| کد مطلب: ۱۱۷۴۶۴۴
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» در گزارشی مطرح می‌کند

آسیب دعواهای جناحی در روزهای جنگی

آرمان ملی- گروه سیاسی: آنچه مسلم است هر کشوری که وارد درگیری‌های نظامی می‌شود فضای داخلیش باید به‌نوعی باشد که دشمنان نتوانند روی شکاف‌های بین ملت و مسئولان حساب باز کنند در غیر این صورت مدیران جامعه توانی برای مقابله همه‌جانبه نخواهند داشت.

آسیب دعواهای جناحی در روزهای جنگی

 در این مورد باید به وضعیت اکنون ایران اشاره کنیم که بعد از حمله غربی‌ها به کشور اکثر طیف‌های سیاسی، اجتماعی و حتی برخی از مخالفان داخلی و خارجی خط خود را از دشمن جدا کرده و خواستار آرامش داخلی شدند که البته همین موارد توانست بسیاری از حربه‌های دشمن برای استفاده از شکاف‌های داخلی را خنثی کند. با این حال همچنین طیفی در داخل هستند که گویا آشنایی عمیقی با مفهوم انسجام ندارند و از هر بهانه‌ای برای حمله به دولت و شخص رئیس‌جمهوری استفاده می‌کنند این در حالی است که چهره‌های شاخص اصولگرایی، اصلاح‌طلب، اعتدالی و... بر اهمیت انسجام و کنار گذاشتن اختلافات تاکید دارند. در این مورد به آخرین تحولات داخلی خواهیم پرداخت که همچنان در اظهارات تندروها نشانه‌هایی از دوقطبی مشاهده می‌کنیم.

دولت در برابر تخریب‌ها

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در یادداشتی به انتقادات و نقدهایی که از پاستور می‌شود پرداخت و در این مورد نوشت: «نمی‌توان از برخی واکنش‌های انتقادی داخلی عبور کرد. انتقاد حق طبیعی جامعه است و دولت، همواره خود را پاسخگو می‌داند. اما انتظار می‌رود نقدها، بر پایه دقت، انصاف و منافع ملی استوار باشند. تقلیل این گفت‌وگوی مهم به تعابیری جزئی یا تفسیرهای شتاب‌زده، هم از اعتبار آن و هم از ظرفیت‌هایی که در این سطح از دیپلماسی عمومی می‌توان بهره‌برداری کرد می‌کاهد. امروز کشور ما بیش از هر زمان، نیازمند هم‌صدایی و هم‌افزایی است. دولت منکر تنوع نگاه‌ها نیست. اما معتقد است در مواجهه با چالش‌های جهانی، یکپارچگی ملی از ضروریات قطعی است. هیچ‌کس از نقد گله ندارد؛ گله آنجا است که برخی هنوز تفاوت بین گفت‌وگو و وادادگی، یا تفاوت صراحت و سستی را در نیافته‌اند. اگر امروز رئیس‌جمهوری ایران مستقیما با افکار عمومی غرب صحبت می‌کند، نشانه قدرت و بلوغ جمهوری اسلامی است، نه ضعف آن. بی‌واسطه سخن گفتن با جهان، از نشانه‌های حاکمیت ملی است؛ نه خلاف آن.»

