گزارش «آرمان ملی» از افزایش ابتلا به کرونا
رعایت کنید، نگران نباشید
آرمان ملی – شفق محمدحسینی: همه، سالهای همهگیری کرونا را هنوز به یاد داریم. هستند افرادی در اطرافتان که هراسی که کرونا در دلشان انداخت، تا سالها بعد از گذر از همهگیری، همچنان برایشان یادآور ترسی است، که گاه زندگیشان را مختل کرده بود.

اما همان ترس در نهایت تبدیل به نقطه قوتی شد، تا آستین هایمان را بالا بزنیم و در کنار هم، با بیماری مبارزه کنیم، که جهان را از پای نینداخت و در نهایت، امید و اتحاد همه در کنار هم، بر ترس از بیماری غلبه کرد. هرچند در این میان عزیزان بسیاری را از دست دادیم، که تا ابد جای همهشان در قلب ما خالی خواهد ماند و یادشان درکنارمان گرامی و جاوید است. این میان نقش کادر درمان را نمیشود نادیده گرفت، که از جانشان گذشتند و در کنار مردم ماندند.
بهار همیشه فصلی است که آغاز حساسیتهای فصلی است. از ابتدای بهار، طبق گفته متخصصان، برخی بیماریها با کمی افزایش روبهرو بود. حالا از هفته گذشته آمار افزایش مبتلایان به کرونا، بیشتر شده است. هرچند متخصصان معتقدند که جای نگرانی وجود ندارد و بیماری جدی و خطرناک نیست، اما همه افراد طبق آنچه از گذشته به یاد دارند، بهتر است که بیشتر مراقب باشند. همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بهتر است که بیش از دیگران مراقب باشند و از حضور در مکانهای شلوغ پرهیز کنند. طبق آماری که خود پزشکان دارند، موارد شدیدتر تنها مربوط به بیماران دارای سیستم ایمنی ضعیفتر و بیماران زمینهای و افراد مسنتر است.
در همین راستا، دکتر حمید عمادی، متخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره روند افزایشی کرونا به «آرمان ملی» گفت: از ابتدای بهار بیماریهای عفونی مانند آنفلوآنزا زیاد بود. کرونا هم درواقع به موازات آن از اول بهار بین آدمها میچرخید. ولی اخیرا در این ده روز گذشته، آمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته است و درحال افزایش است. ما معمولا از بیماران آزمایش میگیریم و درواقع همه ویروسها را چک میکنیم. حالا میدانیم که کووید نسبت به قبل، بیشتر شده است.
مردم نگران نباشند
این متخصص عفونی درباره علائم مراجعان به کرونا نیز گفت: در افرادی که سیستم ایمنی قویای دارند، خیلی علائم خاصی ندارد و شبیه یک سرماخوردگی است، شاید کمی شدیدتر. فقط درحال حاضر آن افرادی که بستری میشوند، چون افرادی هستند که سن بالا دارند و داروهای شیمی درمانی استفاده میکنند، خلاصه آدمهایی که به نوعی سیستم ایمنیشان ضعیف شده است و آنها حالشان کمی نامساعدتر است، یعنی مانند آن سالهایی که پیر و جوان همه مبتلا میشدند، دیگر نیست. امروز دیگر مردم همه میدانند که چه باید بکنند تا مبتلا نشوند، ما از اپیدمی کووید درآمدیم و همه بهتر میدانند. مشکل ما درواقع عمل نکردن به این موارد بهداشتی است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه نیازی نیست مردم نگران شوند، افزود: واقعیت این است که در زمان همه گیری، بدن افراد نسبت به کووید هیچ مقاومتی نداشت و ویروس جدیدی بود، درنتیجه همه وقتی مبتلا میشدند، دچار بیماری شدیدی میشدند. ولی درحال حاضر به آن صورت نیست و در این سالها همه کمابیش چند بار مبتلا به کرونا شدهاند و واکسن زدند. درنتیجه بدن ما دیگر با کرونا غریبه نیست و بیماریاش شدید نیست. اما واقعیت این است که زیادتر شده است و مردم باید بدانند. چیزخاصی نیست و نیاز به نگرانی نیست. افراد مسنتر و افرادی که شیمی درمانی میکنند، پیوند شدند و سیستمهای ایمنی ضعیفی دارند، فقط این افراد نیاز است که بیشتر مراقبت کنند. وگرنه مردم اضطراب نداشته باشند، بیماری خاصی نیست. سرما میخورند و خوب میشوند.
افزایش بیماران
درحالی که یک متخصص عفونی دیگر به «آرمان ملی» گفت که تا امروز تفاوت چندانی در تعداد بیمارهای ابتلا به کرونا نداشته است، اما یکی از بیماران که به یکی از بیمارستانهای خصوصی مراجعه کرده بود، به «آرمان ملی» گفت که این بیمارستان پر از بیماران کرونایی بود. این فرد جوان که خودش یک هفته در بیمارستان بستری شده بود، حالش خوب نبوده، و با همان علائم کاهش اکسیژن به بیمارستان مراجعه میکند، اما درحال حاضر روبه بهبود است. البته خود این فرد معتقد است که هزینه بیماری برایش مهم نبوده است. درحالی که یک فرد عادی برای یک سرماخوردگی معمولی باید درحدود دومیلیون تومان هزینه کند. حالا اما افرادی که در مکانهای عمومی تردد دارند، بهتر است حواسشان بیشتر از قبل به بهداشت فردی خود باشد و در صورت داشتن علائم سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنند.
دکترمحمدرضا ناظر، متخصص عفونی در اصفهان نیز به «آرمان ملی» گفت: بیماران نسبت به روزهای قبل کمی بیشتر شدهاند، اما خیلی زیاد نیست و ما تنها نسبت به بیماران شهر خودمان که قبلا هم مراجعه میکردند، میتوانیم نظر بدهیم، وگرنه آمار دقیقتر را باید وزارت بهداشت بدهد. بیماران با علائمی شبیه قبل، با تب و لرز و بعضا تنگی نفس افراد مراجعه میکنند، بهخصوص افرادی که در آن زمان واکسن کرونا را نزده بودند. درباره کرونا تشخیص خیلی مهم است. در اصفهان تا حدی بیماران بیشتر شده است. افرادی که واکسن کرونا را قبلا زده بودند، معمولا بیماری در آنها شدت زیادی ندارد.
این متخصص عفونی با اشاره به رعایت بهداشت فردی افزود: در شلوغی کمتر باشید و در مکانهای شلوغ از ماسک استفاده کنید. افرادی که بیماری زمینهای دارند، خانه را ترک نکنند. از عروسی و عزاداری و مساجد، افرادی که بیماری زمینهای دارند، پرهیز کنند. افرادی که خودشان بیمار هستند و علائم سرماخوردگی دارند نیز، این افراد در مکانهای عمومی و سرکار حضور پیدا نکنند، و دیگران را آلوده نکنند. که متاسفانه این نکته را بیماران رعایت نمیکنند.
سویه جدیدی نیست
علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم به افزایش مبتلایان به کرونا اشاره کرده بود.
رئیسی با بیان اینکه عفونت حاد تنفسی مرتب رصد میشود، به ایرنا گفت: حدود ۲ درصد عفونتهای تنفسی کرونا مثبت شدند، اما سویه جدیدی نیست و واکسن آن زده شده است. اکنون کرونا مانند سایر ویروسها که بومی شدند، بومی شده و زمانی خطرناک میشود که سویه جدید بیاید.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روزهای اخیر با ارسال نامهای به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماریهای حاد تنفسی، بهویژه کووید- ۱۹ و آنفلوآنزا تأکید کرده بود.
در روزهای اخیر، با توجه به افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا، هرچند جایی برای نگرانی وجود ندارد، اما بهتر است که افراد رعایت بهداشت فردی خود را انجام دهد. هرچند طبق گفته پزشکان، دیگر خبری از آن بحران همه گیری نیست و با توجه به اینکه همه حداقل چند بار به کرونا مبتلا شدیم، اگر هم بیمار شویم، قطعا خفیف خواهد بود. اما مهمترین نکته این است که برای کاهش احتمالات شدیدشدن بیماری، بهتر است که با داشتن علائم، به پزشک مراجعه کنید، تا هم خیال خودتان راحت شود و هم افراد کمی را درصورت مبتلا شدن، درگیر کنید.
ارسال نظر