| کد مطلب: ۱۱۶۶۸۵۴
لینک کوتاه کپی شد

ماده مخدر کِمیکال از گُل خطرناک‌تر است/ کِمیکال چیست؟

مصرف مواد مخدر روانگردان بین نوجوانان کشور افزایش نگران‌کننده‌ای پیدا کرده است و کارشناسان هشدار می‌دهند که این مواد علاوه بر عوارض جسمی، آثار منفی متعددی برای روان هم دارند.

 ماده مخدر کِمیکال از گُل خطرناک‌تر است/ کِمیکال چیست؟

چند روز پیش، فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که مردی در پیاده‌رو، دقایق زیادی در حالت کاملا خمیده، روی یک پای خود ایستاده و تعادلش هم از بین نمی‌رود. کسی که از او فیلم گرفته، در این ویدئو می‌گوید: این حالت، از اثرات مصرف "ماده مخدر کِمیکال" است که مصرف آن جدیداً در کشور زیاد شده و باعث می‌شود که فرد ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به حالت خلسه برود و متوجه اطرافش نشود.

کارشناسان می‌گویند سن شروع مصرف مواد مخدر در ایران کاهش پیدا کرده و مصرف مواد روانگردان بین جوانان و به خصوص دانش‌آموزان دبیرستانی افزایش نگران‌کننده‌ای پیدا کرده است و فرقی نمی‌کند ساکن شمال شهر باشند یا جنوب شهر؛ همه طبقات اجتماعی گرفتار آن شده‌اند. موضوعی که علاوه بر عوارض جسمی، می‌تواند عوارض روانی متعددی داشته باشد و حتی منجر به مرگ فرد شود. افرادی که عمدتا ۱۵ تا ۱۶ ساله‌اند.

کِمیکال چقدر خطر دارد؟

اما کمیکال چیست و آیا ناگهان بر سر زبان‌ها افتاده است؟ کمیکال (Chemical)، یک ماده مخدر روانگردان است که به ‌عنوان ماریجوانای صنعتی هم شناخته می‌شود. البته برخلاف ماریجوانای طبیعی که از گیاه شاهدانه به دست می‌آید، کمیکال در آزمایشگاه‌های غیرقانونی و بدون نظارت تولید می‌شود و ترکیبی از ماریجوانای سنتی و ترکیبات شیمیایی است به گفته کارشناسان، همین ترکیبات، این ماده مخدر را خطرناک‌تر کرده است.

استفاده از کمیکال نه تنها سلامت فرد را به شدت تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند منجر به وابستگی شدید، آسیب‌های مغزی، مشکلات رفتاری و حتی مرگ شود. مشکلات قلبی و عروقی مثل افزایش شدید فشارخون و ضربان قلب، سکته مغزی، حمله قلبی و کمای کوتاه‌مدت، اختلالات تنفسی و خطر ایست تنفسی در دوزهای بالا، تشنج، مشکلات گوارشی مثل حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه شدید مخصوصا در مصرف اول، ناباروری به خصوص در مردها (به دلیل تغییر در DNA)، کوچک شدن مغز، کوتاهی قد نوجوانان و تخریب کلیه‌ها، کبد و ریه‌ها مهم‌ترین آثار جسمی مصرف این ماده ارزان و خطرناک هستند.

کمیکال خطرات روانی متعددی هم دارد؛ از توهم و هذیان‌گویی گرفته تا اختلالات روانی مزمن مثل اسکیزوفرنی، اختلالات اضطرابی، افسردگی شدید و حتی زوال عقل. به خصوص براثر مصرف مداوم. انزوا و مشکلات اجتماعی (از دست ‌دادن روابط، شغل، تحصیلات، عدم مسئولیت‌پذیری، از دست دادن قدرت تصمیم‌گیری، بی‌میل شدن به زندگی) از دیگر اثرات مصرف این ماده است.

کمیکال به شدت اعتیادآور است و حتی یک ‌بار مصرف آن می‌تواند وابستگی روانی و جسمی ایجاد کند. این ماده روانگردان خیلی هم جدید نیست و و گزارش‌های موجود نشان می‌دهد که سال ۱۳۸۸ از طریق مسیرهای قاچاق وارد ایران شده است. این ماده به شکل سیگار، اسپری و خوراکی (مخلوط در نوشیدنی‌ها) مصرف می‌شود و به دلیل ارزان بودن، دسترسی آسان، تبلیغات نادرست در شبکه‌های اجتماعی، کنجکاوی، فشار هم‌سالان و باورهای غلط مبنی بر بی‌خطر بودن بین نوجوانان رواج زیادی دارد.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار