| کد مطلب: ۱۰۳۹۴۸۸
لینک کوتاه کپی شد

خط و نشان تکنسین‌ها و سوپرانقلابی‌ها


اتفاقات زیادی در پشت پرده سیاست رخ می‌دهد که مردم از آن مطلع نیستند، اما به هر حال نشانه‌های روشن آن در عرصه سیاسی دیده می‌شود. یکی از این اتفاقات، اختلافات جدید جبهه پایداری و حامیان قالیباف است. این اتفاق البته از سال ۸۴ به تناوب رخ داده، اما در فضای غیرانتخاباتی، عموما این اختلافات علنی نمی‌شد. رویداد24 نوشت، روزنامه همشهری در گزارشی با عنوان «پشت پرده پارلمان»، حملات تندی علیه قالیباف منتشر کرده است؛ چه آنکه مشخصا در بخشی از گزارش اهداف قالیباف را به انتخابات پیوند زده است: «اهدافی که البته چندان بی‌ارتباط با انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نیست.» در همان گزارش نوشته شده که به‌خاطر مسائل انتخاباتی، قالیباف به صورت چراغ خاموش عزل و نصب‌های خود را در مجلس انجام می‌دهد: «همه این موارد اما تنها بخشی از اتفاقات رخ داده در پارلمان است، قالیباف همچنان مشغول عزل و نصب است و نیروهای مدنظرش را در سمت‌های مختلف مجلس قرار می‌دهد اما با این تفاوت که این ‌بار خبری از این انتصاب‌ها در رسانه‌های ارتباط جمعی منتشر نمی‌شود.» روزنامه همشهری از انتصابات با عنوان حضور اتوبوسی تیم قالیباف در مجلس یاد کرده است: «رئیس فعلی مجلس که روزگاری مدعی شفافیت بود و از لزوم آگاهی مردم از چند و چون اقدامات صورت گرفته در مجلس می‌گفت به صورت پنهانی یارانش را وارد مجلس کرده و اصطلاحا اتوبوس یاران چشم انتظارش را به ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان برساند.»
نماد مدیر جهادی!
علاوه بر همشهری، صداوسیما هم ظاهرا آن نگاه پیشین را به قالیباف ندارد؛ چنانکه این بار در سفر استانی رئیس مجلس شرایطی دیگر حاکم بود؛ قالیباف عزم یک سفر استانی داشت و گمان می‌کرد مثل دولت روحانی، همه مسئولان در مقابلش ردیف می‌ایستند و شبکه‌های صداوسیما در تمام بخش‌های خبری نشان می‌دهند که چطور رئیس مجلس، تک‌تک مسئولان استانی را شماتت می‌کند و تا یکی دو هفته بعد هم مستند‌های بازدید‌های میدانی آقای رئیس از شبکه‌های تلویزیون پخش می‌شود. اما این بار خبری از پوشش گسترده سفر قالیباف نبود. به یاد بیاورید زمانی از صداوسیما و دیگر رسانه‌ها به صف بودند تا تصویر قالیباف را با لباس گلی منتشر کنند تا «مدیریت جهادی» به تصویر کشیده شود. قالیباف که از کهگلیویه و بویراحمد برگشت، نشان داد او هم مرد عمل است. اگرچه تا امروز مجلس یازدهم چه در زمینه مشکلات اقتصادی مردم عملکرد موفقی نداشته است، اما این دلیل نمی‌شود که قالیباف در پاسخگویی به رقیبان درون‌جریانی هم ضعیف باشد. او به صراحت از جایگاه ریاست مجلس از سوپر انقلابی‌ها گلایه کرد و گفت «بنا نیست ما تنبلی کنیم، دهانمان را باز کنیم، هر حرف نپخته‌ای را به زبان بیاوریم و اسم خودمان را بگذاریم انقلابی. به قول حضرت آقا، سوپرانقلابی. بعضی‌ها را نگاه می‌کنیم، هر چه نگاه می‌اندازیم که چه کرده؟ هیچ نکرده. ولی از همه هم طلبکار است. هر کسی هم که یک دیکته‌ای نوشته، ممکن است غلطی هم نوشته، ایراد می‌گیرد که «آقا چرا یک غلط داری؟ خب، تو که هیچ غلطی نکرده‌ای و عمر خودت را تباه کرده‌ای! حداقل تو حق نداری به اسم انقلاب حرف بزنی» علی‌محمد نمازی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره اینکه آقای قالیباف، بی‌پروا و شفاف سوپرانقلابی‌ها را مخاطب قرار می‌دهد، می‌گوید «دو احتمال را به وجود می‌آورد؛ یکی اینکه می‌خواهد بگوید با آفت‌هایی که کشور و نظام را تهدید می‌کند مخالف است و هشدار بدهد که شاید دیگران جلوی این‌ها را بگیرند و به مدعیانی که مطلقا مواضع خود را درست می‌دانند، بفهماند که مطلق‌انگاری و صحیح دانستن رفتار‌های خودشان تهدیدی برای نظام است. یک احتمال هم وجود دارد آن هم این موضوع است که از حاشیه‌هایی که درباره خانواده‌اش صورت گرفت، ناراحت است و می‌خواهد با این عنوان و پوشش این اتفاق را محکوم کند.»
ریشه اختلاف
محمدصادق کوشکی از چهره‌های اصولگرا در پاسخ به رئیس مجلس، گفته « در عرصه سیاسی قالیباف راه را به درستی طی نکرده.» امیرحسین ثابتی از چهره‌های نزدیک به این جریان هم در شبکه‌های اجتماعی نوشت «دقیقا یکی از علل مشکلات امروز کشور همین است که تکنسین‌هایی مثل قالیباف به جای بهشتی و مطهری و... وارد مباحث نظری شده‌اند.» اما این نمایش پرده‌های دیگری هم داشت. قالیباف روز سه‌شنبه در جمع ائمه جمعه کشور هم صحبت‌هایی را مطرح کرد. او گفته بود «در بودجه ۱۴۰۰ حقوق مالکانه معادن ۶۰۰۰ میلیارد تومان بود، اما مجلس با پیگیری‌های دقیق و قاطعانه خود در قانون بودجه ۱۴۰۱ این رقم را به ۴۲ هزار میلیارد تومان رساند. این ارقام نشان می‌دهد بسیاری از سرمایه‌ها به دلیل ضعف در ساختار از بین می‌رود لذا معتقدم مشکل کشور پول نیست، مشکل عرضه و حکمرانی صحیح است. .» ضمن اینکه بودجه ۱۴۰۰ نیز توسط همین مجلس تصویب شده بود. اما به هر حال کنایه‌های قالیباف، باز هم نزدیکان دولت را ناراحت کرده است. رئیسی چهل روز است که وزیر کار خود را به مجلس معرفی نکرده و حدود یک ماه است که مهلتی دو ماهه از رئیس مجلس برای تغییر ساختار وزارت صمت گرفته، اما از هیچکدام از این تغییرات خبری نیست.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار