| کد مطلب: ۱۱۷۴۲۷۱
لینک کوتاه کپی شد

گزارش «آرمان ملی» از آمار شهدای جنگ و تعداد مجروحان

بیش از هزار شهید و 5750 مجروح

آرمان ملی – گروه اجتماعی: هرچند چهره تهران، به حالت عادی بازگشته است و از جنگ دوازده روزه ایران و اسرائیل، حالا خانه‌های ویران و پرچم‌های سیاه سردر خانه‌ها و حجله‌های جوانان در کوچه‌ها باقی مانده است، اما تبعات این جنگ، تا سال‌ها در روح و روان و خاطره جمعی تهران و همه شهرهایی که آسیب دیدند، باقی خواهد ماند.

بیش از هزار شهید و 5750 مجروح

حالا رئیس بنیاد شهید از شهادت 1100نفر خبر داده است. از زن و کودک و نوزاد چندماهه گرفته، از فرمانده و دانشمند تا سربازان وظیفه‌ای که هیچ گناهی نداشتند، جز آنکه زمان خدمت در پادگان و سر پست خود بودند. شهیدانی که برخی هنوز حتی پیکرهایشان پیدا نشده است و مادرانشان حتی فرصت خداحافظی با جگرگوشه‌هایشان را نداشتند. هنوز ایران عزادار است، از مرگ عزیزانِ وطن.

رئیس بنیاد شهید با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اعلام کرد: آمار شهدای حمله‌های رژیم صهیونی به مرز ۱۱۰۰ نفر رسیده است.

سعید اوحدی معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در برنامه تهران20، از تشکیل کمیته پدافند با پنج کارگروه تخصصی در حوزه‌های درمان و اسکان خبر داد و گفت: در حادثه اخیر، حدود ۵ هزار و ۶۰۰ نفر مجروح شدند. زمانی که به زندان اوین حمله شد، مجروحان به بیمارستان خاتم‌الانبیاء منتقل شدند. به‌رغم فشار بالا، کادر پرستاری با ایستادگی مثال‌زدنی خدمات ارائه دادند.

وی همچنین اعلام کرد: در حوزه اسکان نیز اقداماتی برای مجروحانی که در بیمارستان‌های اعصاب و روان بستری هستند، صورت گرفته است. ۷۰ دستگاه بنیاد شهید برای پشتیبانی تجهیز شده‌اند.

رئیس بنیاد شهید با اشاره به همکاری وزارت بهداشت، افزود: به محض انتقال پرونده‌های بیماران به بنیاد شهید، آنها تحت پوشش کامل بیمه قرار خواهند گرفت.

وی افزود: در تمام تجاوز‌هایی که مخصوصاً در این حمله اخیر از سوی رژیم صهیونی با استفاده از موشک‌ها و پهپاد‌ها اتفاق افتاد، هدف اصلی آنها ایجاد بی‌نظمی اجتماعی و شکاف میان مردم و نظام بود. اما برخلاف تصور و نقشه‌های شومشان، وقتی با شکست مواجه شدند، این ملت بزرگوار نه تنها تسلیم نشد، بلکه صحنه را به نظمی همراه با آرامش و وفاداری تبدیل کرد. امروز مردم ما به بلوغ سیاسی رسیده‌اند.

برخی هنوز شناسایی نشده‌اند

وی با ارائه آخرین آمار شهدای حملات اخیر رژیم صهیونی گفت: ۱۰۶۰ شهید عزیز در سراسر کشور دفن شده‌اند. علاوه بر این، ۱۶۰ نفر از مجروحان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و برخی از آنها هنوز شناسایی کامل هویتی نشده‌اند.

رئیس بنیاد شهید افزود: از میان این شهدا، ۱۲۶ زن شجاع و پرافتخار از بانوان کشور ما هستند که با مظلومیت تمام به شهادت رسیدند. از جمله آنها سرکار خانم انصاری، پزشکی متعهد بود که در مطب شخصی‌اش کار می‌کرد. ایشان در دوران کرونا همسرشان را از دست دادند و دو فرزند نوجوان ۱۸ و ۱۹ ساله داشتند. همان شب، زمانی که پهپاد‌ها منزل‌شان را هدف گرفتند، مادر شهید شد و این دو نوجوان در نیمه شب پیکر مادرشان را با دستان خود از زیر آوار بیرون کشیدند.

اوحدی همچنین به خانواده‌های چند شهید اشاره کرد و گفت: ما خانواده‌هایی داریم که پنج یا هفت شهید تقدیم کرده‌اند. بنده شخصاً به خانه‌هایی رفتم که تصاویر شهدا روی دیوار‌ها بود، از نوه‌ها تا داماد و پسر و دختر خانواده. در این خانه‌ها صبوری و ایمان را با تمام وجود می‌بینید.

