آب و هوا میتواند بر سردردهای میگرنی تاثیر بگذارد
بسیاری از افراد دچار سردردهای میگرنی میگویند آبوهوا یکی از بزرگترین محرکهای سردردهای آنها است.

به گزارش آرمان ملی آنلاین پزشکان هنوز به طور کامل نمیدانند که چرا برخی از مغزها نسبت به تغییرات محیطی حساستر هستند.
آنچه ما میدانیم این است که افراد مبتلا به میگرن سیستم عصبی حساسی دارند و برخی تغییرات محیطی - مانند تغییر در فشار هوا، دما، رطوبت و کیفیت هوا - میتوانند مسیرهایی را در مغز فعال کنند که منجر به درد میشود.
چطور آبوهوا میگرن را تحریک میکند
محرکهای آبوهوایی میتوانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند، اما چند عامل شایع آبوهوایی محرک میگرن وجود دارند.
تغییرات فشار هوا یا جو از جمله رایجترین عوامل ذکر شده هستند.
وقتی یک سیستم طوفانی وارد منطقهای میشود، فشار هوا کاهش مییابد. برخی از دانشمندان معتقدند که این تغییر ممکن است بر فشار داخل سر شما یا نحوه انبساط و انقباض رگهای خونی در مغز شما تأثیر بگذارد.
یک نظریه این است که تغییرات فشار هوا ممکن است باعث عدم تعادل کمی در فشار بین داخل جمجمه و محیط بیرون شود. این امر ممکن است مستقیماً اعصاب حساس به درد در سر را تحریک کند و باعث التهاب و شروع میگرن شود.
برخی دیگر به التهاب، نحوه پردازش ورودیهای حسی توسط مغز و تغییرات در میزان ناقل عصبی سروتونین اشاره میکنند - که نقش کلیدی در فعال شدن میگرن دارند.
دمای بسیار بالا، با روزهای بسیار گرم یا بسیار سرد، یا تغییرات ناگهانی دما، میتواند تعادل داخلی بدن را بر هم بزند. رطوبت بالا یا تغییرات سریع در میزان رطوبت میتواند اثر مشابهی داشته باشد.
آلایندههای هوا مانند ازن و دی اکسید نیتروژن میتوانند باعث التهاب در اعصابی شوند که در میگرن نقش دارند.
نور شدید خورشید نیز میتواند به ویژه آزاردهنده باشد، احتمالاً به دلیل حساسیت بیشتر به نور و سیستم پردازش بصری بیش فعال در مغز.
رعد و برق و بادهای شدید نیز ممکن است در برخی افراد با حملات میگرن مرتبط باشند.
به طور خلاصه، تغییرات آب و هوایی میتوانند به عنوان عوامل استرسزا بر مغزی که از قبل برای حساسیت بیشتر برنامهریزی شده است، عمل کنند. محرکها و پاسخهای دقیق از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما تحقیقات نشان میدهد که تعامل بین آب و هوا و زیستشناسی ما نقش مهمی در زیرمجموعهای از بیماران مبتلا به میگرن دارد.
چه کار میتوانید بکنید
شما نمیتوانید آب و هوا را تغییر دهید، اما میتوانید اقداماتی پیشگیرانهای انجام دهید. در اینجا چند نکته برای کمک به مقاومسازی برنامه میگرن خود در برابر آب و هوا آورده شده است:
سردردهای خود را پیگیری کنید: حملههای سردرد میگرنیتان را ثبت کنید و آن را با شرایط آب و هوایی تطبیق دهید. ممکن است به این ترتیب به الگوهایی پی ببرید، مانند اینکه سردردها یک روز قبل از باران باریدن یا در طول تغییرات دما بروز میکنند که به شما امکان میدهد برنامه دارویی خود را تنظیم کنید.
عادات غذایی، خواب و ورزش سالم ایجاد کنید: کمآبی بدن، خواب نامناسب و وعدههای غذایی حذف شده میتوانند اثرات محرکهای آب و هوایی را تشدید کنند، بنابراین حفظ تعادل بدن به کاهش آسیبپذیری کمک میکند. ورزش منظم و یک رژیم غذایی سالم نیز میتواند کمک کند.
محیطی مناسب برای جلوکیری از سردرد ایجاد کنید: در روزهایی که آفتاب شدید است یا رطوبت زیاد است، در داخل خانه بمانید. عینک آفتابی، ماسک چشم یا حتی عینکهای نور آبی میتوانند مفید باشند. برخی افراد متوجه میشوند که گوشگیرهای خاصی میتوانند تغییرات فشار احساس شده در گوش میانی را کاهش دهند.
مدیتیشن، تکنیکهای ذهنآگاهی یا بیوفیدبک را امتحان کنید: این شیوهها به افراد یاد میدهند چطور پاسخهای فیزیولوژیکی خود، مانند پاسخهای عضلانی و تنفس را تعدیل کنند. این استراتژیها میتوانند به سیستم عصبی شما کمک کنند تا به مرور زمان واکنش کمتری نشان دهد، که میتواند به ویژه در مواجهه با عوامل غیرقابل کنترل مانند آب و هوا مفید باشد.
پیشدرمان را در نظر بگیرید: اگر میدانید که طوفان احتمالاً میگرن شما را تحریک میکند، میتوانید داروهای تسکیندهنده را در نزدیکی خود نگه دارید یا حتی در طول رویدادهای آب و هوایی، خود را به طور پیشگیرانه درمان کنید.
به درمان پیشگیرانه توجه کنید: اگر آب و هوا باعث میگرن مکرر در شما میشود، با پزشک خود در مورد درمانهای پیشگیرانه - داروها، مکملها یا دستگاههای نورومدولاسیون - که میتوانند به طور منظم برای کاهش وقوع میگرن استفاده شوند، صحبت کنید.
مهم است به یاد داشته باشید که اگرچه آب و هوا میتواند یک عامل محرک باشد، اما به ندرت تنها عامل محرک است. میگرن معمولاً نتیجه مجموعهای از عوامل است: استعداد ژنتیکی، هورمونها، استرس، خواب، غذا و نیز آب و هوا.
ارسال نظر