«آرمان ملی» گزارش می دهد
«شهروندان» هدفِ حمله به اوین
آرمان ملی- گروه سیاسی: سومین روز از تیرماه پهپادهای رژیم اسراییل با حمله مستقیم به زندان اوین در تهران، دهها نفر از کارکنان، زندانیان و خانوادههای ملاقاتکننده را به شهادت رسیدند و بخشهایی از زیرساختهای این مرکز رسمی قضایی را تخریب کردند که این حمله با هدف مستقیم شهروندان طراحی شده بود. براساس آخرین اطلاعات بهدست آمده، ۷۹ نفر از جمله پرسنل زندان، سربازان، مراجعان، زندانیان و خانوادههای آنان به شهادت رسیدند. همچنین در این حملات چندین نفر نیز زخمی شدند که هنوز آمار دقیقی از آنها در دست نیست.

این اقدام نفوذیهای اسراییل نهتنها دستاورد جنگی خاصی محسوب نمیشود بلکه مورد منتقد فعالان حقوقبشر داخلی و خارجی قرار گرفت. در ادامه این گزارش به آخرین خبرهای منتشر شده در مورد حمله به زندان اوین از سوی رژیم اسراییل خواهیم پرداخت.
روایت نمایندهها از حمله به زندان
در روزهای اخیر تعدادی از نمایندههای مجلس شورای اسلامی برای بررسی آخرین وضعیت راهی زندان اوین شدند تا روند کار بعد از حمله را بررسی کنند. حسن قشقاوی، عضو کمیسیون امنیت ملی در واکنشی به آنچه مشاهده کرده است در فضای مجازی نوشت: «در جریان بازدید از زندان اوین، زوایای مختلف این جنایت هولناک را از نزدیک مشاهده کردم. بر خلاف ادعای رژیم جنایتکار صهیونیستی در خصوص حمله نمادین به زندان، بخشهای مختلفی از زندان نظیر بند ۲۰۹ مورد اصابت مستقیم قرار گرفتهاند. سابقه تاریک اسراییل در هدفگرفتن بیمارستانها و بیماران، باعث شد اینبار نیز درمانگاه زندان با حضور برخی از پزشکان، بهیاران و زندانیان مورد حمله قرار گیرد. درخصوص رژیمی که مدعی هدفگیری دقیق با سلاحهای پیشرفته است، هدفگرفتن بندهای مختلف زندان نظیر بند ۲۰۹، درمانگاه، سالن ملاقات و ساختمان اداری چیزی جز افشای ماهیت پلید و سفاک این رژیم موقتی نیست». امیرحسین ثابتی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بعد از بازدید از زندان اوین در فضای مجازی نوشت: «همراه با جمعی از نمایندگان تهران و اعضای کمیسیون قضایی مجلس، از زندان اوین بازدید کردیم. زندان اوین جزو اماکن غیرنظامی بود که هفته گذشته توسط صهیونیستها مورد حمله قرار گرفت. شهدایی که بسیاری از آنها مردم عادی ملاقاتکنندگان و بستگان زندانیان، سربازان وظیفه و کارمندان اداری زندان و حتی بعضی از عابران پیاده در خیابان کناری زندان بودند. صهیونیستها اعلام کرده بودند هدفشان از این حمله، آزادسازی زندانیهای امنیتی بوده که بخشی از آنها عوامل خود موساد بودهاند اما بهرغم موشکباران زندان، حتی یک زندانی نیز موفق به فرار نشد و بلافاصله تمام آنها به مکان امن دیگری منتقل شدند. بهعبارتی دیگر همانطور که آنها در اهداف کلانشان تجزیه ایران، نابودی جمهوری اسلامی، از بین بردن تاسیسات فردو و شکاف در بین مردم ناکام ماندند، حتی در اهداف کوچکترشان مانند فراری دادن زندانیان امنیتی نیز ناکام ماندند، هرچند طبق معمول وحشیگری و رذالتشان را با قتل عام مردم عادی نشان دادند».
حمله به بیمارستان و سالن ملاقات
ساعت 11و50 دقیقه پرندههای رژیم اسراییل به بیمارستان زندان اوین حمله کردند و در ادامه به بخشهای مختلف این بیمارستان مثل آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه، سردخانه و اتاقهای بستری آسیب زیادی دیدند و بنابر گزارشها بیشتر بخشها دیگر قابلیت استفاده ندارد. یکی دیگر از ساختمانهایی که از بین رفت، ساختمان سالن ملاقات بود. شدت این انفجار بهحدی بود که ساختمان هنوز در شرایط خطرناکی قرار دارد و هر لحظه امکان ریزشش وجود دارد. حمله در ساعت ملاقات انجام شد و شدت این انفجارها به حدی بود که ساختمانهای اطراف نیز آسیب دیدند و حتی برخی ساکنان آنها که هیچ ارتباطی با زندانیان و زندان نداشتند به شهادت رسیدند. در این میان تعداد زیادی خودرو نیز که در زندان یا اطراف آن پارک شده بودند نیز بر اثر موج انفجارها به چندین متر آن طرفتر پرت شده و کاملا له شده بودند.
انتقال زندانیان به سایر زندانها
بعد از حمله اسراییل به زندان اوین قوه قضاییه از انتقال زندانیان زندان اوین به سایر زندانهای استان تهران خبر داد. در همین مورد مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: «با حمله باند جنایتکار رژیم صهیونیستی به زندان اوین و تخریب بخشهایی از آن، مسئولان سازمان زندانها به منظور رعایت حقوق زندانیان و ارائه خدمات بهتر، مددجویانی که در این زندان در حال تحمل حبس بودند را به سایر زندانهای استان تهران منتقل کردند. سازمان زندانها و اقدمات تامینی و تربیتی کشور بلافاصله پس از اقدام جنایتکارانه و خلاف قوانین بین المللی رژیم صهیونیستی به منظور حفظ حقوق زندانیان و فراهمکردن فضا برای نیروهای امدادی، محکومانی که در این زندان در حال تحمل حبس بودند را به سایر زندانهای استان تهران منتقل کرد ه است».
شهادت زنان بیگناه
روایتها از اولین لحظات بعد از حمله بسیار زیاد است زیرا بسیاری از خانوادهها برای ملاقاتی یا پیگیری وضعیت خانوادههایشان آمده بودند، بنابر روایت رسانههای داخلی یکی از کشتهشدهها رفته بود تا زندانی را آزاد کند که اوین را زدند. پیکرش پس از دو روز جستوجو در میان آوار پیدا شد. هستی محمدی، یکی از قربانیان بود. زنی جوان که آن روز برای پیگیری آزادی یک زندانی به اوین رفته بود. رهگذران نیز از این فاجعه در امان نماندند. مهرانگیز ایمنپور، نقاش ۶۱ ساله، آن روز برای پیادهروی از خانهاش در حوالی اوین بیرون آمده بود. موج انفجار موشکی، جانش را گرفت. لیلا جعفرزاده، مادر جوانی با کودکی هشتماهه، نیز برای پیگیری آزادی همسرش به اوین رفته بود که کشته شد. همچنین تعدادی از مددکار زن و کادر زندان در زیرآوار جان باختند: اکرم محمدسلیمی، زهرا عبادی، مهناز خوشکردار و پوراندخت سعادتنژاد. زهرا عبادی، عاطفه بعاجزاده، خانم لطفی اسامی زنان کشته شده هستند.
محکومیتهای بینالمللی
این حمله با واکنشهایی خارجی هم همراه شد. در این مورد ثمین الخیطان، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمانملل این حمله را «نقض جدی قوانین بشردوستانه بینالمللی» خواند. به گفته عفو بینالملل حمله عمدی به اهداف غیرنظامی تحت قوانین بشردوستانه بینالمللی ممنوع است و میتواند مصداق جنایت جنگی باشد. ژاننوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه که در گروه ضدایرانیهای اروپایی حضور دارد هم با غیرقابلقبول خواندن حمله اسراییل، این کشور را متهم کرد که جانِ 2 شهروند فرانسوی زندانی در این زندان را به خطر انداخته است. خواهر یکی از فرانسویان نیز حمله را «کاملا غیرمسئولانه» توصیف کرد.
ارسال نظر