170 نفر بستری هستند

مراکز درمانی ایران نیز از جمله مکان‌هایی بودند، که هدف حمله اسرائیل قرارگرفتند. به طوری که طبق آمار وزارت بهداشت، 7بیمارستان در جنگ دوازده روزه آسیب دیدند. این درحالی بود که آسیب‌هایی که به بیمارستان فارابی کرمانشاه وارد شد، از همه جدی‌تر بود. این میان اما بیش از 5750نفر مجروح شدند که برخی‌شان هنوز در بیمارستان بستری هستند. اما برخی افراد هم که آسیب جسمی جدی ندیده بودند نیز، دچار شوک شدند. حالا اما آثار استرس بعد از حادثه هنوز در بسیاری افراد مشهود است و آثار روانی این دوازده روز، تا سال‌ها بعد، در جسم و جان ایرانیان اثرگذار خواهد بود.

در همین راستا، معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به شمار مجروحان ناشی از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان و اقدامات درمانی انجام شده از آغاز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تا کنون، گفت: به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، ۵۷۵۰ نفر مجروح شدند که اغلب آنها پس از مداوا مرخص شده‌اند و اکنون نیز ۱۷۰ نفر از این مجروحان همچنان در بیمارستان‌ها بستری هستند.

سیدسجاد رضوی در تشریح اقدامات درمانی وزارت بهداشت در طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی، با اشاره به آمار مجروحان ناشی از حمله رژیم صهیونیستی گفت: به دنبال حملات رژیم صهیونیستی، ۵۷۵۰ نفر در کشور مجروح شدند و به بیمارستان‌ها ارجاع داده شدند. اغلب مجروحان پس از دریافت خدمات مورد لزوم، مرخص شده‌اند و اکنون نیز ۱۷۰ نفر همچنان در بیمارستان‌ها بستری هستند که حدود ۷۰ تا ۷۵ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) خدمات لازم را دریافت می‌کنند.

کمبود دارو نداشتیم

معاون درمان وزارت بهداشت درباره تامین دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در تأمین دارو، تجهیزات و لوازم پزشکی مشکل و کمبودی نداشتیم؛ تنها گاهی برای ایاب‌وذهاب کارکنان با مشکلاتی روبه‌رو می‌شدیم. در مجموع در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی، با کمبود خاصی در حوزه درمانی مواجه نبودیم و حتی نیاز به استفاده از ذخایر استراتژیک پیش نیامد.

رضوی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت از نظر ارائه خدمات درمانی و سلامت در آماده‌باش کامل است، گفت: آنچه از سوی مقامات رسمی کشور اعلام می‌شود، ملاک عمل ماست و تاکنون هشدار رسمی درباره بحران‌های پیش‌رو صادر نشده است؛ بااین‌حال، ما در خدمت مردم هستیم و از نظر خدمات درمانی آمادگی کامل داریم.

وی درباره خدمات مشاوره‌های روانی به حادثه‌دیدگان نیز گفت: نخستین موضوعی که رئیس‌جمهور در جریان جنگ بر آن تأکید کرد، بار روانی ناشی از آن بود. وزیر بهداشت نیز در این زمینه دستورات لازم را برای ارائه خدمات مشاوره روانی صادر کرد و مراکز مشاوره فعال‌تر شدند.

او با بیان اینکه افزایش آسیب‌های روانی در جنگ، مساله‌ای ثابت شده است، گفت: در همین راستا نیز وزارت بهداشت مطالعاتی را درباره اختلال اضطراب پس از سانحه آغاز کرده و در حال اجرای برنامه‌های متعددی برای آسیب‌دیدگان است.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین درباره مراکز درمانی آسیب دیده گفت: حدود هفت بیمارستان ما چه مستقیم چه غیر مستقیم مورد آسیب قرار گرفتند. در کرمانشاه یکی از بیمارستان‌های ما به صورت جدی آسیب دید و بیماران جابه‌جا شدند. آسیبی که به بیمارستان سوختگی ما وارد شد، با جابه‌جایی بیماران خدمت رسانی طی سه چهار ساعت انجام شد.

او گفت: متأسفانه در جریان حوادث اخیر، برخی از مراکز درمانی مهم از جمله بیمارستان سوختگی مورد هدف قرار گرفتند. این اقدام نشان می‌دهد که هدف اصلی، ایجاد آسیب و تلفات انسانی بوده است.

معاون وزیر بهداشت گفت: بر اساس برآوردهای معاونت توسعه، بیمارستان فارابی کرمانشاه نیاز به نوسازی کامل دارد. همچنین برنامه‌ریزی‌هایی برای جایگزینی بخش‌های تخریب‌شده از جمله مرکز سوختگی در حال انجام است. راه‌اندازی مراکز تخصصی سوختگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در دستور کار است و این مراکز به زودی راه‌اندازی خواهند شد تا خدمات لازم را در اختیار آسیب دیدگان قرار دهند.

 

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار