوذ زبانههای سامانه پرفشار و کاهش نسبی دما که باعث تنش دمایی بهویژه در هنگام شب و ساعات اولیه صبح میشود، هشدار زرد صادر کرد که طبق آن، فردا (چهارشنبه) کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام، غرب و جنوب اصفهان، شمال فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و ارتفاعات استانهای تهران، البرز و مازندران و پنجشنبه ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران، گلستان و سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی محصولات کشاورزیشان در خطر خسارت خواهد بود.
این سازمان موارد زیر را به کشاورزان، باغداران، دامداران و پرورشدهندگان طیور در استانهای یادشده توصیه کرد:
استفاده از کودهای پتاسه و کودهای کامل میکرو در مزارع صیفی، کنترل پوشش گلخانهها و بستن دریچهها جهت جلوگیری از نفوذ سرما، عدم هرس درختان باغی، تامین سوخت و سرویس و راهاندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانهها، مرغداریها و دامداریها با توجه به کاهش دما، محافظت از تاسیسات و سیستمهای آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین، مصرف کودهای اسید آمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی به صورت غیرمستقیم بالای تاج درختان جهت مقاومسازی درختان به سرما، تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغها با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت و استفاده از جیره غذایی پر انرژی برای دام و طیور
ارسال نظر