تغذیه و کاهش استرس در امتحانات
علی میلانی متخصص تغذیه
بهتر است در زمان امتحانات هیچکدام از وعدههای اصلی غذایی حذف نشود و برای مدیریت استرس توصیه میشود که حتما از مصرف منابع قندی پرهیز شود چرا که این مواد غذایی با تغییراتی که در میزان قندخون ایجاد میکنند هم عملکرد مغز را تحتتاثیر قرار میدهند و هم اینکه مقدار استرس را بالا میبرند. بهتر است در ایام امتحانات مصرف سبزیجات و حبوبات افزایش یابد چرا که این مواد غذایی میتوانند مواد معدنی، فیبر و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کنند و علاوه بر کمک به کنترل استرس عملکرد مغز را بهبود بخشند، حتما باید از مصرف مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع خودداری شود چرا که استفاده از این مواد غذایی ضمن ایجاد اختلال در سیستم عملکرد مغز افزایش استرس را بههمراه دارد. مصرف وعده غذایی سنگین در روز امتحان میتواند عملکرد مغز را تحتتاثیر قرار دهد و استفاده از غذاهای چرب میتواند سبب خوابآلودگی شده و از اینرو توصیه میشود که نیمی از وعده غذایی قبل از امتحان و نیمی دیگر بعد از آزمون مورد استفاده قرار گیرد و همچنین بهتر است وعده غذایی روز امتحان سبک و حاوی سبزیجات، غلات کامل و حبوبات باشد. بهتر است مصرف پروتئینهای حیوانی در روز امتحان کنترل شده باشد و توصیه بر این است که بیشتر از پروتئینهای گیاهی استفاده شود، استفاده از میانوعدههایی که ارزش غذایی بالایی دارند نظیر خشکبار و میوهها میتوانند جایگزین مناسبی برای وعده غذایی باشند و از اینرو میتوان قبل از امتحان از این میانوعدهها استفاده کرد و بعداز امتحان وعده اصلی غذایی مورد استفاده قرار داد تا با مشکل خوابآلودگی حین برگزاری امتحان مواجه نشویم.
ارسال نظر