پرهیز از اختلاف‌افکنی

بسیاری از چهره‌های نظام همواره بر انسجام اجتماعی تاکید دارند در همین مورد آیت‌ا... صادق آملی‌لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی نوشت: «صهیونیسم، صرفا یک پروژه‌ سیاسی نیست، بلکه ظهور سازمان‌یافته‌ قدرت‌های استعمارگر در برابر اسلام است. در برابر چنین دشمنی که اساس هویت اسلامی را هدف قرار داده، وحدت جامعه، نه‌تنها یک توصیه، بلکه ضرورتی عقلی و شرعی است. در چنین شرایطی، هرگونه صدا یا رفتار تفرقه‌انگیز، آگاهانه یا ناآگاهانه، در خدمت تقویت جبهه‌ صهیونیسم قرار می‌گیرد.» باتوجه به اینکه طیف تندروی اصولگراها واکنش‌های ضد انسجام از خود نشان می‌دهند ولی با این حال برخی از چهره‌ها در اظهاراتی جناح‌ها را دعوت به آرامش می‌کنند. محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین مورد با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی نوشت: «دعواهای جناحی در این وضعیت حساس، بازی در زمین دشمن صهیونی و آمریکایی است. پشت‌سر رهبر انقلاب گام برداریم و از افراط و تفریط پرهیز کنیم. همه قوا و نیروهای مسلح در امتداد انسجام ملی و حضور تاریخی مردم در صحنه، در هماهنگی بزرگی با یکدیگر قرار دارند. این وحدت پُل پیروزی ماست.»

تاکید بر تضعیف دولت‌ها

کمیته اقتصادی جبهه پایداری انقلاب اسلامی در واکنش به نامه ۱۸۰ تن از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه که خواستار ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای شده بودند، بیانیه‌ای منتشر کرد و ضمن یادآوری عملکرد دولت روحانی، نسبت به تکرار مسیر شکست‌خورده اعتماد به غرب هشدار داد. خبرگزاری فارس در این مورد نوشت: «در ابتدای این بیانیه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با اعضای دولت دوازدهم آمده است: «اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ هر جا توانسته‌اند ضربه زده‌اند.» کمیته اقتصادی جبهه پایداری این سخنان را «جمع‌بندی تاریخی یک تجربه تلخ» خواند و تأکید کرد که این مسیر، نه تنها در عمل منجر به بهبود وضعیت اقتصادی نشد، بلکه موجب ثبت رکوردهایی بی‌سابقه در شاخص‌های منفی اقتصادی شد.» در ادامه بیانیه، با استناد به آمارهای رسمی، عملکرد دولت حسن روحانی در حوزه‌هایی نظیر تورم، نرخ ارز، رشد نقدینگی، نرخ فقر و شکاف طبقاتی مورد نقد قرار گرفته و گفته شده: «دولتی که همان راهکارهای مدنظر امضاکنندگان نامه را اجرا کرد، رکورددار تورم 3/59 درصدی، جهش هفت برابری نرخ ارز و رشد نقدینگی 8/42 درصدی شد.»

مخالفت‌ها در مجلس

تندروهای مجلس شورا هم در این روزها ساکت نماندند و از هر بهانه‌ای برای حمله به دولت استفاده می‌کنند. حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس توئیت یک کاربر آذربایجانی را بازنشر کرد و در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «بعد از شنیدن مصاحبه آقای پزشکیان با تاکر کارلسون، مجری شبکه آمریکایی، توییت یکی از فعالان سیاسی جمهوری باکو درباره ایشان را دیدم. سوگمندانه و با عرض شرمندگی باید بگویم توصیف دقیقی کرده است: پزشکیان مثل دکتر رشید محمدوف ماست. خوش‌زبان و مهربان است، اما فقط به درد مراسم خواستگاری می‌خورد نه ریاست. آن هم به شرطی که فقط چای بخورد و حرف نزند، چون ممکن است با یک جمله همه‌ چیز را خراب کند.» در همین مورد امیرحسین ثابتی، نماینده تهران یادداشتی طولانی در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر کرد و می‌توان گفت تندترین واکنش را نشان داد. او در بند پایانی یادداشتش آورد: «فقط امیدوارم متوجه این حقیقت بشوید که دست فرمان یک سال گذشته دولت شما در حوزه سیاست خارجی نیاز به تغییرات جدی دارد وگرنه اگر قرار باشد این مسیر شکست خورده را بازهم امتحان کنید که نتیجه‌اش تکرار اتفاقات تلخ گذشته باشد، آن زمان نوع تعامل مجلس با دولت دچار تغییرات بنیادین خواهد شد.»

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار