| کد مطلب: ۱۱۷۴۸۴۸
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» در گفت‌وگویی بررسی می‌کند

پایان فصل دعواهای سیاسی

آرمان ملی، گروه سیاسی: بعد از شروع جنگ ایران و اسراییل مشاهده کردیم که در داخل ایران با انسجام و همکاری در مقابل این تهاجم ایستادند و همچنین ملت توانست با این همبستگی از نظر روانی نیروهای مسلح را پوشش دهند تا بتوانند با اعتماد به‌نفس کامل به‌فعالیت‌های خود ادامه دهند. در این مورد باید بگوییم که همکاری ملت و نیروهای مسلح در اوج خود قرار دارد و همچنین شکافی که بین دولت و ملت قرار داشت در این روزها تاثیری بر روابط نگذاشته است و به‌همین دلیل باید بگوییم برخی از طراحی‌های دشمن با شکست مواجه شد ولی با این حال برخی از طیف‌های سیاسی همچنان تلاش می‌کنند با دولت در فضای انتقادی باشند.

پایان فصل دعواهای سیاسی

 فضایی که نه‌تنها فعالیت‌های دولت را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد بلکه باعث چنددستگی در جامعه خواهد شد. در این مورد با یکی از تحلیلگران سیاسی گفت‌و‌گویی انجام داده‌ایم. پیرموذن در این مورد معتقد است اکنون فصل انتقاد از دولت نیست به‌دلیل اینکه همه باید در مقابل یک دشمن متحد مقابله کنیم و در این وضعیت نیاز به آرامش داخلی داریم. در ادامه این مصاحبه را می‌خوانید.

فصل انتقاد‌های سیاسی

کمال‌الدین پیرموذن، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در مورد تحرکات نیروهایی که مخالف دولت هستند به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «قبل از هرچیزی باید به این موضوع اشاره کنم که اکنون ما همه یک هدف مشترک را دنبال می‌کنیم و باتوجه به روند جنگی در منطقه همواره باید آمادگی‌ خود را در برابر تهاجم‌های احتمالی حفظ کنیم. براساس شواهد و مشاهدات عینی باید بگوییم که در بین طیف‌های مختلف سیاسی و اجتماعی از هر گروه دسته‌ای انسجامی مشاهده می‌کنیم که دشمن را هم تحت‌تاثیر قرار داده است و البته همین روند همچنان ادامه خواهد داشت. احزاب سیاسی مختلف همچنان در مجلس شورا هم با همفکری به‌دنبال رفع نواقص امنیتی و دفاعی هستند و در این مورد به ‌نتایجی هم دست پیدا کرده‌اند که در نوع خود جای تقدیر و تشکر دارد. با این حال در این مورد باید به نکته‌ای اشاره کنم و بگویم انسجامی که اکنون در بین شاخه‌های مختلف مدنی و سیاسی وجود دارد باید به‌نوعی مدیریت شود که بتوان از آن بهره‌برداری کرد، چه در زمان جنگ و چه در پایان جنگ باید به‌نوعی تحرک داشته باشیم که این انسجام و همدلی به همه موضوعات سرایت کند اما همچنان برخی هستند که دست از نواختن سازهای مخالف برنمی‌دارند و همواره به‌دنبال انتقاد از دولت هستند و این موضوع را درنظر نمی‌گیرند که فرقی نمی‌کند که در شرایط جنگی چه دولتی در راس کار باشد. واقعا اینکه دولت اصولگرا باشد یا اصلاح‌طلب تفاوتی دارد؟» او در همین مورد و با اشاره به‌وقت‌شناسی جریان‌های سیاسی ادامه می‌دهد:‌ «اینکه ما باید بتوانیم در جنگ برابر دشمنان تا دندان مسلح دفاع کنیم مهم است و بعد از رسیدن به این هدف مهم نیست که چه دولتی در پاستور باشد. با این توضیح باید بگویم که اکنون فصل انتقاد و اعتراض به دولت نیست. روند داخلی کشور طبق برنامه در حال انجام است و شرایط جنگی برخی باعث تسریع برخی موارد هم شده است که نشانه خوبی است. در مورد سیاست‌های خارجه هم باید به این نکته اشاره کنیم که رهبر انقلاب از نزدیک تحولات را برنامه‌ریزی می‌کنند و در این حوزه هم جای نگرانی نیست.اینکه طیفی می‌خواهد همچنان سناریوهای خود را در سیاست‌داخلی و خارجی به‌کرسی بنشاند منطقی نیست. برخی از هواداران طیف تندرو اصولگرها معتقدند اینکه از دولت یا شخص رئیس‌جمهوری انتقاد می‌شود از واجبات بازی‌های سیاسی است. این درست است ولی نه در شرایطی که باید یک‌صدا با دشمن مقابله کنیم».

