احسان شریعتی: نسل جدید مثل اینترنت است؛ نگران کننده و امیدوار کننده
یک پژوهشگر فلسفه اظهار کرد: نسل جدید در جهانی زندگی می کند که با جهان پیشین کاملاً متفاوت است. ما هم باید زبان آن ها را فرابگیریم و با آن ها ارتباط برقرار کنیم. این نسل تولیدات فرهنگی و هنری دارند و ما باید بتوانیم با آن ها ارتباط بگیریم و جهان ایشان را بشناسیم. بنابراین ضمن اینکه باید خاطره و میراث گذشتگان را به نسلهای جدید منتقل کنیم، باید از این نسل بیاموزیم و شیوههای جدید زندگی را از ایشان بیاموزیم. نسل جدید مثل اینترنت است، هم نگرانکننده است و هم امیدوارکننده! و بهقول هایدگر که با الهام از شعر هولدرلین میگوید: «اما هر جا خطر است، نیروی منجی نیز از همانجا میبالد

به گزارش آرمان ملی آنلاین؛ دکتر احسان شریعتی گفت: انقطاع نسلی و حافظگی و اندیشگی یکی از مشکلات بزرگ ما است. ما دچار آلزایمر فرهنگی شدهایم و این نگرانکننده است. به خصوص متولدین این دو دهه اخیر دچار چنین وضعیتی هستند. در دانشگاه ورودیهای جدید حتی از حوادث سال ۱۳۸۸ هم خبر ندارند، چه برسد به حوادث زمان انقلاب و آن ها را ماقبل تاریخ محسوب میکنند! بنابراین این یک مشکل جدی است. وی افزود: امروز یک انقلاب ارتباطی و اینترنتی در حال وقوع است که همه، هم همه چیز را میدانند و هم نمیدانند. بنابراین نسل جوان فکر میکند که همه چیز را میداند. در ضمن دافعه فرهنگ حاکم دین به معنای مناسکی و آیینی خیلی کمرنگ شده است. این امر تعجب برانگیزی هم هست، زیرا در نظام گذشته که سکولار بود، جامعه خیلی مذهبی بود، اما در این نظام عکس آن به وقوع پیوسته است. ما ممکن است در آینده یک واکنش دورانی داشته باشیم.
این پژوهشگر فلسفه بیان کرد: الان آگاهیهای زیادی وجود دارد، اما خودآگاهی وجود ندارد. یعنی حجم اطلاعات وسیع است. الان ذهن ما مثل اسفنج که آب جذب میکند، انبوهی اطلاعات را در خود جمع کرده. این موجب گیجی می شود. در نتیجه نسل جوان نمیتواند به خوبی جمعبندی کند و علل شکستها و ناکامیها را دریابد. این نگرانکننده است. البته این را هم باید افزود که ما هم باید از این نسل بیاموزیم که چرا چنین شده است. این تغییر ذائقه چرا رخ داده است. وی ادامه داد: نسل جدید در جهانی زندگی می کند که با جهان پیشین کاملاً متفاوت است. ما هم باید زبان آن ها را فرابگیریم و با آن ها ارتباط برقرار کنیم. این نسل تولیدات فرهنگی و هنری دارند و ما باید بتوانیم با آن ها ارتباط بگیریم و جهان ایشان را بشناسیم. شریعتی تصریح کرد: بنابراین ضمن اینکه باید خاطره و میراث گذشتگان را به نسلهای جدید منتقل کنیم، باید از این نسل بیاموزیم و شیوههای جدید زندگی را از ایشان بیاموزیم. نسل جدید مثل اینترنت است، هم نگرانکننده است و هم امیدوارکننده! و بهقول هایدگر که با الهام از شعر هولدرلین میگوید: «اما هر جا خطر است، نیروی منجی نیز از همانجا میبالد!»
ارسال نظر