پاسخگو باشند

باتوجه به اینکه اکثریت تحلیلگران داخلی و البته مسئولان بالادستی بر انسجام ملی تاکید دارند و شهروندان هم در این مورد نشان دادند همین هدف را دنبال می‌کنند، برخی که پیش از جنگ هم ساز مخالفت می‌نواختند همچنان به‌همان مسیر خود بدون وقفه ادامه می‌دهند و از برنامه‌های سیاست ‌خارجه انتقادهای تکراری مطرح می‌کنند، بدون اینکه راه‌حلی ارائه دهند. در این مورد امیرحسین ‌ثابتی، نماینده تهران در مجلس شورا با انتقاد از برخی سیاست‌ها در حوزه دیپلماسی به‌خصوص برجام و تهدید اروپایی‌ها به فعال کردن مکانیزم ماشه، به‌ خانه ملت گفت: «حالا با توجه به سابقه تاریخی عملکرد غربی‌ها، استفاده از مکانیزم ماشه تعجب‌برانگیز نیست چرا که از ابتدا این بند را در برجام آورده بودند که بتوانند به وقتش علیه کشورمان فشار وارد کنند و دوسال پیش وقتی با یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده برجام گفت‌وگو می‌کردم، وی تاکید داشت که غربی‌ها از مکانیزم ماشه استفاده خواهند کرد و امروز کسانی باید پاسخگو باشند که بر اثر عجله و یا هر نیت دیگری با پذیرفتن مکانیسم ماشه در برجام، کشور را وارد چنین فشار و بحرانی کرده‌اند. البته با توجه به اینکه امروز در اوج درگیری با غربی‌ها و اروپایی‌ها هستیم، فعال‌کردن مکانیسم ماشه در عمل تغییری ایجاد نمی‌کند چرا که تحریم‌ها علیه ما در بالاترین سطح وجود دارد و حمله نظامی نیز به کشورمان انجام شده است، در حقیقت مکانیسم ماشه با توجه به این شرایط و با توجه به حجم جنایت‌های غرب علیه ما دیگر فشار بیشتری به نسبت جنگ حساب نمی‌شود ولی این مساله اثرات روانی و رسانه‌ای خودش را تا حدی به همراه خواهد داشت». او در همین مورد ادامه می‌دهد: «طبق برجام ایران به مدت ۵ و ۸ سال تحت تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی بود اما عملا بعد از پایان این دوره زمانی، کشورهای غربی حتی یک فشنگ هم به ما ندادند لذا این تصور که با برجام ما تبادل نظامی وسیعی پیدا کردیم و اگر مکانیسم ماشه فعال شود دچار محدودیت می‌شویم، تصور غلط و غیرواقع بینانه‌ای است». روشن نیست که وقتی خود ثابتی تاکید می‌کند مکانیسم ماشه تاثیر چندانی بر وضعیت کشور ندارد، در زمانی‌که نیاز به وحدت در سیاست خارجی کشور احساس می‌شود، چرا چنین موضوعی را مطرح کرده است؟

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار